Eindhoven – Barcelona

Vanaf Eindhoven Airport kun je dagelijks naar El Prat, het centrale vliegveld van Barcelona, vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia en Vueling. Vanaf Eindhoven gaan er bovendien ook Ryanair-vluchten naar Girona.

In het hoogseizoen vliegt Transavia dagelijks, in de rustigere maanden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De Spaanse maatschappij Vuelingvliegt elke dag op Barcelona.

Let op: Als je met Vueling vanaf Eindhoven vliegt, dan kun je niet online inchecken. Zorg dus dat je wat eerder op het vliegveld van Eindhoven bent en meld je bij de algemene balie in de hal.

Vanaf Eindhoven is het ongeveer een uur en vijftig minuten vliegen naar Barcelona. Ervaring leert dat vliegen vanaf Eindhoven vaak wat goedkoper is dan vanaf Schiphol.

Doen op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit de laatste jaren hard, maar is nog altijd klein in vergelijking met bijvoorbeeld Schiphol. Zowel voor als achter de douane zitten enkele winkels (o.a. Starbucks, La Place en Albert Heijn to go), maar verwacht niet dat je er eindeloos kunt shoppen. Als je te vroeg bent of vertraging hebt en dus wat tijd moet doden, is het leuk om buiten op het terras van La Placa te kijken naar vliegtuigen die landen en opstijgen.

OV

Eindhoven Airport is vanaf Eindhoven Centraal Station makkelijk te bereiken. De shuttlebussen (nummer 400 en 401) naar het vliegveld gaan elk kwartier en doen er ongeveer twintig minuten over.