Naar de sauna in Barcelona

In Nederland is een dagje sauna heel gewoon, maar in Spanje is dat minder gebruikelijk. Er zijn dan ook niet zo heel veel onafhankelijke sauna’s te vinden in Barcelona. Wel bieden verschillende hotels de mogelijkheid om gebruik te maken van hun sauna- en wellnesscentra, ook als je er niet logeert.

De mooiste (maar ook duurste) opties zijn de spa Bliss in Hotel W, met privéterras met uitzicht op zee, 43 The Spa in het Hotel Arts (op de 43ste verdieping met uitzicht op zee) en de superdeluxe spa in oosterse sferen in het Mandarin Oriental. In de meeste andere hotels zijn de sauna’s over het algemeen niet zo bijzonder.

Bij Aire de barcelona in de wijk El Born, kun je naar de hammam (Arabisch badhuis) om volgens eeuwenoude traditie lichaam en geest te ontspannen.

Aire de Barcelona

Bij Aire de Barcelona, verstopt onder de middeleeuwse bogen van de Passeig de Picasso in de wijk El Born, waan je je zodra je naar binnen stapt in een duizend-en-één-nacht sprookje. In de hammam is het hemels stil en terwijl allerlei bijzondere aroma’s je neusvleugels prikkelen, kun je in alle rust de indrukken van de stad laten bezinken.

Vergeet van te voren niet om op de website van de spa bij de speciale aanbiedingen te kijken. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op bepaalde tijden als je met z’n tweetjes gaat en voor een paar euro extra krijg je er trouwens een glas cava en bonbons bij (voor als je in een romantische bui bent!).

Voor nóg meer relax: op maandag en woensdagochtend om 10.00 uur kun je hier een yogales nemen en wat dacht je van een aansluitende massage op warm marmer.

Boek nu tickets voor een bezoek aan Aire de Barcelona. Je kunt tickets boeken vanaf €81. Hierbij zit een massage van inbegrepen. Andere mogelijkheden zijn er ook.

Nadelen
Het grootste nadeel van Aire de Barcelona is dat je er niet zomaar kunt binnenlopen om uren te blijven hangen. Je moet van te voren reserveren en kiest uit een circuit van 90 minuten of 105 minuten. Ook is het niet de bedoeling dat je hier naakt de baden betreedt, vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen. Deze kun je eventueel ook ter plekke krijgen, net als de handdoeken.

Prijzen

De prijzen beginnen vanaf 55 euro (zonder massage), afhankelijk van dag, tijd en behandelingen.

Adres

Aire de Barcelona, Passeig de Picasso 22
Metro: L1 (rode lijn)/L4 (gele lijn) Arc de Triomf.

Lees ook: Een bezoek aan de hammam Aire de Barcelona

delingen