Eindhoven – Barcelona

Vanaf Eindhoven Airport kun je dagelijks naar El Prat, het centrale vliegveld van Barcelona, vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia. Vanaf Eindhoven gaan er bovendien ook Ryanair-vluchten naar Girona.

In het hoogseizoen vliegt Transavia dagelijks, in de rustigere maanden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. .

Vanaf Eindhoven is het ongeveer een uur en vijftig minuten vliegen naar Barcelona. Ervaring leert dat vliegen vanaf Eindhoven vaak wat goedkoper is dan vanaf Schiphol.

Doen op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit de laatste jaren hard, maar is nog altijd klein in vergelijking met bijvoorbeeld Schiphol. Zowel voor als achter de douane zitten enkele winkels (o.a. Starbucks, La Place en Albert Heijn to go), maar verwacht niet dat je er eindeloos kunt shoppen. Als je te vroeg bent of vertraging hebt en dus wat tijd moet doden, is het leuk om buiten op het terras van La Placa te kijken naar vliegtuigen die landen en opstijgen.

Parkeren Eindhoven Airport

Nadat in 2017 de nieuwe parkeergarage bij het vliegveld door een bouwfout instortte, moet er rondom Eindhoven Airport momenteel op andere plekken worden geparkeerd. Hierdoor is het wat langer lopen tussen auto en aankomst- en vertrekhal. De nieuwe garage zal in juni 2018 af zijn.

OV

Eindhoven Airport is vanaf Eindhoven Centraal Station makkelijk te bereiken. De shuttlebussen (nummer 400 en 401) naar het vliegveld gaan elk kwartier en doen er ongeveer twintig minuten over.

shares