Arroz con leche

Een klassieker op de Spaanse dessertkaart is arroz con leche. Dat betekent letterlijk ‘rijst met melk’, maar in Nederland kennen we het Spaanse toetje als rijstepudding. Arroz con leche is in Spaanse supermarkten verkrijgbaar in vele soorten en maten, maar het liefst eten we ‘m natuurlijk casero, huisgemaakt.

Recept: Arroz con leche

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 200 gram witte rijst liefst ronde korrels
  • 125 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 stukjes citroenschil
  • 25 gram boter ongezouten

Instructies

  1. Was de rijst goed en laat staan in een kom water tot de korrels glanzen. Giet de liter melk in een pan en meng met de suiker, kaneel en citroenschil. Laat staan op laag vuur en roer regelmatig. 

  2. Zodra de melk op het punt van koken staat, voeg de rijst toe aan de pan. Zet het vuur laag en blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Na ongeveer 55 minuten is de arroz con leche klaar. Als de korrels nog erg hard zijn, laat nog vijf minuten langer in de pan. 

De beste adressen voor Arroz con leche in Barcelona

Hier aten we de lekkerste arroz con leche van de stad. Zeker gaan proeven dus!

  • Llamber (Carrer de la Fusina 5, El Born)
  • Arroz Hoffmann (Passeig de Sant Joan 36, Eixample)
  • Pulperia Can Lampazas (Avenida del Paral-lel 159, Poble Sec)