Museu de l’Art Prohibit

Het eerste museum met verboden kunst. De collectie bevat meer dan 200 kunstwerken die om politieke, sociale of religieuze redenen zijn gecensureerd, verboden of in opspraak raakten. Je kunt kunstwerken van onder andere Keith Haring, Banksy en Pablo Picasso bekijken. Het museum is gevestigd midden in de wijk Eixample.

Nu reserveren

Museu de l’Art ProhibitTickets, openingstijden & openbaar vervoer
TicketsAlgemene toegang €12,00
Studenten en 65-plussers €9,00
Kinderen t/m 13 jaar zijn gratis
AdresCarrer de la Diputació 250 (Eixample)
Openbaar vervoer / metroMetro:
Passeig de Gràcia: L2, L3 en L4
Universiteit: L1 en L2
Catalonië: L1 en L3

Bussen:
52, 54, H12, V15, 67, 63, 24, 22

OpeningstijdenMaandag t/m zondag: 10.00 tot 20.00
Gesloten op 25 december en 1 januari

Inhoud

Wat is Museu de l’Art Prohibit?

Het museum gevestigd in de wijk Eixample is het eerste en enige museum dat verboden kunst tentoonstelt. De tentoongestelde werken hebben te maken gehad met censuur of verschillende vormen van verbod vanwege sociale, politieke, religieuze, morele of culturele redenen. Onder leiding van Tatxo Benet is het experimenteel museum opgericht, een Catalaanse verzamelaar en zakenman.

Het Museu de l’Art Prohibit is gevestigd in Casa Garriga Nogués, een gebouw ontworpen in de 20e eeuw door architect Enric Sagnier i Villavecchia. In opdracht van de bankier Rupert Garriga-Nogués i Miranda. De bankier woonden met zijn gezin in dit huis tot dat de Spaanse Burgeroorlog uitbrak.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!

Tickets Museu de l’Art Prohibit

De tickets voor het Museu de l’Art Prohibit zijn online te bestellen via mijn partner Tiqets. Je bestelt ze hier gemakkelijk in het Nederlands en kunt betalen met iDeal of Bancontact én de tickets zijn gratis te annuleren. De tickets zijn online goedkoper dan wanneer je ze aan de kassa koopt.

Een algemeen ticket, voor iedereen ouder dan 13 jaar, kost €12. Voor studenten en 65-plussers kost de entree €9 en voor kinderen tot en met 13 jaar is toegang tot het museum gratis.

Tijdens je bezoek aan het museum kun je gebruik maken van een digitale gids. Hiermee kun je je verdiepen in de context en de gevolgen van verboden kunstwerken. De digitale gids is beschikbaar in het Catalaans, Spaans en Engels. Vergeet alleen niet om je eigen koptelefoon mee te nemen!

Nu reserveren

Praktische informatie

Prijzen

Algemene ticket: €12

Studenten en 65-plussers: €9

Kinderen t/m 13: gratis

(De inhoud van de sommige collectie is gericht op volwassen publiek en hiermee wordt de toegang voor kinderen onder de 13 jaar niet aanbevolen.)

Nu reserveren

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 10.00-20.00

Gesloten op 25 december en 1 januari.

De kassa sluit 30 minuten vóór het museum.

Hoe kom je bij het Museu de l’Art Prohibit?

Metro: Je kunt heel makkelijk met de metro het Museu de l’Art Prohibit bereiken. De dichtstbijzijnde metrohalte is Passeig de Gràcia, waar metrolijn L2 (paarse lijn), L3 (groene lijn) en L4 (gele lijn) stoppen.

Bussen: Ook rijden er veel bussen langs het museum. Buslijnen die je kan nemen zijn 52, 54, H12, V15, 67, 63, 7, 24 en 22.

Lopen: Vanaf het centrum naar Museu de l’Art Prohibit is het prima te lopen. Je wandelt langs de winkelstraat Passeig de Gràcia en komt onderweg een mix tegen van prachtige modernistische gevels en andere mooie gebouwen.

Hop-on Hop-off bus: De Hop-on Hop-off bus gaat langs Casa Batlló en Fundació Antoni Tàpies die op 5 minuten loopafstand van het museum liggen.

Adres & plattegrond

Adres: Carrer de la Diputació 250 (Eixample)

Wat kun je zien tijdens een bezoek aan Museu de l’Art Prohibit?

Het museum bevat meer dan 200 kunstwerken die om politieke, sociale of religieuze redenen zijn gecensureerd, verboden of in opspraak raakten. Tot de collectie behoren werken van kunstenaars als Warhol, Picasso, Goya, Ai Weiwei, Banksy, Klimt en Bruguera. De werken zijn vooral in de 20e en 21e eeuw gemaakt. De kunstwerken in het Museu de l’Art Prohibit kunnen discussies veroorzaken, omdat kunstenaars grenzen verkennen waarvan we ons niet bewust zijn totdat ze ze uitdagen.

Het museum is gevestigd in Casa Garriga Nogués, een prachtig gebouw ontworpen in de 20e eeuw. Elke ruimte heeft weer wat unieks, vergeet vooral niet naar boven te kijken naar het prachtige plafond. In het experimenteel museum bevindt zich ook een souvenirshop, waar je unieke items kunt kopen die verband houden met het museum.