Eindhoven – Barcelona

Vanaf Eindhoven Airport kun je dagelijks naar El Prat, het centrale vliegveld van Barcelona, vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia. Vanaf Eindhoven gaan er bovendien ook Ryanair-vluchten naar Girona.

In het hoogseizoen vliegt Transavia dagelijks, in de rustigere maanden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. .

Vanaf Eindhoven is het ongeveer een uur en vijftig minuten vliegen naar Barcelona. Ervaring leert dat vliegen vanaf Eindhoven vaak wat goedkoper is dan vanaf Schiphol.

Doen op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit de laatste jaren hard, maar is nog altijd klein in vergelijking met bijvoorbeeld Schiphol. Zowel voor als achter de douane zitten enkele winkels (o.a. Starbucks, La Place en Albert Heijn to go), maar verwacht niet dat je er eindeloos kunt shoppen. Als je te vroeg bent of vertraging hebt en dus wat tijd moet doden, is het leuk om buiten op het terras van La Placa te kijken naar vliegtuigen die landen en opstijgen.

Parkeren Eindhoven Airport

Nadat in 2017 de nieuwe parkeergarage bij het vliegveld door een bouwfout instortte, moest er rondom Eindhoven Airport op andere plekken worden geparkeerd. Dit zorgde voor een langere afstand tussen de parkeergarages en het vliegveld. Gelukkig is 900 dagen na het instorten van de oude parkeergarage eindelijk de nieuwe af. Parkeren in P1 is mogelijk tot maximaal 2 uur. Wil je langer dan 2 uur parkeren? Dan kun je zonder reservering je auto kwijt bij P0. De parkeerlocaties P4 en P4 zijn ook bedoeld voor langdurig parkeren, hiervoor zal je wel van te voren moeten reserveren. Kijk voor de prijzen op de website van Eindhoven Airport.

OV

Eindhoven Airport is vanaf Eindhoven Centraal Station makkelijk te bereiken. De shuttlebussen (nummer 400 en 401) naar het vliegveld gaan elk kwartier en doen er ongeveer twintig minuten over.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis