Dieren kijken in de Zoo van Barcelona

De ‘Zoo de Barcelona’, oftewel Barcelona’s dierentuin, werd in het jaar 1892 geopend, aan de rand van stadspark La Ciutadella. Er zijn zo’n vierhonderd diersoorten te onderscheiden en er leven meer dan zeven duizend dieren, van neushoorns en apen tot tropische vogels en reptielen.

Nu reserveren

Zoo de BarcelonaTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsVolwassen en kinderen vanaf 13 jaar: €21,40 Nu online reserveren
Kinderen 3-12 jaar €12,95 Nu online reserveren
AdresPark Ciutadella
Openbaar vervoer / metroMetro:
Ciutadella Vila Olímpica (L4)
Arc de Triomf (L1)
OpeningstijdenAfhankelijk van het seizoen, maar in elk geval elke dag 10.00-16.30 uur. Zie onderaan deze pagina het volledige overzicht.

Inhoud

Wat is de Zoo in Barcelona?

De Zoo de Barcelona is perfect voor een familie-uitje, je kunt er bijvoorbeeld ponyrijden of een ritje maken in de miniatuurtrein. Er is een restaurant aanwezig en verschillende bars, maar je kunt er ook prima picknicken (al kan dat natuurlijk ook heel goed aan het aangrenzende stadspark Ciutadella). Via deze link vind je een plattegrond van de dierentuin.

Tickets voor de Zoo

Ik raad je aan om je kaarten van te voren te kopen, zo voorkom je dat je moet wachten in een rij. Via mijn partner Tiqets bestel je gemakkelijk in het Nederlands en betaal je met iDeal of Bancontact én de tickets zijn evt. gratis te annuleren.

1. Regulier ticket 

Met dit reguliere ticket voor de dierentuin kan je alle dieren in de Zoo ontdekken. De reguliere toegangsprijs is €21,40.

Nu reserveren

2. Combinatieticket aquarium + dierentuin

Ben je ook benieuwd naar de dieren onder water? Dan is er een voordelig ticket om dit te combineren met het aquarium van Barcelona.
Via Tiqets kun je een combi-deal aanschaffen, met een korting van 8% op je aankoop. Een combinatieticket kost €43.

Nu reserveren

barcelona zoo dieren

 

Floquet de Neu (Sneeuwvlokje)

Eind jaren zestig kwam er een witte gorilla als nieuwe bewoner naar de dierentuin. Hij werd al snel tot Floquet de Neu oftewel Sneeuwvlokje gedoopt. Bij het publiek was deze albinogorilla zeer geliefd en keer op keer wist hij de bezoekers te vertederen met zijn opvallend vriendelijke karakter en innemende blik. Voetballer Ronald Koeman kreeg in zijn tijd bij Barcelona de bijnaam sneeuwvlokje vanwege zijn blonde haar.
De vijfendertigste verjaardag van de gorilla werd uitbundig gevierd met een vierdaags knalfeest en een gigantische bananentaart. Kort daarna begon zijn gezondheid achteruit te gaan en hij kwam enkele jaren later te overlijden. Bedroefde kinderen maakten massaal tekeningen voor hem en jong en oud stonden huilend voor het hok. Hijzelf bleef overigens tot het bittere eind trouw aan zijn altijd zonnige humeur. Nog altijd zul je in de dierentuin genoeg verwijzingen tegenkomen naar de veruit populairste inwoner van het park ooit.

Floquet de Neu, sneeuwvlokje. Barcelona

Praktische informatie

Op zondag is het vaak erg druk met Catalaanse families, maar op doordeweekse dagen valt het met de drukte meestal erg mee!

In de zomermaanden worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar  is er de mogelijkheid om een week lang te bekijken hoe het er in de dierentuin aan toe gaat. Ook krijgen ze hier een uniek kijkje op wat er allemaal gebeurd achter de schermen. Kinderen tussen de 11 en 14 jaar kunnen een cursus van een aantal dagen krijgen waarin ze leren de dieren zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Voor alle kinderen tussen de 5 en 14 jaar die alleen de kleine diertjes schattig vinden, is er een speciale puppy rondleiding die je kunt doen. Ook deze duurt 5 dagen.

Openingstijden

De zoo is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. In het weekend op zaterdag en zondag is de dierentuin een uurtje langer open tot 17.30 uur.

Prijzen

Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: €21,40
Kinderen van 3-12 jaar: €12,95
Kinderen tot 3 jaar: gratis toegang

Helaas biedt de dierentuin geen open (gratis) dagen aan. Wil je weten welke musea wel open dagen heeft, neem dan een kijkje in het artikel musea.

Nu reserveren

Hoe kom je er?

Metro: De dierentuin is gemakkelijk te bezoeken via de metro. Je kunt de metrolijn L4 nemen naar Ciutadella Vila Olímpica of je pakt lijn 1 naar Arc de Triomf.

Lopen: De dierentuin ligt in het park van Ciutadella. Het is vanaf het centrum een klein halfuurtje lopen. Je loopt door het centrum van Barcelona langs de wijken El Gòtic en El Born.

Fietsen: Ook kun je de dierentuin makkelijk bereiken met de fiets. Het is een leuke fietsroute door het park en je kunt je weg ook vervolgen langs de Arc de Triomf.

Bus: Er rijden genoeg bussen. Buslijnen die je kan nemen zijn D20, H14, H16, V21, V27

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!

Adres & plattegrond

Adres: Parc de la Ciutadella

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis