De beste terrassen in Barcelona

In Barcelona is het gedurende het jaar vaak lekker weer. Perfect om op het terras te zitten en genieten van het zonnetje. In dit artikel lees je wat de beste terrassen zijn volgens de Nederlanders en Vlaamse locals in de stad.

Bar Central

Een fantastisch terras midden in de wijk Raval. Echt een oase in het centrum, waar je geniet van groen én goede koffie. Bestel lekkere tapas en een drankje, of kom hier langs voor een kopje koffie of thee.

Adres:
Carrer d’Elisabets 6, Ciutat Vella

Website

Binnenplaats van het Maritiem Museum

De binnenplaats van het Maritiem Museum is openbaar, dus je hoeft niet het museum te bezoeken om neer te strijken op het terras. Ook dit is doorgaans een oase van rust in het oude centrum. Kinderen kunnen er spelen en naar de schildpadden in de vijver kijken of zich vermaken met de oude boten die op de binnenplaats staan.

Adres:
Avinguda de les Drassanes s/n, Ciutat Vella

Website

El Jardí

Vlak bij de drukke Ramblas op de binnenplaats van het Antic Hospital zit El Jardí met een fijn terras. Terwijl je wacht op je hapje of je drankje chill je hier tussen de bomen en planten.

Adres:
Carrer de l’Hospital 56, El Raval

Website

Bar Calders

In de wijk Sant Antoni zit het leuke terras van de supergezellige Bar Calders. Het is hier vaak gezellig druk, maar dat is met een reden. De tapas zijn hier fantastisch en er hangt een goede sfeer.

Adres:
Carrer del Parlament 25, Sant Antoni

Website

Ikibana Sarriá

Bij Ikibana Sarriá eet je fusiongerechten die zijn geïnspireerd op de Japanse en Braziliaanse keuken. Het terras is een van de mooiste in town en zelfs een van de beste terrassen in heel Spanje. Reserveren is een must.

Adres:
Carrer del Dr. Fleming 11, Les Corts

Website

El Cercle

Het terras van El Cercle is niet heel bekend, maar absoluut de moeite waard. Hier komen over het algemeen veel locals voor een hapje en een drankje. Het terras is te vinden midden in de gotische buurt. Omdat het op een eerste verdieping zit, kijk je uit over de winkelstraat Portal del Àngel.

Adres:
Carrer dels Arcs 5, Barri Gotíc

Website

Antic Teatre

Antic Teatre

Antic Teatre is, zoals de naam al verraadt, een antiek theater. Bij het kleine theater zit een fijne binnentuin, waar het elke avond gezellig druk is. Het terras is nog best groot en verlicht in de avonduren.

Adres:
Carrer de Verdaguer i Callís 12, El Born

Website

La Caseta del Migdia

La Caseta del Migdia zit op de heuvel Montjuïc. Op het terras van deze bar heb je prachtig uitzicht over de haven en de zee. Je kunt hier in de avond zelfs de zonsondergang bekijken. Let wel op, alleen geopend in het weekend. Dan eet je hier ’s middags van de barbecue terwijl je luistert naar fijne muziek.

Adres:
Mirador del Migdia s/n, Montjuïc

Website

Les Filles

Café Les Filles heeft een prachtige en stijlvolle patio om te genieten van een drankje of een uitgebreide brunch. Met stip een van de mooiste terrassen in de stad. Geliefd bij locals.

Adres:
Carrer de Minerva 2, Grácia

Website

La Vinya del Senyor

Op het mooie plein Plaça de Santa María del Mar vind je het terras van het piepkleine barretje La Vinya del Senyor. Hier geniet je natuurlijk van een goed glas wijn gekozen van de uitgebreide wijnkaart. Je hebt hier uitzicht over het plein en de indrukwekkende basiliek de Santa María del Mar.

Adres:
Plaça de Santa Maria 5, Barri Gotíc

Website

Glaciar 

Glaciar zit gevestigd op Plaça Reial en is zelfs het oudste restaurant van het beroemde plein. Terwijl je hier een hapje en een drankje doet kijk je uit op de rest van Plaça Reial. Hoewel het plein erg toeristisch is, komen bij Glaciar ook de locals uit de buurt graag voor een kop koffie.

