Rotterdam – Barcelona

Woon je dichter bij het vliegveld van Rotterdam dan bij Schiphol? Ook dan kun je een paar keer per week rechtstreeks naar El Prat vliegen.

Vluchten van Rotterdam naar naar Barcelona

Tussen november en maart gaat er op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag elke dag een vlucht van Transavia naar Barcelona. De rest van het jaar vliegt deze maatschappij elke dag en op sommige dagen zelfs twee keer per dag. Vueling biedt in het laagseizoen drie vluchten per week (dinsdag, vrijdag en zondag) en in het hoogseizoen vijf vluchten per week.

Vliegtickets voor de vluchten tussen Rotterdam en Barcelona zijn niet vele goedkoper dan tussen Amsterdam en Barcelona. De luchthaventaksen zijn wel lager. Het grote voordeel is het feit dat Rotterdam – The Hague Airport een klein vliegveld is, waardoor je zo door de check-in en douane bent.

Vliegveld Rotterdam-The Hague Airport

Het vliegveld van Rotterdam – Den Haag is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Buslijn 33 van Rotterdam Centraal Station naar de metrohalte Meijersplein stopt bij het vliegveld. Vanaf Meijersplein kun je de metro (lijn E) nemen en met de metro verder reizen binnen Rotterdam of naar Den Haag. de bus van het vliegveld naar Meijersplein doet er zo’n vijf minuten over en de bus naar Rotterdam Centraal Station ongeveer een halfuur.

De luchthaven is vergeleken met Schiphol bijzonder klein, maar je vindt er een kiosk om een krant of tijdschrift te kopen en eventueel nog een klein souvenir en je kunt er lekker zitten in het café in de vertrekhal. Er is helaas geen gratis wifi beschikbaar.

vliegveld van rotterdam met toren

delingen