Amsterdam – Barcelona

De route Amsterdam-Barcelona is de populairste manier om naar Barcelona te vliegen.

Een groot gedeelte van het jaar gaan er een meer dan tachtig vluchten per week vanuit Nederland naar El Prat, het vliegveld op een halfuurtje rijden van het centrum van Barcelona. Het merendeel vertrekt vanaf de luchthaven Schiphol bij Amsterdam.

De afstand tussen Amsterdam en Barcelona is 1240 kilometer en de vliegtijd bedraagt ongeveer twee uur.

Vanaf Schiphol heb je elke dag minstens acht opties om rechtstreeks naar El Prat te vliegen. De vluchten worden aangeboden door Transavia, KLM en Vueling en je kunt bij deze maatschappijen zowel kiezen voor een enkele reis als een retour.

Vliegtickets Amsterdam-Barcelona

Over het algemeen geldt dat je voor goedkope tickets het best zo vroeg mogelijk kunt boeken. Om er zeker van te zijn dat je het goedkoopste ticket naar Barcelona hebt gevonden op de datum dat je wenst te vertrekken, doe je er goed aan de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken.

Tip: Vergelijk de prijzen van alle maatschappijen in één oogopslag bij vliegtickets.nl

Voor een ticket vanuit Amsterdam naar Barcelona ben je doorgaans tussen de 120 en 160 euro kwijt inclusief reserveringskosten en luchthavenbelasting, hoewel een last minute vlucht een stuk duurder kan zijn. Bij goedkoop vliegen moet je denken aan tickets tussen de 80 en 100 euro voor een retourticket.

Maatschappijen die naar Barcelona vliegen

Transavia vliegt dagelijks naar Barcelona en in het zomerseizoen zelfs meerdere keren per dag. Met Vueling kun je op maandag, donderdag, vrijdag en zondag drie keer per dag vanaf Schiphol vliegen, en de rest van de week twee keer. KLM vliegt zelfs dagelijks vijf keer naar Barcelona. Voor alle maatschappijen geldt dat ze tussen april en oktober de route vaker aanbieden.