boekenwinkels in Barcelona

Als boekenliefhebber kom je in Barcelona zeker niets te kort, er is een overvloed aan boekenwinkels. Spanje heeft een lange lijst van topschrijvers zoals Miguel de Cervantes, Antonio Ferres en de Barcelonees Jaume Cabré. Ook zijn er veel hedendaagse schrijvers zoals Javier Marias die zorgen dat de Spaanse literatuur nog steeds wereldwijd vertaald en gelezen wordt.  In Barcelona is het over het algemeen dan ook geen probleem als je niet in het Spaans of Catalaans leest, je vindt hier in de meeste boekwinkels ook literatuur in het Engels of andere talen. In dit artikel een aantal tips voor leuke boekenwinkels.


MEER DAN 20.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

Llibreria Universal

Openingstijden: Ma-Vr: 11.00-14.00, 17.00-21.00, Za: 11.30-14.00, 17.00-20.30, Zo: gesloten
Waar: Rda. de Sant Pau, 62, (Sant Antoni)

Llibreria Universal ligt in de gezellige wijk Sant Antoni, tegenover de Mercat de Sant Antoni. In deze boekenwinkel vind je vooral manga en anime, dit zijn Japanse prentenboeken. Maar je kunt hier ook terecht voor Engelstalige literatuur en leuke bordspellen. Wist je trouwens dat rond de Mercat de Sant Antoni iedere zondag een boekenmarkt plaatsvindt? Leuk om mee te maken als je van boeken houdt!

Llibreria Terranova

Openingstijden: Ma: gesloten, di-za: 11.00-14.00, 17.00-21.00, zo: 11.00-14.00 .
Waar: Carrer del Comte Borrell, 99, (Eixample)

Te vinden in dezelfde wijk, een klein maar fijn boekenwinkeltje waar je vooral alternatieve literatuur over hedendaagse thema’s kunt vinden. Er hangt een relaxte sfeer. Wat mij hier meteen opviel is dat alle boeken er neutraal uitzien, dus weinig kleur en bijna geen foto’s op de covers.

Llibreria Alibri

Openingstijden: Ma-vr: 9.30-20.30, za: 10.00-20.30, zo: gesloten
Waar: Carrer de Balmes 26, (Eixample)

Llibreria Alibri ligt vlak bij de universiteit voor letteren op Plaça Universitat. Dit is een van de grootste boekwinkels in de stad. De winkel heeft meerdere verdiepingen en is opgedeeld in verschillende ruimtes. Hier is voor elk wat wils en je hebt er boeken in het Spaans, Catalaans, Frans, Duits, Engels en zelfs Nederlands.

Come In

Openingstijden: Ma-vr: 09.30–20.30, za: 09.30–14.00, 16.30–20.00, zondag: gesloten
Waar: Carrer de Balmes, 129, (Eixample)

Dit is de meest bekende Engelstalige boekwinkel in Barcelona, zoals de naam het al voor een deel verklapt eigenlijk. Je vindt hier talloze boeken over van alles en nog wat, architectuur, geschiedenis en romans. Voor kinderen is er ook heel wat keuze om te lezen en er is zelfs een ruimte waar ze kunnen spelen.

On the road

Openingstijden: Ma-vr: 11.00-14.00, 17.00-21.00, za: 11.30-14.00, 17.00-20.30
Waar: Carrer de Verdaguer I Callis, 14, (El Born)

Deze boekenwinkel ligt in de gotische wijk en is zowel geliefd onder toeristen als de locals. Hier heb je een breed scala aan diverse boeken voor een goede prijs.  Wie op zoek is naar schoolspullen zoals etuis en agenda’s is hier ook aan het juiste adres.

ONA

Openingstijden: Ma-za: 10.00-21.00, Zo: gesloten Waar: Carrer de Pau Claris, 94, (Eixample)

Ona is een boekenwinkel die je als boekenliefhebber zeker eens gezien moet hebben. Ona startte als een klein winkeltje voor Catalaanse literatuur en heeft zich in 2021 uitgebreid door een tweede winkel te openen in de wijk Eixample die veel groter is dan de oorspronkelijke winkel en centraler gelegen is. De winkel is nog steeds volledig toegewijd aan de Catalaanse literatuur, maar toch is het zeker de moeite om er eens binnen te gaan, ook als je geen Catalaans spreekt. Er zijn verschillende leesruimtes waar je rustig in de boeken kunt bladeren en genieten van de inspirerende sfeer.

Ona llibreria

La Central del Raval

Openingstijden: Ma, Di, Do, Vr: 10.00-21.00, Woe: 11.00-21.00, Za: 10.30-21.00, Zo: Gesloten Waar: Carrer d’Elisabets, 6, (El Raval)

Boekenwinkel La Central del Raval ligt in de wijk El Raval en is geliefd door zowel de toeristen als de locals. In de winkel vind je verschillende soorten boeken en in verschillende talen, ook in het Engels. Maar wat ik het leukste vind, is dat er een ook super gezellig terras bij de winkel hoort. Je kunt er gezellig iets drinken en lezen in je nieuw boek. Het is de ideale plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. La Central heeft nog twee winkels in de gotische wijk en in Eixample.

La Central

La Central

Openingstijden: Ma-Vr: 10.00-21.00, Za: 10.30-21.00, Zo: Gesloten Waar: Carrer de Mallorca, 237, (Eixample)

La Central ligt in de wijk Eixample in de buurt van Casa Milà en Casa Batlló. In de winkel vind je verschillende literatuur, onder andere in het Engels. Wat de winkel ook speciaal maakt, is het leescafé binnen en op het terras. Hier kan je je favoriete boek lezen terwijl je geniet van een snack en een drankje.

La Central Llibreria

Laie llibrería café

Openingstijden: Ma-Vr: 9.00-20.30, Za: 10.00-20.30, Zo: Gesloten Waar: Carrer de Pau Claris, 85, (Eixample)

Llibreria Laie is gelegen in de Eixample, op een steenworp van Plaça de Catalunya. Laie werk samen met de meest prestigieuze musea en cultuurcentra in Spanje, dit betekent dan ook dat je hier vooral boeken over kunst en cultuur zult vinden. Ook hebben ze een leescafé waar je lekker iets kan drinken en eten terwijl je geniet van je nieuwe boeken.

Op eigen tempo fietsen langs de belangrijkste highlights

  • Zelfstandig en flexibel op pad met mijn app
  • Lees de uitleg bij elk hoogtepunt
  • App volledig in het Nederlands
  • Gemiddelde duur: 2.5 uur
  • El Gòtic, El Raval, El Born en Eixample