Formule 1: Barcelona GP

Elk jaar wordt er op het Circuit de Barcelona-Catalunya de GP van Barcelona gereden waar Max Verstappen in 2016 zijn eerste Grand Prix won. Het circuit ligt ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Barcelona in het dorpje Montmeló.

Inhoud

Kaartjes voor de Formule 1 in Barcelona

Of je nu alleen de trainingen wilt bezoeken of er ook op de grote dag bij wilt zijn, we raden aan je kaartjes op tijd te kopen. De tickets zijn snel uitverkocht en de prijzen lopen erg uiteen: vanaf 100 euro voor een staanplaats voor de testritten tot honderden euro’s voor een zitplaats op zondag.

Let op: als je kaartjes hebt voor Pelouse, zorg dan dat je er vroeg op de dag bent. In dit gedeelte zijn namelijk geen zitplaatsen, en mogen bezoekers zelf hun kleedje uitgooien. Tickets voor de race kun je bestellen bij mijn samenwerkingspartner Viagogo.

Hoe kom je bij het Circuit de Barcelona-Catalunya?

Vanaf de stations van Sants, Passeig de Gràcia of Clot kun je de trein pakken naar Montmeló. Een enkeltje kost 2,40 en de rit duurt ongeveer een halfuur. Eenmaal in Montmeló raad ik je aan gebruik te maken van de shuttlebus die op Grand Prix-dagen gratis rijdt (mits je een kaartje hebt voor het circuit). Lopen vanaf het station kan ook, maar is niet ideaal: je doet er ruim een halfuur over en loopt langs een ongezellige weg.

Een andere optie is de bus, die vertrekt vanaf het Estació del Nord, vlakbij de Arc de Triomf. Gedurende het hele raceweekend vertrekt de bus vanaf de platforms 25, 26 en 27. Tickets kosten 18 euro en zijn te bestellen vanaf de website van busmaatschappij Sagales. Ik raad je aan je kaartje van te voren te kopen, omdat het waarschijnlijk erg druk gaat zijn.Circuit de Barcelona-Catalunya

De bouw van dit circuit begon in 1989. Dit was tegelijk met de Olympische Spelen. Het circuit werd toen gebruikt voor de wielerwedstrijd van de wegploeg. In 1991 werd er de eerste autorace gereden. Tot 2013 werd de baan Circuit de Catalunya genoemd, maar dat werd veranderd in Circuit de Barcelona-Catalunya door een sponsorovereenkomst met de gemeente van Barcelona.

De baan is in totaal 4,675 km lang en kent 16 bochten. Het heeft ook veel lange rechte stukken en wordt gezien als een allround circuit. Het circuit is zo gebouwd dat je vanaf de tribunes bijna de hele baan kan zien.

Deze baan wordt elk jaar gebruikt als test-circuit. Voordat het seizoen begint komen de teams hier bijeen om hun nieuwe auto’s te testen en om de concurrenten te inspecteren.

Handige informatie

De organisatie van de Formule 1 in Barcelona raadt aan om je goed te beschermen tegen de zon. Het circuit is vrijwel schaduwloos en in juni kan het aardig warm worden. Denk dus vooral aan bescherming tegen de zon. Vergeet ook geen oordoppen mee te nemen voor tegen het harde geluid op de baan.