Zuid-Amerikaanse restaurants in Barcelona

Mexicaans, Peruaans of Argentijns eten in Barcelona? Dat kan! In Barcelona heb je talloze restaurants waar je gerechten uit Zuid-Amerika kunt nuttigen. Ik heb een aantal restaurants op een rijtje gezet met gerechten uit verschillende culturen:

Lato Café

Keuken: Ecuadoriaans met Westerse invloeden
Prijsklasse: 8 – 30 euro
Waar: Carrer del Bruc 118 Eixample

Bij Lato Café combineren ze Westerse ontbijt-, lunch -en brunch gerechten met de traditionele gerechten uit de Zuid-Amerikaanse landen rond het Andesgebergte zoals Ecuador. Daarnaast zijn ze de gluten- en lactose vrije mensen onder ons niet vergeten. Ze hebben hiervoor namelijk een breed scala aan gerechten. Je kunt heerlijk buiten op het terras zitten, dus als je van plan bent om je hond mee nemen, is dat mogelijk!


MEER DAN 25.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: mijn persoonlijke tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

Kiltro Restobar

Keuken:  Mexicaans, Columbiaans, Midden-Amerikaans 
Prijsklasse: 15 – 25 euro
Waar: Carrer del Montseny 13 Gràcia en Villaroel 22 Sant Antoni

Een gezellige en sfeervolle bar vind je in Gràcia, bij Kiltro Restobar. Naast dat je kunt genieten van de Zuid-Amerikaanse hapjes, merk je dat de eigenaren echt passie hebben voor hun vak; open, vriendelijk en gastvrij. Zeker een waardevolle toevoeging aan deze bar! 

El Ñaño Bellaterra

Keuken: Ecuadoriaans
Prijsklasse: 15 – 25 euro
Waar: Carrer de Lepant 203, Eixample

El Ñaño Bellaterra, een verborgen juweeltje in Eixample. Qua prijs-kwaliteit verhouding scoort het restaurant heel erg hoog. Je krijgt een grote portie voor een redelijke lage prijs. Dus zorg ervoor dat je genoeg trek hebt wanneer je hier naartoe gaat.

La Pachuca

Keuken: Mexicaans
Prijsklasse: 9 – 12 euro (per klein gerecht)
Waar: Carrer d’en Carabassa 19 Barri Gòtic

Het restaurant La Pachuca ligt in het oude centrum (Barri Gòtic). Zodra je hier binnenstapt, waan je je gelijk in Mexico. Keuze genoeg en daarom denkt het personeel graag met je mee. Aanrader: de nacho’s! Deze worden zelfs de lekkerste nacho’s van Barcelona genoemd.

Oaxaca

Keuken: Mexicaans, Midden-Amerikaans
Prijsklasse: 7 – 15 euro (per klein gerecht)
Waar: Pla de Palau 19 Port Vell

Bij Oaxaca worden er heerlijke Mexicaanse gerechten voorgeschoteld. Als je de guacamole besteld, wordt deze zelfs voor je neus bereid. Dus mocht je fan zijn van Mexicaans eten, is dit the place to be. Ook o.a. door de muziek wordt je helemaal meegenomen in de Mexicaanse cultuur.