Adres:
Plaça Reial 3, Barri Gotíc

Website

Kino

Tegenover het MACBA ligt het terras van bar Kino. De ideale locatie om een kop koffie te drinken in de zon en skaters te kijken die voor het MACBA hun trucs oefenen.

Adres:
Carrer de Ferlandina 23, El Raval

Website

El Drac de Sant Jordi

Op het mooie plein Plaça de Sant Josep Oriol zit het restaurant El Drac de Sant Jordi met een klein maar erg gezellig terras. Perfect voor een montadito en een drankje terwijl je de gotische buurt verkent.

Adres:
Plaça de Sant Josep Oriol 3, Barri Gotíc

Website

Espai Mescladís

De bar Espai Mescladís ligt verscholen in de buurt El Born en bestaat eigenlijk alleen uit een gezellig en kleurrijk terras. Op de kaart staan simpele gerechten als quiches, perfect dus voor de lunch.

Adres:
Carrer dels Carders 35, El Born

Website

El Xalet de Montjuïc

Op de Montjuïc zit het restaurant El Xalet de Montjuïc gevestigd. Op dit terras heb je een waanzinnig uitzicht over Barcelona en je kunt hier fantastisch eten. ’s Avonds heb je uitzicht op de verlichte stad.

Adres:
Avinguda Miramar 31, Montjuïc

Website

Bistro Mató

Bistro Mató is een leuk mediterraan restaurant met een terras. Het terras is weliswaar aan de kleine kant, maar dat maakt het hier niet minder gezellig. Ligt wel een eind uit het centrum, maar daardoor komen er ook nauwelijks toeristen.

Adres:
Carrer del Bisbe Català 10, Pedralbes

Facebook

Bonita Bar

bonita bar terras

Midden in de gezellige de wijk La Barceloneta zit Bonita Bar met voor de deur een fijn terras. Op de kaart staan tapas, hamburgers en salades. De eigenaresse is trouwens Nederlands.

Adres:
Carrer de l’Almirall Churruca 6, La Barceloneta

Facebook

Bar Blu

Bar Blu is een gezellig eettentje in de wijk Poblenou met terras. Op de kaart staan hamburgers, mediterrane gerechten en ook veel vegetarische en veganistische opties.

Adres:
Rambla del Poblenou 11, Poblenou

Facebook

L’Antiquari

Midden op het plein Plaça del Rei zit de bar L’Antiquari, die beschikt over een terras óp het plein. Een prachtige locatie waar je de geschiedenis van de stad bijna kunt voelen.

Adres:
Carrer del Veguer 13, Barri Gotíc

Facebook

Bar Salts

Bar Salts zit bij de gemeentelijke zwembaden op de heuvel Montjuïc, maar je kunt hier ook een kop koffie of iets anders bestellen als je geen duik neemt in het zwembad. Perfect voor een pauze als je de stadsheuvel van Barcelona verkent. Mét uitzicht.

Adres:
Avinguda Miramar 31, Montjuïc

Website

Bambú Beach Bar

De locatie van Bambú Beach Bar is misschien wel de beste van de stad. De bar zit namelijk aan het strand van Nova Mar Bella. Perfect om te genieten van Barcelona’s beach life.

Adres:
Ronda Litoral s/n, Sant Marti

Facebook

Central Park

Central Park is een simpel en modern mediterraan restaurant met gezellig terras in de wijk Pedralbes, waar je nauwelijks toeristen tegenkomt.

Adres:
Carrer de Pedro i Pons 11, Pedralbes

Website

Makamaka (wordt momenteel verbouwd)

Makamaka is een hamburgerrestaurant in de visserswijk La Barceloneta. Het restaurant heeft een supergezellig terras vlakbij de haven. Het kan hier erg druk zijn. Het restaurant is tijdelijk gesloten vanwege verbouwing.

Adres:
Passeig de Joan de Borbó 76, La Barceloneta

Website