Geschreven door Annebeth Vis, +20 jaar local in Barcelona.
Download ook mijn gratis Barcelonatips app
Een klassieker op de Spaanse dessertkaart is arroz con leche. Dat betekent letterlijk ‘rijst met melk’, maar in Nederland kennen we het Spaanse toetje als rijstepudding. Arroz con leche is in Spaanse supermarkten verkrijgbaar in vele soorten en maten, maar het liefst eten we ‘m natuurlijk casero, huisgemaakt.
Recept: Arroz con leche
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 200 gram witte rijst liefst ronde korrels
- 125 gram suiker
- 2 kaneelstokjes
- 3 stukjes citroenschil
- 25 gram boter ongezouten
Instructies
-
Was de rijst goed en laat staan in een kom water tot de korrels glanzen. Giet de liter melk in een pan en meng met de suiker, kaneel en citroenschil. Laat staan op laag vuur en roer regelmatig.
-
Zodra de melk op het punt van koken staat, voeg de rijst toe aan de pan. Zet het vuur laag en blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Na ongeveer 55 minuten is de arroz con leche klaar. Als de korrels nog erg hard zijn, laat nog vijf minuten langer in de pan.
De beste adressen voor Arroz con leche in Barcelona
Hier aten we de lekkerste arroz con leche van de stad. Zeker gaan proeven dus!
- Llamber (Carrer de la Fusina 5, El Born)
- Arroz Hoffmann (Passeig de Sant Joan 36, Eixample)
- Pulperia Can Lampazas (Avenida del Paral-lel 159, Poble Sec)
Hola, ik ben Annebeth – 23 jaar local in hartje Barcelona
Als historica, journalist, reisgidsenmaker en natuurlijk stadsgids ken ik Barcelona als mijn broekzak. Op Barcelonatips.nl deel ik al mijn favoriete plekken, insider tips en bijzondere verhalen, zodat jij de stad kunt beleven zoals ik dat zelf doe: authentiek, verrassend en nét even anders.
Ik heb 2 gratis guides voor je!
*Mijn restaurantgids met 70 horecatips verdeeld over 14 categorieën.
*Mijn gratis tips op maat. Unieke tips voor jouw gezelschap.
Wil je méér dan alleen tips lezen? Ga dan met mij (of een van mijn gidsen) op pad tijdens een persoonlijke fietstour of met een stadswandeling. Of ontdek de stad in je eigen tempo met een van mijn self-guided routes. Alle tours zitten vol met mijn handpicked favorieten, verborgen plekken en verhalen die je niet snel ergens anders hoort.
Vond je mijn tips waardevol?
Dan is een donatie meer dan welkom! Daarmee help je me om Barcelonatips.nl up-to-date te houden én kan ik blijven speuren naar de leukste nieuwe plekken in de stad. Alle beetjes helpen – bedankt!
Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis

Winnaar Special Award (2022) Duurzaam Toerisme – Nederlandse Ondernemersprijs Spanje