Naar de sauna in Barcelona

In Nederland is een dagje wellness heel gewoon, maar in Spanje is dat minder gebruikelijk. Toch zijn er zeker wel mogelijkheden om heerlijk tot rust te komen in de spa in Barcelona. Aire de Barcelona is de bekendste en absoluut mooiste locatie. Ook bieden verschillende hotels de mogelijkheid om gebruik te maken van hun sauna- en wellnesscentra, ook als je er niet logeert.

Hotels en gyms met wellnessmogelijkheden

De mooiste (maar ook duurste) hotels die een spa aanbieden voor niet-gasten zijn:

  • Spa Bliss in Hotel W, met privéterras met uitzicht op zee
  • 43 The Spa in het Hotel Arts (op de 43ste verdieping met uitzicht op zee)
  • De superdeluxe spa in oosterse sferen in het Mandarin Oriental

In de meeste andere hotels zijn de sauna’s over het algemeen niet zo bijzonder. Ook zou je er voor kunnen kiezen om naar één van de sportscholen met een sauna en zwembad te gaan. Ook deze zijn niet erg bijzonder, maar het is natuurlijk alsnog wel relaxed. Bij de sportschoolketens Holmes en DiR kun je een gratis dagpas aanvragen en de meeste locaties hebben een sauna, stoombad en/of zwembad.

Aire de Barcelona

Bij Aire de Barcelona, verstopt onder de middeleeuwse bogen van de Passeig de Picasso in de wijk El Born, waan je je zodra je naar binnen stapt in een duizend-en-één-nacht sprookje. In de hammam is het hemels stil en terwijl allerlei bijzondere aroma’s je neusvleugels prikkelen, kun je in alle rust de indrukken van de stad laten bezinken.

Gebruikelijk is om altijd je bezoek te combineren met een massage. Deze duren minimaal 30 minuten. Het bad zelf is absoluut prachtig, maar als je er toch bent zou ik ook zeker gebruik maken van de massages.

De baden zijn echt heel mooi en komen vanwege de bakstenen muren en marmerelementen nog meer tot hun recht. Ze variëren in temperatuur (van ijskoud tot lekker warm) en er is een zoutwaterbad en een bubbelbad. Een sauna hebben ze niet, wel een stoombad (ook fijn).

Leuk idee voor als het bezoek een romantische date is: voor een paar euro extra krijg je een glas cava en bonbons bij je bezoek.

Voor nóg meer relax: op maandag en woensdagochtend om 10.00 uur kun je hier een yogales nemen en wat dacht je van een aansluitende massage op warm marmer.

Let op: spontaan binnenlopen kan niet, je moet van te voren reserveren. Ook is het niet de bedoeling dat je hier naakt de baden betreedt, vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen. Deze kun je eventueel ook ter plekke krijgen, net als de handdoeken.

Boek nu tickets voor een bezoek aan Aire de Barcelona. Je kunt tickets boeken vanaf €98. Hierbij zit een massage van inbegrepen. Let op: de prijs die je op de eerste pagina ziet is €116, maar als je verder klikt via ‘purchase’ zijn er ook goedkopere packs verkrijgbaar.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis