Aanrader: Onze Fiets- en wandeltours

Barcelona ontdekken met een ervaren Nederlandstalige gids die de stad écht goed kent? Barcelonatips.nl biedt nu die mogelijkheid in samenwerking met El Ciclo, het leukste tourbedrijf in de stad. Je kunt kiezen voor een wandeltour of een fietstour.

Klik hier voor meer informatie of om direct een tour te reserveren »
(Boek tijdig, want het aantal plekken is beperkt. Betalen kan zowel vooraf als ter plekke.)

Je gaat altijd met een privé gids op pad. Ontspannen, veilig, gezellig en volgens velen het hoogtepunt van hun bezoek! Echt een aanrader dus.

Tip: Plan je tour aan het begin van je verblijf, dan kun je je gids meteen vragen naar de beste winkels, restaurants of uitgaansplekken. Daar heb je de rest van je stedentrip wat aan.

Fietsen

De fietstours zijn met stip het populairst. El Ciclo heeft al jaren ervaring op dit gebied en biedt privé fietstours op comfortabele fietsen en voor uiteenlopende gezelschappen: van gezinnen met kleine of grotere kinderen tot aan vrienden- en vriendinnengroepen of bedrijfsuitjes.

Wat wil jíj zien?

Voordat de tour begint kun je aan de gids laten weten wat je wensen zijn en welke zaken je graag of liever niet wil bezoeken (bijvoorbeeld omdat je er al bent geweest of nog naartoe gaat). Liever geen highlights? Dan neemt de gids je mee naar de minder bekende plekken van de stad. Maar wil je juist wel de bekende bezienswaardigheden zien of een combinatie van beide? Omdat er geen andere mensen met dezelfde tour meegaan, is dat geen enkel probleem.

Prijzen fietstour

Deze prijzen zijn inclusief fietsen én privé gids. 

 • Gezelschap van 2 personen: €45 per persoon*
 • Gezelschap van 3 personen: €40 per persoon*
 • Gezelschap van 4-5 personen: €37 per persoon
 • Gezelschap van 6-7 personen:  €33 per persoon
 • Gezelschap van 8-10 personen: €30 per persoon

* Minimaal aantal deelnemers is 2.
Kinderen tot 12 jaar: helft van de prijs (bij minimaal 2 volwassenen).
Kinderen die niet zelf meefietsen, maar meegaan in een kinderzitje: gratis.

In principe zijn de groepen niet groter dan tien personen. De reden hiervoor is dat de lokale bevolking grotere groepen op de fiets niet erg kan waarderen. El Ciclo begrijpt dit en kiest voor een duurzame relatie met de locals. Bovendien is het veiliger om in een kleinere groep op pad te gaan, hoef je minder lang te wachten en krijg je natuurlijk veel meer van alles mee!

Praktische informatie:

 • Een tour duurt ongeveer drie uur
 • Begin- en eindpunt: El Ciclo, Carrer Nou de Sant Francesc 17 (gotische wijk, metro: Drassanes)
 • Vertrektijden: 10.00, 10.30 & 15.00 uur
 • Fietsen, helm, mandjes en sloten zitten bij de prijs inbegrepen
 • Kinderfietsen vanaf 6 jaar
 • Kinderzitjes beschikbaar

Klik hier voor meer informatie of om direct een tour te reserveren »
(Boek tijdig, want het aantal plekken is beperkt. Betalen kan zowel vooraf als ter plekke.)

Wandeltour

In samenwerking met de gidsen van El Ciclo bieden we ook wandeltours door het centrum van Barcelona. Ook in dit geval kun je van tevoren of ter plekke doorgeven wat je specifieke wensen zijn en of er bepaalde wijken zijn die je graag zou willen bezoeken.

Ben je benieuwd naar de geheimen van de middeleeuwse stad, op zoek naar de leukste winkelstraten of wil je Barcelona in culinair opzicht beter leren kennen? Laat het weten, dan kan de gids hier rekening mee houden.

Prijzen wandeltour

 • Gezelschap van 1 persoon: €65 per persoon
 • Gezelschap van 2-3 personen: €35 per persoon
 • Gezelschap van 4-5 personen: €32 per persoon
 • Gezelschap van 6-7 personen:  €30 per persoon
 • Gezelschap van 8-10 personen: €28 per persoon

Kinderen tot 12 jaar: helft van de prijs (bij minimaal 2 volwassenen).
Kinderen onder de zes jaar: gratis.

Praktische informatie

 • Een tour duurt ongeveer twee uur
 • Beginpunt: El Ciclo, Carrer Nou de Sant Francesc 17
 • Eindpunt: in overleg
 • Vertrektijden: 10.00, 10.30, 11.00 & 15.00 uur. Zomer ook om 16.30 uur.

Klik hier voor meer informatie of om direct een tour te reserveren »
(Boek tijdig, want het aantal plekken is beperkt. Betalen kan zowel vooraf als ter plekke.)

Onze gidsen

De gidsen die onze fiets- en wandeltours begeleiden zijn allemaal Nederlandstalige locals die minstens een paar jaar in de stad wonen en de taal goed spreken. Zij hebben veel ervaring als gids en zijn in staat om iedere tour aan te passen aan het gezelschap. Je doet dus zeker geen vaste route, waarbij de gids een uit zijn hoofd geleerd verhaaltje opdreunt, integendeel. Ons concept is juist dat de gids een op maat gemaakte tour geeft en onze tours kenmerken zich door die persoonlijke aanpak.

Juist omdat onze gidsen al langer in de stad wonen en goed geïntegreerd zijn, kunnen ze je de leukste plekjes laten zien, fantastische anekdotes vertellen, maar ook inhaken op de actualiteit. Alle gidsen zijn van tevoren gescreend op de inhoudelijke kwaliteit van hun tours. Wij gidsen zelf trouwens ook met enige regelmaat, dus wie weet tot bij een tour!

Boeken?

Wil je mee op fietstour of wandeltour door Barcelona? Zorg dan dat je op tijd reserveert. Omdat onze tours altijd privé zijn, is het aantal plekken beperkt. Je kunt boeken door het formulier op deze pagina in te vullen en te versturen.

Na het insturen van je aanvraag, ontvang je binnen 24 uur antwoord van El Ciclo. Hierin staat de bevestiging van je tour, het te betalen bedrag en andere nuttige informatie. El Ciclo vraagt klanten altijd nogmaals om een bevestiging, om te voorkomen dat de gids voor niets staat te wachten! Vergeet dat dus niet.

Betalen kan ter plekke, na afloop van de tour bij de gids, zowel contant als met een pinas of creditkaart. Je kunt de tour ook vooraf betalen, laat dit weten bij je boeking.
Klik hier voor meer informatie of om direct een tour te reserveren »
(Boek tijdig, want het aantal plekken is beperkt. Betalen kan zowel vooraf als ter plekke.)

El Ciclo fietsverhuur Barcelona fiets hurenEl Ciclo

Wij werken samen met El Ciclo, een logische keuze, omdat onze eigen Annebeth mede-eigenaar is van deze originele winkel in het centrum van de stad. Je kunt haar er dan ook ter plekke tegenkomen. Samen met haar man en dochter woont ze boven de winkel.

El Ciclo is een kleinschalig tourbedrijf met een persoonlijke aanpak en past daarom perfect bij Barcelonatips. Zelf geven wij ook wel eens een tour, dus het zou zomaar zo kunnen zijn dat een van ons je gids is!

delingen