Wellness in Barcelona

Misschien kom je speciaal naar Barcelona om er even helemaal uit te zijn en te ontspannen. Misschien zoek je naar een manier om te relaxen tussen de highlights, het shoppen en het struinen door de oude stad door. Of je nu op zoek bent naar een fijne sauna of de lekkerste massage, je vindt het hier. Dit zijn mijn persoonlijke wellnesstips.

1. Grounding Massage

Voel jij je regelmatig gestresst? Haast je je van de ene naar de andere afspraak en heb je ‘s avonds moeite om jezelf uit te zetten? De Nederlandstalige Rob weet precies wat jouw lichaam nodig heeft: een grounding massage, waarbij de focus weer even op je lichaam komt te liggen.

Zijn massage is intuïtief, met technieken uit Ayurveda, lomi lomi, deep tissue en bewust aanraken. Rob is van Ierse afkomst, woonde in Nederland en verruilde na 15 jaar Amsterdam voor Barcelona. Hij werd opgeleid door docenten in Thailand, Mexico, Nederland, Duitsland en India.

Adres: Manuvision Barcelona, Carrer del Taulat 77.

Speciaal voor lezers van Barcelonatips: 10% korting!

De kosten voor een massage van een uur bedragen 60 euro en 90 minuten is 80 euro. Ik mag je 10% korting bieden. Gebruik bij je boeking de code BCNTIPS99.

2. Beaire: Barcelona’s Arabische baden

Bij Aire de Barcelona, verstopt onder de middeleeuwse bogen van de Passeig de Picasso in de wijk El Born, waan je je zodra je naar binnen stapt in een duizend-en-één-nacht sprookje. In de hammam is het hemels stil en terwijl de lekkerste aroma’s je neusvleugels prikkelen, kun je in alle rust de indrukken van de stad laten bezinken.

Gebruikelijk is om je bezoek te combineren met een massage. Deze duren minimaal 30 minuten. Het bad zelf is absoluut prachtig, maar als je er toch bent zou ik ook zeker gebruik maken van de massages.

Lees meer over deze hammam en andere sauna’s in Barcelona in het artikel Naar de sauna in Barcelona.

3. Cupping in the City

Cupping therapie helpt bij het bevorderen van gezondheid en welzijn. Een behandeling voelt aan als een stevige massage die dieperliggende huidlagen bereikt. Bij deze van oorsprong Chinese therapievorm wordt gebruik gemaakt van ‘cups’ die vacuüm zuigen. 

Cupping verbetert de doorbloeding en versnelt de ontgifting van het lichaam. De van oorsprong Nederlandse Kim Lemaire heeft een eigen cuppingsalon aan huis in Barcelona, waar ze klanten helpt met stress- en pijnklachten, met name in de schouders en rug. Hier vind je haar website met alle info en kun je jouw cupping sessie boeken.

4. ManuVision Massage & Breathwork

Behoefte aan meer connectie met je lichaam en je
emoties? Je gedachten even op de tweede plaats te schuiven? De relatie
met jezelf en anderen te verbeteren? ManuVision-therapeute Katinka geeft
losse behandelingen en behandeltrajecten die je een nieuwe dimensie van
jezelf laten ontdekken.

ManuVision is een Deense school, bekend om het behandelen van stress, trauma en fysieke klachten. Tijdens de behandeling worden organen, gewrichten en spieren wakker gemaakt en gaat alles in je lichaam stromen. Katinka is Nederlandse en woont en werkt al meer dan 15 jaar in Barcelona.

Adres: Manuvision Barcelona, Carrer del Taulat 77.

5. Yoga

Actief ontspannen? Dan is een yogales een goed idee! In mijn netwerk heb ik een geweldige Nederlanstalige yogalerales die je graag van het heerlijke yoga laat genieten. De yogales kan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld het park of op het strand.

Mocht je hier interesse in hebben, mail me gerust naar [email protected]. Dan help ik je verder met het regelen van deze yogales.

Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan sup yoga. Hierbij is de yoga op een sub board op de zee. Door de golven maakt het de yoga les extra moeilijk omdat je snel in de zee beland. Dit zorgt voor veel lol binnen de groep. In de vele maanden dat de zon hier in Barcelona schijnt is dat natuurlijk heerlijk.