Alles over de Formule 1 in Barcelona

Of je nu Formule 1-fan bent of niet, het kan je bijna niet zijn ontgaan dat Max Verstappen vorig jaar de Grand Prix van Spanje op zijn naam zette. Ook dit jaar zal de jongste winnaar ooit weer op het circuit van Barcelona verschijnen. Ben jij erbij?

De race vindt plaats van 8 tot en met 10 mei op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Dat ligt op zo’n 20 kilometer buiten Barcelona, in het dorp Montmeló.

Kaartjes voor de Formule 1 in Barcelona

Of je nu alleen de oefenraces wilt bezoeken of er ook op de grote dag bij wilt zijn, we raden aan je kaartjes van tevoren te kopen. De prijzen lopen erg uiteen: vanaf 50 euro voor een staanplaats voor de testritten tot honderden euro’s voor een zitplaats op zondag.

Let op: als je kaartjes hebt voor Pelouse, zorg dan dat je er vroeg op de dag bent. In dit gedeelte zijn namelijk geen zitplaatsen, en mogen bezoekers zelf hun kleedje uitgooien. Tickets voor de race kun je bestellen bij onze samenwerkingspartner Viagogo. 

Hoe kom je bij het Circuit de Barcelona-Catalunya?

Vanaf de stations van Sants, Passeig de Gràcia of Clot kun je de trein pakken naar Montmeló. Een enkeltje kost 2,50 en de rit duurt ongeveer een halfuur. Eenmaal in Montmeló raden we aan gebruik te maken van de shuttlebus die op Grand Prix-dagen gratis rijdt (mits je een kaartje hebt voor het circuit). Lopen vanaf het station kan ook, maar is niet ideaal: je doet er ruim een halfuur over en loopt langs een ongezellige weg.

Een andere optie is de bus, die op 12, 13 en 14 mei vertrekt vanaf het Estació del Nord, vlakbij de Arc de Triomf. De bussen vertrekken vanaf de platforms 25, 26 en 27. Tickets kosten 12 euro en zijn te bestellen vanaf de website van busmaatschappij Sagales. We raden aan je kaartje van te voren te kopen, omdat het waarschijnlijk erg druk gaat zijn.

Meenemen naar de Grand Prix van Spanje

De organisatie van de Formule 1 in Barcelona raadt aan om je goed te beschermen tegen de zon. Het circuit is vrijwel schaduwloos en in mei kan het aardig warm worden. Zorg dus voor een zonnebril, hoed of pet en smeer je goed in met zonnebrandcreme.
Aangezien de races er nogal hard aan toegaan, is het ook geen overbodige luxe om oordoppen mee te nemen.