De beste restaurants voor één dag in Barcelona

Kom je één dag naar Barcelona? Hier vind je mijn tips voor de beste, gezelligste en natuurlijk lekkerste restaurants voor jouw lunch, borrel, diner én cocktail.

Casa Lolea

Keuken: Bagels voor ontbijt en tapas voor lunch, borrel & diner
Prijsklasse: 20 – 25 euro voor een hoofdgerecht, drankje en toetje
Bijzonderheden: De heerlijke patatas bravas en de sangria van het huis
Waar:  El Born

Eén van de leukste restaurantjes van de wijk El Born is Casa Lolea. ‘s Morgens kun je er terecht voor een heerlijk ontbijt, maar ook de rest van de dag kun je hier goed terecht: de patatas bravas behoren wat mij betreft tot de beste van Barcelona en ook de ceviche en steak tartar zijn delicioso! Het is er niet groot, dus reserveren is aangeraden. Geen tafeltje kunnen bemachtigen? Twee andere locaties van Casa Lolea zijn Pepeta by Casa Lolea en Can Framis, met dezelfde kaart als Casa Lolea.

Elsa y Fred

Keuken: Creatieve tapas en kleinere gerechten
Prijsklasse: 25 euro per persoon
Bijzonderheden: De knusse inrichting
Waar:  El Born

Een persoonlijke all time favorite. Bij Elsa y Fred zit je goed voor lunch, brunch en diner. De porties zijn naar verhouding groot en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Als het druk is kun je meestal aan de bar wachten op een tafeltje, maar reserveren is aan te raden. Zeker proberen: de patatas bravas en de tonijntartaar. Buiten staan een paar tafeltjes, maar ik vind binnen het leukst om te zitten.

Can Framis

Keuken: Tapas, kazen, ham en salades
Prijsklasse: Tapas tussen de €4,80 en €16,90
Bijzonderheden: Authentiek en echt spaans
Waar:  El Born

Echt Spaans genieten? Ga dan naar Can Framis. De heerlijke tapasgerechten zullen je niet teleurstellen en de inrichting doet authentiek én modern aan. Mijn favoriet de geroosterde bloemkool en de tonijn. Maar er is zoveel keus dat er gegarandeerd voor iedereen keus is. Ook heerlijk: de uitgebreide keuze aan kazen, lekker als voorafje!

Club 61

Keuken: Westers luxe
Prijsklasse: Volledig menu €50 (vega €40)
Bijzonderheden: Luxe ambiance én cocktailbar
Waar:  El Born

Luxe genieten alsof je in een James Bond film zit? Dan moet je zeker naar Club 61. De ambiance is sfeervol en het eten is heerlijk. Ook als je vol zit en nog wilt nagenieten met een cocktail ben je bij Club 61 aan het juiste adres. Met kennis van zaken worden de mooiste cocktails geserveerd. Het is dus niet alleen restaurant, maar ook een cocktailbar. Grappig: gooi je met dobbelstenen 6 én 1? Dan eet je gratis!


Op zoek naar nog meer tips voor leuke restaurantjes? Bekijk dan de video hieronder!