Tips voor een trip met de camper naar Barcelona

Wanneer je met de camper naar het buitenland wilt, dan is Barcelona de perfecte stad. Barcelona is namelijk niet alleen populair voor de strandliefhebbers, maar ook voor een stukje cultuur. Met name een bezoekje aan de Ramblas, La Sagrada Família en nog zoveel meer maakt het dat Barcelona bij uitstek geschikt is om naartoe te gaan. Omdat Barcelona je nog zoveel meer te bieden heeft, geef ik je in dit artikel een aantal handige tips, zodat het tijdens je bezoek aan niets zal ontbreken.

Huur een camper

Het kopen van een camper is best aan de prijs en dus ook niet voor iedereen weggelegd. Hoe handig is het dan dat je via het deelplatform Goboony een camper kunt huren? Niet alleen heeft dit als voordeel dat je een enorm aanbod hebt, maar ook dat je de vrijheid hebt om te kiezen voor het huren voor een paar dagen of voor een langere periode. Omdat het natuurlijk wel even rijden is naar Barcelona, kiezen de meeste mensen er dan ook voor om twee weken te gaan. Vaak een dag voor het reizen heen en een dag voor het reizen terug en de rest voor het verblijf op de plek zelf.

Maak een routeplanning

De reis naar Barcelona is eigenlijk al het begin van je vakantie. Althans, dat vind ik! Het is daarom dus ook extra leuk om ook alle tijd en aandacht te besteden aan deze rit. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ergens te overnachten, zodat je de volgende dag nog maar een paar uurtjes hoeft te rijden voordat je op je bestemming aankomt. Dit scheelt je niet alleen een hoop energie, maar zorgt er ook voor dat je net even wat extra’s kunt zien van de omgeving.

Campings boeken

Wanneer je met de camper naar Barcelona rijdt, dan moet je natuurlijk wel ergens staan. Omdat je niet zomaar ergens mag gaan staan, is het verstandig op voorhand alvast wat plekken te reserveren, bijvoorbeeld wanneer je iedere paar dagen ergens anders naartoe wilt rijden. Het huren van een camper doe je eenvoudig via deze website, waarna je dus ook precies weet welke plek je nodig hebt. Vaak betaal je op basis van de afmeting van je camper, dus is het wel handig dit vooraf even goed uit te zoeken. Zo kan het zijn dat je in bepaalde gevallen beter een andere camping kunt zoeken, omdat je in verhouding te veel betaalt.

Zorg voor een goede verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom dus ook belangrijk dat je goed bent verzekerd. Let bij het verzekeren van je camper bijvoorbeeld goed op de hoogte van het eigen risico, maar ook welke zaken wel of niet worden gedekt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks naderhand nog een flinke rekening krijgt, wat uiteindelijk een flink smet is op je vakantie. Twijfel je wat verstandig is? Dan is mijn advies om gewoon eens met je verzekeraar te bellen om te vragen hoe je dit nu het beste kunt aanpakken.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis