Met tieners in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad om met tieners te ontdekken. Het is natuurlijk altijd handig om vantevoren goed te bedenken wat er leuk is om met je pubers te doen. Ik heb hier mijn tips voor de perfecte stedentrip in Barcelona met tieners op een rij gezet.

12 x Barcelona met tieners

fietsen langs het strand in Barcelona

1. Fietsen

In Barcelona kan het harstikke goed en wat mij betreft de perfecte manier om de stad te verkennen. Een fiets huren kan bij El Ciclo (fietsen in alle maten). Ook heel leuk voor tieners is om een fietstour te doen onder begeleiding van een Nederlandse gids.

2. Moco museum

Het Moco Museum is het ideale museum om samen met kinderen te bezoeken. Het museum staat bekend om de laagdrempelige manier waarop het iconische werken van internationaal bekende artiesten en opkomende kunstenaars laat zien.

Uitzicht vanaf de tribune in Camp Nou

3. FC Barcelona

Ondanks dat Camp Nou verbouwd wordt is het interactieve FC Barcelona museum voor voetbaliefhebbers natuurlijk nog steeds een must. Of kies er voor om een wedstrijd van FC Barcelona bij te wonen in het tijdelijke Olympische stadion.

Maak een rit met de kabelbaan haven van Barcelona

4. Kabelbaan

Een ritje met de kabelbaan doet het altijd goed. In Barcelona gaat er vanaf de haven een kabelbaan met prachtige uitzichten naar de stadsberg Montjuïc en nog een andere bevindt zich op de Montjuïc.

5. Treasure hunt

Zijn jouw kinderen gek op raadsels, speurtochten en spelletjes? Dan kan ik je De Goudroof van harte aanraden, een avontuurlijk spel wat je perfect met je gezin kunt spelen. Je gaat op pad met een koffertje vol aanwijzingen en het is de bedoeling dat je de kluis openkrijgt. 100% offline!

6. Strand

Dé plek om van de zomer te genieten en in Barcelona ligt het strand super dichtbij het centrum. Lekker zwemmen, zonnen of beachvolleybal spelen. Het strand van La Barceloneta ligt het meest centraal, maar de stranden verderop zijn vaak iets rustiger.


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!

7. Streetart kijken

Barcelona is een echte streetart stad en in het oude centrum kun je op verschillende plekken veel streetart tegenkomen, bijvoorbeeld bij de drie schoorstenen van Poble-sec. Makkelijk te ontdekken met mijn eigen self-guided street art tour!

8. Paradox museum

In het Paradox museum ben je aan het goede adres voor optische illusies en bijbehorende foto’s die het vast en zeker goed doen op instagram.

skate macba

9. Skaters kijken

Het MACBA is dé hotspot voor skaters in de stad en één van de populairste skatersplekken in heel Europa. Zeker met tieners leuk om een kijkje te gaan nemen om de meeste bijzondere trucs te aanschouwen. Doet het altijd goed op instagram en tiktok.

10. Winkelcentrum Galerías Maldà

In het winkelcentrum Galerías Maldà vind je diverse themashops: Harry Potter, Dragon Ball Z en Kubusfun om er een paar te noemen. Ook verschillende spelletjeswinkels zijn hier te vinden.

Museum CosmoCaixa Maan

11. CosmoCaixa

CosmoCaixa is een fantastisch wetenschapmuseum, waar kinderen op interactieve wijze van alles leren. Hoogtepunten zijn het onderwaterbos en het planetarium.

Barcelona met kinderen Gaudí

12. Gaudí Experience

Aansluitend op Park Güell kun je een bezoekje brengen aan de Gaudí Experience, een avontuurlijke 4D-ervaring waarbij je meer leert over Gaudí en inspiratiebronnen. Gedurende ongeveer tien minuten word je meegesleurd in zijn leefwereld en worden alle zintuigen geprikkeld.


Benieuwd naar de leukste buurten in Barcelona?

Ik heb de leukste wijken voor je op een rijtje gezet!

Tip: Schaf de Barcelona Pass aan

De Barcelona Pass is een kortingskaart waarmee je de top attracties van Barcelona kunt zien zonder al teveel geld kwijt te zijn. Met deze Barcelona Pass krijg je:

  • Gratis toegang tot de Sagrada Família (basisticket)
  • Gratis ticket voor Park Guëll
  • Gratis Hop-on Hop-off Bus tickets
  • 20% korting op attracties, excursies en tours

De Barcelona Pass kost voor volwassenen €82,00 en voor kinderen vanaf 4 jaar tussen de €15,00-€79,00 afhankelijk van de leeftijden, en dat haal je er zeker uit.

De Barcelona Card Family

De Barcelona Card Family is de beste manier om de stad te bezoeken voor gezinnen met kinderen. Met deze kaart heb je gratis toegang tot enkele van de beste bezienswaardigheden, krijg je korting op tal van activiteiten en tours en geniet je van gratis openbaar vervoer.

Bij de Barcelona Family Card zijn de gratis activiteiten anders dan bij de gewone Barcelona Card. De activiteiten zijn meer gericht op gezinnen met kinderen.

De kaart kost €66 voor 3 dagen (72 uur), €76 voor 4 dagen (96 uur) en €86 voor 5 dagen (120 uur). De prijs voor kinderen is respectievelijk €41, €48 en €56. Via deze link kun je de kaart kopen via het lokale toeristenbureau Barcelona Turisme.

Je krijgt gratis toegang tot de volgende bezienswaardigheden:

L’Aquarium de Barcelona
Het Tibidabo pretpark
Poble Espanyol
Las Golondrinas
Sant Pau Recinte Modernista
Colonia Güell
De dierentuin van Barcelona
CosmoCaixa
Museu de la Xocolata
Mirador de Colón

Overigens krijg je ook nog 20% korting op de volgende activiteiten en tours aangeboden door onze partner Barcelonaturisme: