Flamenco show

Flamencomuziek is op en top Spaans, maar ook in de Catalaanse hoofdstad kun je op verschillende plekken kennismaken met of genieten van deze muziek en dans. Op sommige locaties is het aanbod echter kwalitatief beter dan op andere, dus ik heb de belangrijkste plekken voor je op een rij gezet.

Tablaos

Barcelona telt twee echte ‘tablaos’, zoals in het Spaans de plekken genoemd worden waar flamenco spektakels worden opgevoerd. Dat zijn El Cordobés langs de Ramblas en Tablao de Carmen in Poble Espanyol. Alle twee trekken veel toeristen, maar de shows zijn zeer de moeite waard.

Hier krijg je een volledige flamencoshow die ongeveer een uur duurt waarbij muzikanten en dansers van hoog niveau optreden. Bovendien kunnen er soms ineens hele grote namen op het programma staan, zonder dat de bezoekers dat weten.

Je kunt ervoor kiezen om te reserveren voor een spektakel met een drankje of een spektakel met een diner.

Tablao Flamenco El Cordobés
Een authentieke live flamencoshow midden in het centrum van 1 uur en 20 minuten inclusief drankje voor €46. Er is ook de mogelijkheid om tapas te nemen dat kost €63 en dineren kost €82.

La Rambla 35 (Raval)
Metro: L3 (groene lijn), metrostation Liceu

Bestel hier je tickets

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

Bestel hier met korting!


Tablao de Carmen
Toegang tot het interessante openluchtmuseum Poble Espanyol én een authentieke 1 uur durende flamencoshow. Met een drankje kost het €48, waarbij je keuze hebt uit 7 verschillende tapas, zin in een dessert? Dan kost het €68 of heb je toch liever een heel diner dan is het €85.

Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13 (Poble Espanyol)
Metro: L1 (rode lijn)/L3 (groene lijn), metrostation Plaça Espanya

Bestel hier je tickets

Andere locaties

Ook op veel andere locaties in de stad staan regelmatig mooie flamencoshows op het programma:

Palau Dalmases
Het Palau Dalmases in de wijk El Born is een prachtige plek. In dit voormalige paleis, vlak bij het Picasso Museum, kun je genieten van flamenco en opera. Kwalitatief goede spektakels en een betoverende locatie. Het goedkoopste ticket is €20, wil je betere zitplekken en een drankje dan kosten de tickets €35 tot €45.

Carrer de Montcada 20 (Born)
Metro: L4 (gele lijn), metrostation Jaume I

Bestel hier je tickets

flamenco

Tarantos – Net als de verschillende ‘tablaos’ een plek waar je dagelijks voor flamenco terechtkunt, maar dan wel maar een halfuur. In vogelvlucht en voor een zachter prijsje van €20 maak je hier kennis met de flamenco, maar om echt in de muziek op te kunnen gaan zijn de voorstellingen wat vluchtig.

Plaça Reial 17 (Gótico)
Metro: L3 (groene lijn), metrostation Liceu

Bestel hier je tickets

Robadors 23 – In wat eens een van de meest groezelige straten van El Raval was, maar waar je tegenwoordig ook ‘s avonds gewoon over straat kunt, kun je op zaterdag, zondag en afhankelijk van het programma ook op andere dagen van de week terecht voor live flamencovoorstellingen. Dit is een plek waar vooral veel locals komen. Na de show vindt er altijd een jamsessie plaats, waarbij het publiek kan aanschuiven. Entree is €7.

Carrer dels Robadors 23 (Raval)
Metro: L3 (groene lijn), metrostation Liceu

Bestel hier je tickets

Afraders

Tot slot nog de plekken waar je ons inziens beter geen flamencoshow kunt boeken.
El Patio Andaluz (Carrer d’Aribau 242) – Een ware tourist trap, relatief hoge prijzen terwijl de kwaliteit van zowel de show als het eten te wensen overlaten.
Nervión (Carrer de la Princesa 2) – Ook bij deze tent krijg je weinig waar voor je geld, zowel op muzikaal als culinair vlak.

Festivals

Voor de echte liefhebbers van flamenco worden er in Barcelona jaarlijks de volgende festivals georganiseerd:
Festival Ciutat Flamenco – Het jaarlijks terugkerende flamencofestival in Barcelona. De venue is Mercat de les Flors. Houd de website in de gaten voor het programma en de exacte data.
Catalunya Arte Flamenco – Het grootste flamencofestival van Catalonië. Daarnaast is er ook nog een zomereditie, het Festival Flamenco d’Estiu.