Dieren kijken in Zoo de Barcelona

De Zoo de Barcelona, oftewel Barcelona’s dierentuin, werd in het jaar 1892 geopend, aan de rand van stadspark La Ciutadella. Er zijn zo’n vierhonderd diersoorten te onderscheiden en er leven meer dan zeven duizend dieren, van neushoorns en apen tot tropische vogels en reptielen.

Koop hier vast je kaartjes voor de dierentuin van Barcelona

De Zoo de Barcelona is perfect voor een familie-uitje, je kunt er bijvoorbeeld ponyrijden of een ritje maken in de miniatuurtrein. Er is een restaurant aanwezig en verschillende bars, maar je kunt er ook prima picknicken (al kan dat natuurlijk ook heel goed aan het aangrenzende stadspark).

barcelona zoo dieren

 Een aantal bewoners van Barcelona’s dierentuin

Floquet de Neu (Sneeuwvlokje)

Eind jaren zestig kwam er een witte gorilla als nieuwe bewoner naar de dierentuin. Hij werd al snel tot Floquet de Neu oftewel Sneeuwvlokje gedoopt. Bij het publiek was deze albinogorilla zeer geliefd en keer op keer wist hij de bezoekers te vertederen met zijn opvallend vriendelijke karakter en innemende blik. Voetballer Ronald Koeman kreeg in zijn tijd bij Barcelona de bijnaam sneeuwvlokje vanwege zijn blonde haar.
De vijfendertigste verjaardag van de gorilla werd uitbundig gevierd met een vierdaags knalfeest en een gigantische bananentaart. Kort daarna begon zijn gezondheid achteruit te gaan en hij kwam enkele jaren later te overlijden. Bedroefde kinderen maakten massaal tekeningen voor hem en jong en oud stonden huilend voor het hok. Hijzelf bleef overigens tot het bittere eind trouw aan zijn altijd zonnige humeur. Nog altijd zul je in de dierentuin genoeg verwijzingen tegenkomen naar de veruit populairste inwoner van het park ooit.

Praktische info Zoo de Barcelona

Openingstijden: van 10.00 tot 16:30 uur. Eerste kerstdag sluit de dierentuin om 14.00 uur. Op zondag is het vaak erg druk met Catalaanse families, maar op doordeweekse dagen valt het met de drukte meestal erg mee!
Prijzen: €21,40, €12,95 euro voor kinderen. Maak het jezelf gemakkelijk en boek van tevoren online, dan ben je bovendien goedkoper uit. Let op: een entreebewijs is een maand geldig.

In de zomermaanden worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar  is er de mogelijkheid om een week lang te bekijken hoe het er in de dierentuin aan toe gaat. Ook krijgen ze hier een uniek kijkje op wat er allemaal gebeurd achter de schermen. Kinderen tussen de 11 en 14 jaar kunnen een cursus van een aantal dagen krijgen waarin ze leren de dieren zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Voor alle kinderen tussen de 5 en 14 jaar die alleen de kleine diertjes schattig vinden, is er een speciale puppy rondleiding die je kunt doen. Ook deze duurt 5 dagen.

Ben jij nou ook zo nieuwsgierig naar de dieren uit de onderwaterwereld? Dan is hiervoor de perfecte combi-deal beschikbaar, met een (tijdelijke) 7% korting. Bestel je tickets via deze link.