Voor deze 5 zaken staan locals in de rij

Voor de Sagrada Familia, een sapje op de Mercat de Boquería of de kassa van Park Guëll gaat de gemiddelde inwoner van Barcelona écht niet in de rij staan. Maar voor onderstaande vijf zaken wachten ook de locals graag geduldig op hun beurt.

Baluard

Dé bakkerij van de stad heeft twee vestigingen, maar de meest populaire is die aan de Carrer del Baluart 38, vlakbij de markt van Barceloneta. Een ongekende selectie aan heerlijk verse broden en brownies waar je je vingers bij aflikt. Trek op zaterdagochtend gerust een halfuurtje uit voor de rij.
Open: ma-za hele dag en zo 07.30-15.00 uur

bakker3

LLegums Cuits

Aan de Carrer del General Álvarez de Castro 10, een smal straatje vlakbij de Mercat de Santa Catarina, zit al decennialang een piepklein zaakje waar allerhande soorten bonen en erwten worden verkocht. Het meest geliefd is de gekookte variant, die meteen kan worden opgegeten. Dit is overigens lang niet de enige ‘bonenwinkel’ van de stad, maar wel een van de drukste.
Open: di-za (gesloten tussen 15.00 en 17.00 uur)

boon2

Sirvent

Bij warm weer is het geduldig wachten op een ‘orxata’ van de oude Sirvent, aan de Carrer del Parlament de Catalunya 56. Dit drankje, oorspronkelijk uit Valencia, is gemaakt van aardamandelen, water en suiker en heerlijk verfrissend. Ook voor ijs, milkshakes en crêpes zit je hier wel goed.
Open: ma-zo 9.00-21.00 uur

sirvent

De loterij

Spanjaarden zijn dol op gokken. Op zo’n beetje elke hoek van de straat vind je dan ook een loketje waar je mee kunt doen aan één van de vele loterijen. De meest populaire is ongetwijfeld El Gordo (‘De Dikke’), die elk jaar voor Kerstmis valt. De hoofdprijs bedraagt miljoenen euro’s.

loterij

Ramen-Ya Hiro

Aan de rand van de wijk Eixample, tegen Gràcia aan, vind je het Japanse noodlerestaurant Ramen-Ya Hiro. Even snel een dagmenuutje scoren zit er hier niet in, want zowel ‘s avonds als overdag sta je hier gegarandeerd in de rij. Reserveren is niet mogelijk. Adres: Carrer de Girona 164.
Open: ma-za van 19.30-23.30 uur.

hiro