Rondvaart door de haven Barcelona

Ontdek vanaf het water de welbekende haven van Barcelona met deze unieke rondvaart door de haven. Vaar langs bezienswaardigheden en natuurlijk niet te vergeten de luxueuze jachten. 

Nu reserveren

Inhoud

De haven van Barcelona

De haven van Barcelona is één van de redenen dat de Catalaanse hoofdstad kon uitgroeien tot een belangrijk commercieel en logistiek centrum. In totaal heeft de stad drie puertos: Port Vell (de oude haven), Port Olimpíc (de Olympische haven) en Port Fòrum, aan de rand van de stad. Bekijk ze tijdens een rondvaart!

Port Vell is wat mij betreft de mooiste haven. Hier meren de meest grote, luxe en dure jachten en schepen aan. Wereldwijd is het bovendien de vierde haven die de meeste cruisetoeristen ontvangt. Lijkt het je leuk om Barcelona eens vanaf het water te bekijken, maar heb je geen eigen boot? Boek dan een rondvaart met Las Golondrinas, de toeristenbootjes die al sinds 1888 aan- en afmeren in de oude haven van Barcelona.

Tickets voor de rondvaart

Er zijn twee opties om Barcelona met de Golondrinas te verkennen: Barcelona Port (haven) en Barcelona Mar (haven en zee).

Barcelona Port

Een rondvaart van 40 minuten door de oude haven en langs de populaire stranden Sant Sebastià en La Barceloneta. Je komt onder meer langs winkelcentrum MareMagnum en Hotel W en hebt een prachtig uitzicht op Barcelona en de heuvel Montjuïc. Ideaal voor de mooiste vakantiefoto’s!

Een ticket kost €8. Voor kinderen 5-10 jaar is het €4, jongeren van 11 tot 17 betalen €7 en senioren €6,70. Koop online je ticket om zeker te zijn van een plaatsje. Via onze partner Tiqets reserveer je gemakkelijk in het Nederlands en betaal veilig met iDeal of Bancontact. Daarbij kan je tot kort van tevoren gratis annuleren.

Nu reserveren

Barcelona Mar

Een rondvaart van 60 minuten door de oude haven en langs de stranden, tot aan de haven van Fòrum en weer terug. Een schitterende skyline gegarandeerd, en je komt langs de stranden die rustiger en voor veel toeristen minder gekend zijn.

Een ticket kost €10. Voor kinderen 5-10 jaar is het €4, jongeren van 11 tot 17 en senioren betalen €8. Koop hier je kaartje en wees zeker van een plaatsje op het gewenste tijdstip en betaal veilig met iDeal of Bancontact én je kan gratis annuleren.

Nu reserveren

Praktische informatie

Prijzen

Tickets voor de 40 minuten rondvaart (Barcelona Port) kosten voor volwassenen €8, voor kinderen tussen de 5-10 jaar €4, voor jongeren tussen de 11-17 jaar €7 en senioren €6,70.

Tickets voor de 60 minuten rondvaart (Barcelona Mar) kosten voor volwassenen €10, voor kinderen tussen de 5-10 jaar €4, voor jongeren tussen de 11-17 jaar en senioren €8.

Openingstijden

De boten van Las Golondrinas varen het hele jaar door: in de winter tussen 11.00 en 16.30 uur en ’s zomers tussen 11.00 en 18.00 uur. Gemiddeld vertrekt er ieder uur een boot.

Vertrekplaats

Opstappen aan de oude haven, ter hoogte van de zuil van Columbus (Moll de les Drassanes, Barcelona). (In de maanden juli, augustus en september kun je voor de langere route ook opstappen bij Port Fòrum.)

Hoe kom je er?

Metro: Het gemakkelijkst is om de metro op de groene lijn (L3) te nemen tot aan de halte Drassanes.

Hop on Hop off bus: de rode route stopt aan het Columbus Monument, vlakbij de haven en de opstapplaats.

Lopen of fietsen is ook een goede optie. De haven ligt centraal en aan het begin van de Ramblas.

Bij slecht weer

Als de weersomstandigheden slecht zijn, dan gaan de rondvaarten niet door. Als je al een kaartje had, krijg je je geld uiteraard terug, of mag je de rondvaart op een later tijdstip doen.

Nu reserveren

Goed te combineren met

Meer: Wil je een eigen boot huren of meer boottochten bekijken? Lees dan mijn uitgebreide artikel over varen in Barcelona met de beste opties voor jou.

 

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis