Vlucht Amsterdam – Barcelona

Een groot gedeelte van het jaar gaan er per week meer dan tachtig vluchten per week vanuit Nederland naar El Prat, het vliegveld op een halfuurtje rijden van het centrum van Barcelona. Het merendeel vertrekt vanaf luchthaven Schiphol. De route Amsterdam-Barcelona is de populairste manier om vanuit Nederland naar Barcelona te vliegen.

De afstand tussen Amsterdam en Barcelona is 1240 kilometer en de tijd van de vlucht bedraagt ongeveer twee uur.

Vanaf Schiphol gaan er elke dag minstens acht vluchten naar Barcelona. De vluchten van Amsterdam naar Barcelona worden aangeboden door KLM, Transavia en Vueling en je kunt bij deze maatschappijen zowel kiezen voor een enkele reis als een retour.

Goedkope vliegtickets Amsterdam-Barcelona

Voor een retourticket vanuit Amsterdam naar Barcelona ben je doorgaans tussen de 120 en 160 euro kwijt, inclusief reserveringskosten en luchthavenbelasting. Als je een ticket onder de 100 euro retour vindt, is dat een goede deal. Deze tips helpen je om een goedkoop ticket naar Barcelona te scoren.

  • Over het algemeen geldt dat je voor goedkope tickets het best zo vroeg mogelijk kunt boeken.
  • Vandaag spontaan naar Barcelona? Wees gewaarschuwd dat last minute tickets vaak erg duur kan uitpakken.
  • In vakantieperiodes zijn vliegtickets vanzelfsprekend duurder. Hetzelfde geldt voor de weekenden. Als je niet vastzit aan schooltijden en niet voor een speciaal evenement komt dat plaatsvindt in het weekend, probeer je tripje dan doordeweeks te plannen.
  • Transavia en Vueling bieden doorgaans goedkopere tickets dan KLM.
  • Om er zeker van te zijn dat je het goedkoopste ticket naar Barcelona hebt gevonden op de datum dat je wenst te vertrekken, doe je er goed aan de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken.
  • Als je niet gebonden bent aan Amsterdam, kijk dan ook even voor vluchten die vanuit Eindhoven of Rotterdam naar Barcelona vertrekken. Onze ervaring is dat vliegen vanuit die steden goedkoper is.

Tip: Vergelijk de prijzen van alle maatschappijen in één oogopslag bij vliegtickets.nl

Maatschappijen die naar Barcelona vliegen

Transavia vliegt dagelijks naar Barcelona en in het zomerseizoen zelfs meerdere keren per dag. Met Vueling kun ook elke dag van de week meerdere keren per dag (tot wel zes keer) van Amsterdam naar Barcelona vliegen. KLM vliegt dagelijks vijf keer naar Barcelona. Voor alle maatschappijen geldt dat ze in het hoogseizoen, tussen april en oktober, de route vaker aanbieden.

Parkeren bij Schiphol

Via deze link kun je gemakkelijk een parkeerplaats reserveren. Het enige wat je hoeft te doen is je vertrek- en aankomstdatum en -tijd invoeren, en het laat je zien wat er beschikbaar is (welke parkeerplaats het beste bij je past). Alles is van tevoren geboekt en berekend, zodat je je vlucht zonder stress kunt halen.