Een stadswandeling door Barcelona

Op zoek naar een leuke stadswandeling door Barcelona? Natuurlijk weet Barcelonatips waar je zijn moet. Wie door de stad wil wandelen zonder gids, maar geen zin heeft om verdwaald rond te lopen of om op elke straathoek op de kaart te kijken, download onze gratis wandelroute.

Wandelroute (met plattegrond)

Onze stadswandeling brengt je langs bekende bezienswaardigheden als de Sagrada Família, de Boquería markt en het strand, maar je komt ook langs minder toeristische plekken. Na afloop heb je een goed beeld van de stad.

Je kunt de wandelroute zo lang maken als je zelf wilt, afhankelijk van hoe vaak je onderweg een pauze inlast of een bezienswaardigheid bezoekt. Houd er rekening mee dat je er in ieder geval een halve dag mee bezig zal zijn.

Voor het gemak hebben we de route uitgestippeled op Google Maps:

Maar we hebben ook een plattegrond die je zelf kunt uitprinten en meenemen naar Barcelona. Bij deze versie zit ook een extra PDF met onze beste tips.

Download hier de route in PDF (inclusief extra tips om onderweg te eten en drinken, leuke weetjes over bezienswaardigheden die je tegenkomt en praktische informatie).

Audiogids (of podcast)

De tour is ook beschikbaar in audio-formaat. Je kunt de bestanden zelf downloaden of je kunt een podcast app gebruiken.

Koptelefoon op of oortjes in, en lekker wandelen maar!

Fietstour

De gratis stadstour is trouwens grotendeels ook goed op de fiets te doen. Alleen bij Plaça Catalunya is het handig om even met de fiets aan de hand te lopen.

Mocht je de podcast willen luisteren op de fiets, wees gewaarschuwd: met oortjes of koptelefoon fietsen is in Barcelona niet toegestaan en kan je op een fikse boete komen te staan.

De redactie van Barcelonatips wenst je heel veel plezier met de wandeling en is heel benieuwd naar jullie reacties! Feedback is meer dan welkom via mail, Facebook en Instagram.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis