Q&A

Hieronder vind je de antwoorden op de vragen die zijn gesteld tijdens mijn online city consult.

4 juni 2021

Is de masia bij Camp Nou ook te bezoeken?

La masia op de foto bij de slide over Camp Nou is de voormalige locatie waar de jeugd van FC Barcelona werd getraind. Je kunt dit gebouw alleen van buiten bekijken. Inmiddels traint de jeugd van de club op een andere locatie binnen het trainingscomplex Ciutat Deportiva Joan Gamper.

Wat zijn de maatregelen als je naar Duitsland vliegt?

Als je vanaf Duitsland naar Barcelona vliegt, heb je een negatieve pcr-test nodig die niet ouder is dan 72 uur + een certificaat hiervan in het Engels of Spaans.

Om van Barcelona naar Duitsland te vliegen heb je ook een pcr-test nodig of aan antigeentest. Daarnaast moet je dit formulier invullen: https://www.einreiseanmeldung.de/#/.

Hoe kom je het makkelijkst bij de bunkers?

Dit heb ik precies uitgelegd in mijn artikel over de bunkers!

Wat is de goedkoopste periode voor een bezoek aan Barcelona?

Met name de prijzen voor hotels en vluchten kunnen in het laagseizoen een stuk lager liggen. Dat loopt van november tot en met februari. Maart is ook nog een redelijk goedkope maand en in juni is het doorgaan ook rustiger en liggen deze prijzen wat lager dan de rest van het toeristische seizoen.

Wat zijn jouw favoriete pintxos?

Ik ben gek op pintxos en schreef er ook een artikel over. Hier kun je nalezen wat pintxos zijn en vind je mijn tips om ze te gaan eten!

Voor welke bezienswaardigheden moet je van tevoren tickets boeken?

Dit geldt in ieder geval voor de Sagrada Familia, Park Güell en het Picassomuseum. Ook voor Casa Milà en Casa Batlló is een ticket aan te raden. Voor Casa Vicens geldt dat je van tevoren een ticket MOET kopen, omdat je dit niet ter plekke aan de kassa kunt kopen.

Hoe werkt een tijdslot?

Veel bezienswaardigheden werken met een tijdslot. Dit betekent dat je naar binnen kunt op een vaste tijd (dit kies je bij het boeken). Het komt meestal niet op een paar minuten aan: vaak kun je je een kwartier van tevoren al melden en heb je tot een halfuur na het geboekte tijdstip om naar binnen te gaan. Check dit altijd op je tickets. Eenmaal binnen kun je zolang blijven als je wilt.

Wanneer gaat Spanje op geel?

Dat weet ik niet. De cijfers zijn op dit moment al gunstig, dus ik hoop snel!

Hoe is de sfeer in Barcelona op dit moment?

De sfeer in de stad is prima. De mensen gaan de deur weer uit, in principe is alles open. De terrassen zitten vol. Natuurlijk zijn de bezoekersaantallen bij musea en winkels nog beperkt en worden er nog mondkapjes gedragen, maar daarbuiten merk je op dit moment nog weinig van de pandemie.