Museu de Cera Barcelona

Het Museu de Cera is het wassenbeeldenmuseum van Barcelona. Verwacht echter geen Madam Tussauds. Tussen de bijna driehonderd beelden zal je ook een hoop ‘onbekenden’ tegenkomen en de aankleding is weinig glamorous.

Museu de Cera BarcelonaTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsTickets:
Tickets €20 Nu online reserveren
Kinderen 6-11 jaar €16 Nu online reserveren
Senioren (65+) €17 Nu online reserveren
AdresPassatge de la Banca 7
Openbaar vervoer / metroMetro: Drassanes (L3)
OpeningstijdenVrijdag tot zondag: 10.30 tot 19.00 uur.

Inhoud

Wat is het Museu de Cera?

De figuren in het museum zijn zowel fictief als echt bestaand, en komen uit verschillende perioden van de (Spaanse) geschiedenis. Denk aan Salvador Dalí, Don Quichot en prinses Diana. Ze zijn ondergebracht in het voormalige gebouw van de Bank van Barcelona, dat dateert uit 1867.

Erg leuk, met name voor kinderen, zijn de themaruimtes, zoals een onderzeeër, een bank of een ‘spookruimte’. Sinds kort kun je het museum ook s’ avonds bezoeken tijdens de zogenoemde Horror Experience, speciaal voor liefhebbers van spanning.
Neem na afloop zeker even de tijd voor een drankje in de sprookjesachtige bar El Bosc de les Fades, die bij het museum hoort. Bestel een drankje en laat je omringen door elfjes, (neppe)bomen en romantische lichtjes.

Nog geen zin om naar huis te gaan? In de ruimte El Passatge del Temps kun je de meest bijzondere origami-creaties bekijken en bovendien leuke gadgets vinden.

Persoonlijke tip:

In de om de hoek gelegen Passatge de la Pau (Passage van de Vrede) zit het fijne café Federal, ideaal voor een kop koffie of een uitgebreide brunch of lunch.

Praktische info

Openingstijden

Het museum is geopend van vrijdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 19.00 uur.

Prijzen

Volwassenen: €20
Kinderen 6-11 jaar: €16 euro
65-plussers: €17 euro

Hoe kom je bij het Museu de Cera?

Het Museu de Cera bevindt zich, als je met je rug naar de zee staat aan het Columbus monument , aan de rechterkant van de Ramblas. Het is te bereiken op verschillende manieren. Je kunt er komen met de metro, bus, taxi of te voet.

Metro:
Metrostation Drassanes (L3, groene lijn): ligt aan het meest zuidelijke gedeelte, in de buurt van het Columbus monument. Hiervan is het museum nog geen 5 minuten lopen.

Metrostation Liceu (L3, groene lijn): dit metrostation ligt midden op de Ramblas en het is een kleine 5 minuten lopen naar het Museu de Cera.

Naast de metro is er ook de mogelijkheid om met de bus te gaan. De volgende bussen rijden langs de Ramblas: 59 en V15. Als je in wijken El Gòtic, El Raval, El Born of La Barceloneta verblijft kun je prima lopen.

Tip: Ben je tijdens je stedentrip van plan om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer en verschillende musea te bezoeken? Dan is de Barcelona Card een aanrader! Met deze voordeelpas ontvang je kortingen op verschillende musea en reis je gratis met het OV. Als je de kortingskaart online koopt, krijg je 10% korting. Je kunt de Barcelona Card bestellen bij mijn samenwerkingspartner Tiqets of Barcelona Turisme.

Klik hier voor meer informatie over het Museu de Cera.