Clubs voor expats en buitenlanders in Barcelona

Ben je op zoek naar contacten in Barcelona? In dit artikel vind je een uitgebreide lijst van groepen en clubs in Barcelona voor expats, van sportgroepen tot sociale en familiebijeenkomsten. Een aantal daarvan is Nederlands, andere zijn meer internationaal georiënteerd.

Nederlandse Vereniging Barcelona en Omstreken (NVBCN)

De NVBCN organiseert typisch Nederlandse evenementen als het Koningsdagfeest en Sinterklaas, maar ook volleybaltoernooien een maandelijkse Nederlandse borrel. De borrels worden op vrijdagavond op wisselende locaties in de stad gehouden. Op de Facebook van NVBCN worden de evenementen aangekondigd. Kijk voor meer informatie op de website.

NBSO (Netherlands Business Support Office)

Het NBSO organiseert maandelijks de netwerklunch Mesa Naranja op twee locaties in de stad, waar doorgaans interessante sprekers en gasten op af komen. In de tweewekelijkse nieuwsbrief wordt de eerstvolgende lunch aangekondigd. Om je aan te melden voor de nieuwsbrief, stuur een mailtje naar [email protected]. Kijk voor meer informatie op de website.

De Kring

Speciaal voor Nederlandse ondernemers is er De Kring, de ondernemersvereniging die maandelijks bijeenkomsten organiseert met interessante sprekers. De evenementen vinden plaats in Hotel Gallery of op andere aantrekkelijke locaties in en rondom Barcelona. Om deel te nemen, moet je lid zijn van De Kring of je aanmelden als introducee. Kijk voor meer informatie op de website.

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Ja, wil ik hebben!

Meer informatie

Expats and Newcomers Club Barcelona

Deze club is bedoeld voor nieuwkomers, expats en inwoners van Barcelona die graag nieuwe mensen willen ontmoeten en ervaringen willen delen. De activiteiten omvatten sociale en professionele netwerken, maar ook avondjes uit in de stad, excursies en diners. Kijk voor meer informatie op de website.

Barcelona Women’s Network

Als je een actief persoon bent én vrouw, is dit de club voor jou. De club bestaat uit een internationale groep vrouwen die in en rond Barcelona wonen. Ze ontmoeten elkaar voor koffie-ochtenden, een glas wijn in de avond, gaan op culturele uitstapjes en gaan regelmatig gezamenlijk film kijken. De laatste vrijdag van elke maand is de mogelijkheid om je Spaans te oefenen. Let op: je moet lid zijn van BWN om de activiteiten op regelmatige basis bij te kunnen wonen. Kijk voor meer informatie op de website.

The Business Lunch in Barcelona

De zakenlunch is een sociale netwerkgroep voor Engels sprekende zakelijke professionals in Barcelona. Een keer per maand organiseert de groep een speciale lunch waar leden elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Je hoeft geen lid te zijn om de lunch bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website.

The English Speaking Club Barcelona

Deze populaire expat club staat open voor iedereen die Engels spreekt, maar ook voor diegenen die hun Engels willen verbeteren. Divers aanbod aan activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website.

Barcelona International Cricket Club

Deze club is altijd op zoek naar spelers van alle niveaus om in de meeste weekenden vriendschappelijke én serieuze wedstrijden te spelen. De leden komen vanuit het hele land. Kijk voor meer informatie op de website.

Poblenou Playgroup

Deze speelgroep is voor jonge kinderen en ouders uit de wijk Poblenou die elkaar vanaf 17.00 uur ontmoeten. Speciale evenementen zijn Pasen en Halloween. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina.

Alba Lactancia Materna

Alba Lactancia Materna is een non-profit organisatie die informatie en ondersteuning biedt aan jonge moeders die borstvoeding geven. Zwangere vrouwen, moeders en vaders zijn allemaal uitgenodigd om hun ervaringen te komen delen. Aanwezigheid en diensten zijn gratis. Een leuke manier om andere jonge ouders te leren kennen. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina.