Flamenco show

Flamencomuziek is op en top Spaans, maar ook in de Catalaanse hoofdstad kun je op verschillende plekken kennismaken met of genieten van deze muziek en dans. Op sommige locaties is het aanbod echter kwalitatief beter dan op andere, dus we zetten de belangrijkste plekken voor je op een rij.

Tablaos

Barcelona telt drie echte ’tablaos’, zoals in het Spaans de plekken genoemd worden waar flamencospektakels worden opgevoerd. Dat zijn El Cordobés langs de Ramblas, Tablao de Carmen in Poble Espanyol en het Palacio de Flamenco in Carrer de Balmes. Alle drie trekken ze veel toeristen, maar de shows zijn zeer de moeite waard.

Hier krijg je een volledige flamencoshow die ongeveer een uur duurt en waarbij muzikanten en dansers van hoog niveau optreden. Bovendien kunnen er soms ineens hele grote namen op het programma staan, zonder dat de bezoekers dat weten.

Je kunt ervoor kiezen om te reserveren voor een spektakel met een drankje of een spektakel met een diner. De prijzen beginnen bij ongeveer 33 euro.

Tablao Flamenco El Cordobés

Annebeth bezocht hier een voorstelling. Haar verslag lees je via deze link.

La Rambla 35
Metro: L3 (groene lijn) Liceu

Tablao de Carmen
Poble Espanyol, Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13
Metro: L1 (rode lijn)/L3 (groene lijn) Plaça Espanya

Palacio de Flamenco
Carrer de Balmes 139
Metro: L3 (groene lijn, L5 (blauwe lijn) Diagonal/FGC Provença

Andere locaties

Ook op veel andere locaties in de stad staat regelmatig flamenco op het programma.

JazzSí – Op vrijdag en op zaterdagvond kun je hier naar een avondvullende flamencoshow voor het zeer aangename bedrag van 10 euro. De show vindt plaats in een authentieke bar waar op andere dagen jazz, salsa en andere muziekstijlen in live uitvoering worden aangeboden.
Carrer de Requesens 2
Metro: L2 (paarse lijn) Sant Antoni

Palau Dalmases – Het Palau Dalmases in de wijk El Born is een prachtige plek. In dit voormalige paleis, vlak bij het Picassomuseum, kun je genieten van flamenco en opera. Kwalitatief goede spektakels en een betoverende locatie. Een kaartje inclusief drankje kost 21 euro.
Carrer de Montcada 20
Metro: L4 (gele lijn) Jaume I

Robadors 23 – In wat eens een van de meest groezelige straten van El Raval was, maar waar je tegenwoordig ook ’s avonds gewoon over straat kunt, kun je op zaterdag, zondag en afhankelijk van het programma ook op dinsdag terecht voor live flamencovoorstellingen. Dit is een plek waar vooral veel locals komen. Na de show vindt er altijd een jamsessie plaats, waarbij het publiek kan aanschuiven.
Carrer dels Robadors 23
Metro: L3 (groene lijn) Liceu

Tarantos – Net als de verschillende ’tablaos’ een plek waar je dagelijks voor flamenco terechtkunt, maar dan wel maar een halfuur. In vogelvlucht en voor een zacht prijsje van tien euro maak je hier kennis met de flamenco, maar om echt in de muziek op te kunnen gaan zijn de voorstellingen te vluchtig.
Plaça Reial 17
Metro: L3 (groene lijn) Liceu

Afraders

Tot slot nog de plekken waar je ons inziens beter geen flamencoshow kunt boeken.
El Patio Andaluz (Carrer d’Aribau 242) – Een ware tourist trap, relatief hoge prijzen terwijl de kwaliteit van zowel de show als het eten te wensen overlaten.
Nervión – Ook bij deze tent krijg je weinig waar voor je geld, zowel op muzikaal als culinair vlak.
Carrer de la Princesa 2

Festivals

Voor de echte liefhebbers van flamenco worden er in Barcelona jaarlijks de volgende festivals georganiseerd:
Festival Ciutat Flamenco – Dit jaar vindt het flamencofestival van Barcelona plaats van 21 mei tot en met 24 mei. De venue is Mercat de les Flors. Houd de website in de gaten voor het programma.
Catalunya Arte Flamenco – Het grootste flamencofestival van Catalonië. Daarnaast is er ook nog een zomereditie, het Festival Flamenco d’Estiu.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!