Nederlands en internationaal voetbal kijken in Barcelona

Voetbal kijken in een bar blijft gezellig, of je nou een die hard voetbalfan bent of af en toe een wedstrijd mee kijkt. Ook in Barcelona zijn er genoeg plekken waar je (Nederlands) voetbal kunt kijken. Ik ben op onderzoek uitgegaan en deel de leukste plekken met je!

Nederlands voetbal

Als je favoriete Nederlandse club een wedstrijd speelt en je deze in een bar wilt kijken, waar moet je dan zijn in Barcelona? Een van de bekendste Bars onder Nederlanders in Barcelona is Bar Amsterdam (Carrer d’Aragó 305). Hier wordt elke belangrijke wedstrijd van Nederlandse clubs uitgezonden. Ook als er geen wedstrijd bezig is wordt er in deze bar altijd wel een wedstrijd uitgezonden en is het dus leuk om de bar te bezoeken! De reden dat Bar Amsterdam zo populair is onder de Nederlanders, is dat je er echte Hollandse lekkernijen kunt bestellen, zoals bitterballen, of een frikandel. Tip: Wees op tijd wanneer er een belangrijke wedstrijd is! De bar is namelijk best klein.

Ook in de Temple Bar (Carrer Ferran 6) worden de belangrijke Nederlandse wedstrijden uitgezonden. Dit is een sportbar waar verschillende sporten, waaronder voetbal worden uitgezonden op grote schermen. Hier staan helaas geen bitterballen op het menu, maar kun je wel genieten van een breed assortiment aan bieren.

Een bar waar ze nog meer verschillende biersoorten verkopen is Dow Jones (Carrer Bruc 97), maar liefst 100 verschillende bieren staan hier op de kaart! Ook dit is een sportbar waar ze op maar liefst 10 (!) grote schermen verschillende sporten uitzenden. Waaronder ook wedstrijden van Nederlandse clubs. Ze zijn nu zelfs bezig met het installeren van een scherm op het toilet, zodat je echt niks meer hoeft te missen.

Internationaal voetbal

In heel veel bars in Barcelona is het mogelijk om de belangrijkste wedstrijden van het internationale voetbal te kijken. Dit zijn volgens ons de leukste:

WK voetbal 2022

Dit jaar vind het Wereld Kampioenschap voetbal plaats van zondag 20 november t/m zondag 18 december. Het WK wordt deze keer in de winter gespeeld omdat het in het in de zomer te warme Qatar wordt georganiseerd. Tijdens het WK is het mega populaire Ovella Negra Marina (Carrer Zamora 78) de place to be! Het zit er elke wedstrijd vol met voetbalfans van de tegen elkaar spelende landen en we kunnen je beloven: Het is één groot gekkenhuis (in positieve zin natuurlijk)!