5 spectaculaire autoroutes in Catalonië

Niet alleen Barcelona zelf is een fantastische bestemming, ook de omgeving is geweldig. Catalonië biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen, prachtige natuur en culturele hoogtepunten. Dus combineer een bezoek aan Barcelona met een trip naar de kust of door het binnenland. Ik heb vijf avontuurlijke en bijzondere autoroutes door de regio voor je op een rij gezet. 

Kom je niet met eigen vervoer naar Barcelona, dan kun je natuurlijk een auto huren tijdens je vakantie. Klik hier voor meer informatie en het huren van een auto in Barcelona.

Costa Brava-route

De Costa Brava-route is een adembenemende rit langs de prachtige kustlijn ten noorden van Barcelona. Je kunt genieten van pittoreske dorpjes, verborgen baaien en spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee. Stop onderweg in charmante plaatsen zoals Tossa de Mar, Cadaqués en Begur. Vergeet niet om een duik te nemen in zee.

Montserrat en de wijnregio Penedès

Deze route combineert spectaculaire natuur met heerlijke wijn. Rijd naar het indrukwekkende bergmassief Montserrat, waar je kunt wandelen, de beroemde basiliek kunt bezoeken en kunt genieten van het panoramische uitzicht. Vervolg je reis naar de nabijgelegen wijnregio Penedès, bekend om zijn cava (Spaanse mousserende wijn). Breng een bezoek aan enkele van de beste wijngaarden, proef de lokale wijnen en leer meer over het wijnmaakproces.

De Garraf

Het Natuurpark Garraf is een prachtig natuurgebied ten zuidwesten van Barcelona. Volg de kronkelende wegen door dit mediterrane landschap en bewonder de kliffen, verborgen baaien en de rijke flora en fauna. Stop bij het pittoreske vissersdorpje Sitges, bekend om zijn stranden, historische centrum en bruisend nachtleven.

De Catalaanse Pyreneeën

Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en adembenemende landschappen, is een rit naar de Catalaanse Pyreneeën een aanrader. Rijd door schilderachtige bergstadjes, zoals bijvoorbeeld Ripoll en Puigcerdà, en geniet van de spectaculaire uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Onderweg kom je ook prachtige natuurparken tegen, waar je kunt wandelen en genieten van de ongerepte natuur.

Dalí-driehoek

De Dalí-driehoek is een route die je meeneemt naar de surrealistische wereld van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. Bezoek het Dalí Theater-Museum in Figueres, waar je een uitgebreide collectie van zijn werken kunt bewonderen. Vervolg je reis naar Portlligat, waar je het zomerhuis van de artiest kunt bezoeken. Eindig de route in het stadje Púbol, waar het kasteel van Gala Dalí te vinden is, dat hij speciaal voor zijn vrouw heeft gerestaureerd.