Banksy Museum

Meer dan 130 Bansky’s bij elkaar. Daarvoor moet je bij het permanente Bansky Museum in Barcelona zijn. Het museum is gevestigd in de wijk El Born.

Nu reserveren

Banksy museumTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsVolwassene (+25): €12
Studenten (tot 25j), Jongeren (13-24) & Senioren (+65): €9
Kinderen (7-12): €8,50 Kinderen tot 6 j: gratis
Groepen (vanaf 10p): €8
Nu online reserveren
AdresCarrer de Trafalgar 34 (El Born)
Openbaar vervoer / metroMetro:
Lijn 1 - 4 (Urquinaona)
Bus:
19, 120, H16, N4 (Trafalgar Bruc)
OpeningstijdenMa – zo: 10.00 t/m 20.00 (laatste toegang 19.15)
Avondsessies: donderdag tot 21.00 (laatste toegang 20.15)

Inhoud

Het museum

In het Banksy Museum kun je replica’s van 130 kunstwerken van Banksy van dichtbij bekijken. Als je kiest voor de rondleiding met gids, ontdek je alles over de ideeën van Banksy’s creaties. Hoewel het museum geen officiële toestemming heeft van de artiest, is het zijn wens dat zijn boodschap zo veel mogelijk over de wereld wordt uitgedragen en verzet Banksy zich dus ook niet tegen dit soort initiatieven.

Onder meer replica’s van zijn bekendste werken Het meisje met de rode ballon (2006), De zoon van een migrant uit Syrië (2015) en Gorilla met een roze masker (2011) zijn te zien in het Banksy Museum. In totaal gaat het om replica’s van meer dan 130 werken. Weetje: het meisje in de rode ballon werd in 2017 uitgeroepen tot het meest geliefde kunstwerk in het Verenigd Koninkrijk.

Nu reserveren

Praktische informatie

Prijzen

De prijs voor volwassenen (+25 jaar) is 12 euro. Voor studenten (tot 25 jaar), jongeren (13-24 jaar) en senioren (65+) is het 9 euro. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is het 8,50 euro en kinderen onder de 6 jaar is het gratis. Voor groepen vanaf 10 personen is het 8 euro.

Scholen en rondleiding

Het Banksy Museum biedt ook rondleidingen aan. Deze worden aangeboden op maandag, zaterdag en zondag. Op zaterdag en zondag kosten ze €3 per persoon en worden ze gegeven in het Spaans en Engels. Op maandag zijn ze gratis en worden ze gegeven in het Spaans, Catalaans, Engels, Frans en Italiaans.
Voor scholen is het €8 per persoon (als de groep groter is dan 10 personen) en voor elke 20 leerlingen mag er 1 leraar gratis mee. Je moet van tevoren reserveren.

Hoe kom je bij het museum

Metro: Om bij het Bansky Museum te komen, neem je metrolijn 1 of 4 naar station Urquinaona. Vanaf daar is het 2 minuten lopen rechtdoor.

Bus: Met de bus naar het Banksy Museum is gemakkelijk. Neem de 19, 120, H16, N4 bus en stap uit bij de halte Trafalgar – Bruc. Vanaf daar is het 1 minuut lopen.

Wie is Banksy en wat doet hij?

Deze anonieme Britse kunstenaar heeft naam gemaakt dankzij de betekenis van zijn kunst, die gaat over politiek, oorlog, ongelijkheid, immigratie en vele andere, activistische onderwerpen. Hij roept mensen op om na te denken over de maatschappij waarin ze leven en niet blindelings de massa te volgen. Met zijn kunst wil hij debatten op gang brengen.

Hij is actief over de hele wereld, maar omdat straatkunst in sommige landen nog steeds illegaal is, werden sommige van zijn werken onmiddellijk weggehaald. Zijn kunst beïnvloedde de kunstwereld en de manier waarop street art over de hele wereld wordt gezien.

TIP:
Wil je meer street art in Barcelona zien? Ik heb een street art wandeltour samengesteld, waarbij je met een audiogids door de oude stad loopt en meer te weten komt over een aantal permanente kunstwerken.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis