De mooiste uitkijkpunten in Barcelona

Barcelona ligt aan zee, maar landinwaarts, gaat het ook bergopwaarts. Dit zijn de mooiste uitkijkpunten vanaf de heuvels van de stad en op andere, bijzondere locaties. Geniet van het uitzicht!

1. Bunkers del Carmel

bunkers del carmel uitzicht Barcelona

‘De Bunkers’, één van de beste uitzichtpunten van de stad. Eenmaal boven kun je ook nog rondlopen, waardoor je beide kanten van de stad én de wijde omgeving kunt bewonderen. Het is even een klim omhoog, maar dan heb je ook wat.
Mocht je niet willen lopen, gaat er ook een bus die je (bijna helemaal) naar boven brengt.

2. Carretera de les Aigües

Carretera de les Aigues uitzicht

Vlak naast het Collserola-park waar ook de Tibidabo bij hoort lopen verschillende wandel- en fietsroutes, zoals de zogenaamde Carretera de les Aigües, een onverhard pad waar je in de natuurloopt én getrakteerd wordt op prachtige panoramische uitzichten over de stad en de kustlijn. De kans is groot dat je zelfs everzwijnen tegenkomt.

Makkelijk te bereiken: ga vanaf Plaça Catalunya rechtstreeks naar het station Peu de Funicular, in dit station kan je overstappen op een funicular om daar bij de eerste halte uit te stappen. Dit alles valt onder zone 1!

3. Tibidabo

Tibidabo in Barcelona

Tibidabo is met 512 meter de hoogste heuvel van Barcelona en daarom een heerlijke plek om van het uitzicht te genieten. Je kunt hier even rustig rondlopen, de kerk bezoeken of een bezoekje brengen aan het oudste pretpark van Spanje. Eenmaal boven kun je ervoor kiezen om met de lift in de kerk naar boven te gaan. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de hele stad. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar gelukkig heb je vanaf de hele Tibidabo een fantastisch uitzicht.

4. Montjuïc

montjuic + kabelbaan barcelona

De Montjuïc is Barcelona’s 173 meter hoge stadsheuvel met uitzicht over een groot deel van de stad. Dit is een ideale plek om even uit de drukte van de stad te ontsnappen, maar ook op cultureel vlak valt er veel te beleven. Voor wie minder sportief is aangelegd zijn er genoeg mogelijkheden om boven te komen via de (toeristen)bus, taxi, kabelbaan of (gehuurde) scooter/fiets.

5. Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

mnac terras

Het terras bij de MNAC met uitzicht over de stad, is een absolute aanrader. Geniet van de zon met een kop koffie aan een van de tafels voor de ingang van het museum. Als je later op de dag gaat, kun je daarna de indrukwekkende magische fontein show bekijken.

6. Rooftops

Ook vanaf verschillende rooftops heb je perfect uitzicht over de zee en de stad. Bekijk bijvoorbeeld de zonsondergang vanaf de Skybar van het Grand Hotel Central,
of geniet van je ‘breakfast in the sky’ met fantastisch uitzicht vanaf terras La Isabela van het Hotel 1898. Andere aanraders voor mooie rooftops kun je hier vinden.

7. Kabelbaan over de haven

Maak een rit met de kabelbaan haven van Barcelona

Voor de mooiste uitzichtpunten over de haven mag deze kabelbaan niet ontbreken.
De ‘Telefèric Aeri del Port’ gaat vanaf het strand naar de heuvel de Montjuïc en andersom. Het is maar een kort ritje en zeker niet goedkoop, maar vanuit de rode gondels heb je een prachtig uitzicht over de haven, en andere delen van de stad.

8. Torre Gloriès

In 2022 heeft één van de meest opmerkelijkste gebouwen van Barcelona de deuren – van de 30ste verdieping – geopend voor bezoek. Torre Gloriès is vandaag de dag niet enkel een plek waar mensen komen om te werken op hun kantoor, maar ook een plek waar mensen de mooie skyline van Barcelona kunnen komen bewonderen. Via deze link kun je tickets met korting kopen. Tip: reserveer zeker mét de Cloud Cities expo, want dat maakt deze ervaring echt spectaculair.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis