Halal eten in Barcelona

Zelf eet ik niet halal, maar er is in Barcelona wel een hele grote groep mensen die dat wel doet. Ook onder vele toeristen is er vraag naar. In Barcelona is er dan ook een ruim aanbod aan restaurants die dit aanbieden. In dit artikel heb ik de 5 beste halal restaurants in Barcelona volgens mij op een rijtje gezet, die ook voor niet- halal eters zeker een bezoekje waard zijn!

Spice Spain

Keuken: Zuid Afrikaans
Prijsklasse: Hoofdgerechten kosten gemiddeld 10 euro en een dessert gemiddeld 6 euro.
Waar: Spice Amigo, Carrer Amigo 39, Gràcia
Spice parallel, Avenida Parallel 184, L’Eixample

Als je van kip houd is een bezoekje aan dit restaurant zeker de moeite waard! Spice Spain heeft een Zuid Afrikaanse keuken en staat bekend om zijn lekkere en bijzondere maaltijden en hun home made sausjes. Het eten hier is 100% halal. Je hebt hier keuze uit verschillende heerlijke kip gerechten en ook voor prego rolls (een Portugese steak sandwich) of burgers zit je hier goed. Het restaurant bevind zich op twee verschillende locaties. Eentje in de wijk Gràcia en de andere in L’Eixample.


MEER DAN 20.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

Loft Brunch

Keuken: Marokkaans & Noord afrikaans
Prijsklasse: Een gerecht kost hier gemiddeld 10 euro
Waar: Carrer de l’Hospital 82, Barri Gòtic

Voor een lekker ontbijt of lunch zit je bij Loft Brunch goed. Het is een gezellig plekje met authentieke gerechten. Op de menu kaart bieden ze hier een typisch Marokkaans ontbijt vol met lekkere en gekleurde gerechten zoals Taijnes. Maar ook Noord Afrikaanse salades, gebakken ei of Vegan bowls kun je hier krijgen. De vegetariër kan hier ook terecht, want er staan ook veel vegetarische opties op de kaart. Alles is hier 100% halal.

The steak house

Keuken: Mediterraan
Prijsklasse: Hoofdgerechten variëren hier van 18 tot 36 euro
Waar: Rambla de Catalunya 27, L’Eixample.

Gelegen aan de beroemde Rambla de Catalunya. Als echte steak liefhebber zit je hier op je plek. The steak house is een restaurant met een indrukwekkend interieur, het is net alsof je je in de Jungle waant. Het is er redelijk aan de prijzige kant, maar je krijgt er goede porties en kwaliteit voor terug. Alle steaks worden hier namelijk op de barbecue gebakken. Zin in iets lichters? Ze hebben hier ook heerlijke salades! Ook hier is al het vlees 100% halal.

Babyjalebi

Keuken: Indiaans en Pakinstaans
Prijsklasse: Een voorgerecht kost hier gemiddeld 5 euro, voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 8 euro en dessert gemiddeld 4 euro
Waar: C. de Martínez de la Rosa 71, Gràcia

Dit is een klein, gezellig en erg betaalbaar Pakistaans restaurant. Ze hebben hier Indisch en Pakistaans eten, aangepast aan de westerse smaak. 100% halal. Er zijn heel veel vegetarische opties en voor elke maaltijd kun je het niveau van pittigheid kiezen. Ben je niet zo bekend met Pakistaans eten, maar wil je het wel graag proberen? Het personeel is hier altijd bereid om je te helpen en wat uit te leggen over de gerechten.

Indian Restaurant Shanti

Keuken: Indisch
Prijsklasse: Ze bieden hier verschillende menu’s die variëren van 22 tot 47 euro.
Waar: Carrer d’Agustina Saragossa 3, L’Eixample

In de wijk Eixample bevind zich het Indiaanse restaurant Shanti. ‘Shanti’ is een woord dat uit het Sanskriet komt en innerlijke vrede betekent. De keuze van deze naam is te wijten aan de interesse die ze hechten aan het bereiken van een aangename en rustige sfeer in het restaurant. Uit de keuken komen specialiteiten van India, zowel uit het noorden als uit het zuidelijkste deel. Echt een must visit voor indian food lovers.