Museu de Cera Barcelona

Het Museu de Cera is het wassenbeeldenmuseum van Barcelona. Verwacht echter geen Madam Tussauds. Tussen de bijna driehonderd beelden zal je ook een hoop ‘onbekenden’ tegenkomen en de aankleding is weinig glamorous.

Museu de Cera BarcelonaTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsTickets €21 Nu online reserveren
Kinderen 6-16 jaar €17 Nu online reserveren
AdresPassatge de la Banca 7 (El Gòtic)
Openbaar vervoer / metroMetro: Drassanes (L3)
OpeningstijdenMaandag tot zondag: 10.00 tot 20.00 uur.

Inhoud

Wat is het Museu de Cera?

De figuren in het museum zijn zowel fictief als echt bestaand, en komen uit verschillende perioden van de (Spaanse) geschiedenis. Denk aan Salvador Dalí, Don Quichot en prinses Diana. Ze zijn ondergebracht in het voormalige gebouw van de Bank van Barcelona, dat dateert uit 1867.

Erg leuk, met name voor kinderen, zijn de themaruimtes, zoals een onderzeeër, een bank of een ‘spookruimte’. Neem na afloop zeker even de tijd voor een drankje in de sprookjesachtige bar El Bosc de les Fades, die bij het museum hoort. Bestel een drankje en laat je omringen door elfjes, (neppe)bomen en romantische lichtjes.

Nog geen zin om naar huis te gaan? In de ruimte El Passatge del Temps kun je de meest bijzondere origami-creaties bekijken en bovendien leuke gadgets vinden.

Persoonlijke tip:

Om de hoek gelegen Passatge de la Pau (Passage van de Vrede) zit het fijne café Federal, ideaal voor een kop koffie of een uitgebreide brunch of lunch. Update januari 2024, momenteel gesloten.

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Ja, wil ik hebben!

Meer informatie

Tickets

Je kunt de tickets van te voren online kopen via mijn partner Tiqets. Een kaartje voor 17 jaar en ouder kost €21. Voor kinderen tussen de 6-16 jaar betaal je €17. Voor kinderen onder de 6 jaar is het bezoek aan het museum gratis.

Nu reserveren

Praktische informatie

Openingstijden

Het museum is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Prijzen

Volwassenen (17 jaar en ouder): €21
Kinderen 6-11 jaar: €17 euro
Kinderen onder de 6 jaar: Gratis

Nu reserveren

Hoe kom je bij het Museu de Cera?

Het Museu de Cera bevindt zich, als je met je rug naar de zee staat aan het Columbus monument , aan de rechterkant van de Ramblas. Het is te bereiken op verschillende manieren.

Metro: Metrostation Drassanes (L3, groene lijn): ligt aan het meest zuidelijke gedeelte, in de buurt van het Columbus monument. Hiervan is het museum nog geen 5 minuten lopen. Metrostation Liceu (L3, groene lijn): dit metrostation ligt midden op de Ramblas en het is een kleine 5 minuten lopen naar het Museu de Cera.

Bus: Naast de metro is er ook de mogelijkheid om met de bus te gaan. De volgende bussen rijden langs de Ramblas: 59 en V15.

Lopen: Als je in wijken El Gòtic, El Raval, El Born of La Barceloneta verblijft kun je prima lopen.

Fietsen: Het is gemakkelijk te bereiken met de fiets. Je kunt dichtbij het museum op nog geen 5 minuten lopen fietsen huren bij het bedrijf El Ciclo.

Tip: Ben je tijdens je stedentrip van plan om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer en verschillende musea te bezoeken? Dan is de Barcelona Card een aanrader! Met deze voordeelpas ontvang je kortingen op verschillende musea en reis je gratis met het OV. Als je de kortingskaart online koopt, krijg je 10% korting.

Klik hier voor meer informatie over het Museu de Cera.

Adres & plattegrond

Adres: Passatge de la Banca 7