Rondvaart door haven Barcelona

De haven van Barcelona is één van de redenen dat de Catalaanse hoofdstad kon uitgroeien tot een belangrijk commercieel en logistiek centrum. In totaal heeft de stad drie puertos: Port Vell (de oude haven), Port Olimpíc (de Olympische haven) en Port Fòrum, aan de rand van de stad. Bekijk ze tijdens een rondvaart!

Port Vell is wat ons betreft de mooiste haven. Hier meren de meest grote, luxe en dure bootjes en schepen aan. Wereldwijd is het bovendien de vierde haven die de meeste cruisetoeristen ontvangt. Lijkt het leuk om Barcelona eens vanaf het water te bekijken, maar heb je geen eigen boot (of rijke vrienden)? Boek dan een rondvaart met Las Golondrinas, de toeristenbootjes die al sinds 1888 aan- en afmeren in de oude haven van Barcelona.

Maak een rit met kabelbaan haven Barcelona

Maak een rondvaart – wat kun je verwachten?

Er zijn twee opties om Barcelona met de Golonrinas te verkennen: Barcelona Port (haven) en Barcelona Mar (haven en zee).

Barcelona Port: een rondvaart van 40 minuten door de oude haven en langs de populaire stranden Sant Sebastià en La Barceloneta. Je komt onder meer langs winkelcentrum MareMagnum en Hotel W en hebt een prachtig uitzicht op Barcelona en op de heuvel Montjuïc. Mooie vakantiefoto’s gegarandeerd!

Een ticket kost €7,00 (€2,50 voor kinderen 4-10 jaar) en jongeren van 11 tot 18 en senioren betalen €5,90. Koop je ter plekke of – om zeker te zijn van een plaatsje – via deze link. Dan krijg je bovendien 10% korting!

Barcelona Mar: een rondvaart van anderhalf uur door de oude haven en langs de stranden, tot aan de haven van Fòrum en weer terug. Een schitterende skyline gegarandeerd, en je komt langs de stranden die door veel toeristen worden overgeslagen.

Een ticket kost €15,20 (€5,50 voor kinderen 4-10 jaar) en koop je ter plekke of – om zeker te zijn van een plaatsje – via deze link.

Uitzicht haven van Barcelona

Tickets kopen voor de lange rondvaart van Las Golondrinas
Via onze partner Ticketbar kun je alvast kaartjes kopen voor Las Golondrinas.

Praktische info – openingstijden Las Golondrinas

De boten van Las Golondrinas varen het hele jaar door: in de winter tussen 10.00 en 17.00 uur en ’s zomers tussen 10.00 en 20.00 uur. Gemiddeld vertrekt er ieder uur een boot.

Praktische info – vertrekplaats Las Golondrinas

Opstappen kan bij de kaartverkoop aan de oude haven, ter hoogte van de zuil van Columbus. In de maanden juli, augustus en september kun je voor de langere route ook opstappen bij Port Fòrum.

Maak een rondvaart door de haven van Barcelona Las Golondrinas

Praktische info – Bij regen

Als de weersomstandigheden slecht zijn, dan gaan de rondvaarten niet door. Als je al een kaartje had, krijg je je geld uiteraard terug, of mag je de rondvaart op een later tijdstip doen.

Goed te combineren met

  • De Ramblas
  • Een wandeling over de Rambla del Mar
  • Het Maritiem Museum (drink hier koffie op de binnenplaats!)
  • Een bezoek aan de wijken El Gòtic of El Raval