Brunchen in Barcelona

Heb je een stevige bodem nodig na een avondje uitgaan? Of wil je de dag heel relaxed beginnen met een tafel vol lekkers? Uitgebreid brunchen kan in Barcelona volop en steeds meer zaken maken een speciaal plekje op de menukaart vrij voor deze fijne trend. Dit zijn onze tien favoriete locaties ‘para brunchear’.

Petit Pot

petitpot

De ligging van deze fijne bistro is super centraal, dus ideaal voor vóór of na een winkelsessie in de straten rondom Plaça Catalunya.
Wat proberen? Zoals het een echte brunch betaamt, staan er eggs benedict (gepocheerde eieren) op de kaart. Verder: verschillende soorten sandwiches en toast en de heerlijke kaas burrata. Neem als toetje een lekker stuk worteltaart, appelcrumble of red velvet!
Wanneer open voor brunch? Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.30 uur.
Waar? Pl. de Urquinaona 4

Brunch & Cake

brunchcake

Een van de populairste brunchplekken in town. In het weekend staat de stoep standaard vol met hippe jongeren die een tafeltje willen veroveren. Reserveren is niet mogelijk, dus laat je naam op de lijst zetten en wacht geduldig af. De gerechten worden origineel gepresenteerd, bijvoorbeeld op een schep in plaats van op een stenen bord!
Wat proberen? De banana pancakes, verschillende soorten ei en bagels.
Wanneer open voor brunch? Elke dag vanaf 9.00 uur
Waar? Enrique Granados 19 en sinds begin 2016 ook een locatie in Barceloneta: Passeig de Joan de Borbó 5.

Federal

federal

Door de strakke en smaakvolle inrichting waan je je bij Federal haast in Scandinavië. De fijne muziek en verlichting maken dat er aan de lange tafel in het midden altijd veel mensen met laptop aan het werk zijn, of relaxed door een van de vele kranten en tijdschriften bladeren. Bij lekker weer gaan de grote ramen open en kun je met één been buiten van je brunch genieten.
Wat proberen? Een van de rijk gevulde salades, (groene) sapjes en huisgemaakte ijsthee.
Wanneer open voor brunch? Elke dag vanaf 9.00 uur
Waar? C/Parlament 39 (Sant Antoni) en Passatge de la Pau 11 (El Gótico)

Granja Petitbo

granjapetitbbo

Het verbaast ons dat er aan de lange Passeig Sant Joan zo weinig leuke eettentjes zitten, maar Granja Petitbo is daar absoluut een uitzondering op. Het doet aan alsof je een huiskamer binnenloopt, met leuke oude meubeltjes en fijne stoelen. Het restaurant is niet zo groot en in het weekend kan het druk zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk.
Wat proberen? Eieren (bijvoorbeeld die met zalm, jammie!) quinoa, salades.
Wanneer open voor brunch? Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur
Waar? Passeig Sant Joan 82

Can Dendê

candende

In de opkomende hippe wijk Poblenou moet je natuurlijk goed kunnen brunchen. Bij Can Dendê staan simpele gerechten op de kaart in een net wat ander jasje. Alle producten, zoals de heerlijke jam, zijn vers gemaakt.
Wat proberen? Pancakes voor de zoete trek, voor de liefhebbers zijn er vier soorten gepocheerd ei.
Wanneer open voor brunch? Doordeweeks vanaf 9.30, in het weekend vanaf 10.00 uur. Woensdag gesloten
Waar? C/Ciutat de Granada 44

Mama’s Café

mamascafe

Bij je moeder thuis krijg je geen kleine porties opgeschept, dus bij Mama’s café in de wijk Gràcia ook niet. Alles hier is ecologisch en het restaurant beschikt over een fijn terras.
Wat proberen? Tortilla, tosti’s en volop zoetigheden.
Wanneer open voor brunch? Elke dag vanaf 9.00 uur
Waar? C/Torrijos 26

La Esquina

laesquina

De Britse chef van La Esquina in de gotische wijk weet hoe je een goede brunch op tafel zet. Alle gerechten kosten tussen de 3 en 10 euro en speciaal voor kinderen is er een brunchmenu voor 10 euro. Ook aan koffieliefhebbers is gedacht: de eigen barrista maakt met liefde een bakkie pleur naar wens. Mét terras! Reserveren kan telefonisch (+34 937 687 242) in het Engels of Spaans.
Wat proberen? Gebakken en gepocheerde eieren, ham, salades en yoghurt.
Wanneer open voor brunch? Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.30 uur..
Waar? C/Bergera 2

Alsur Cafe

alsur

Met drie locaties in de stad is Alsur Cafe een begrip onder brunchlovers. Ook voor cocktails en zoetige lekkernijen kun je hier de hele dag door prima terecht.
Wat proberen? Hartige wafels en donuts, bijvoorbeeld met kaas, ei en avocado.
Wanneer open voor brunch? Elke dag vanaf 8.00 uur, in het weekend vanaf 9.00 uur.
Waar?
Lluria: C/Roger de Llúria 23
El Born: Pl. De Sant Cugat 1
Palau (tegenover het Palau de la Música Catalana): C/Sant Pere més Alt 4

shares