Brunchen in Barcelona

Wil je de dag heel relaxed beginnen met een tafel vol lekker? Of heb je een stevige bodem nodig na een avondje uitgaan? Uitgebreid brunchen kan in Barcelona volop en steeds meer zaken maken een speciaal plekje op de menukaart vrij voor deze fijne trend. Dit zijn mijn tien favoriete locaties ‘para brunchear’.

1. Brunch & Cake

Prijsklasse: +/- €15 voor een brunchgerecht en drankje
Zeker proeven: banana pancakes, verschillende soorten ei en bagels
Waar: Enrique Granados 19 (Eixample), Passeig de Joan de Borbó 5 (La Barceloneta), Carrer del Rosselló 189 (Eixample), Passatge Madoz 6 (El Gótico), Plaça Sagrada Família 21 (Grácia)

Een van de populairste brunchplekken in town. In het weekend staat de stoep standaard vol met hippe jongeren die een tafeltje willen veroveren. Reserveren is niet mogelijk, dus laat je naam op de lijst zetten en wacht geduldig af.  De gerechten worden origineel gepresenteerd, bijvoorbeeld op een schep in plaats van op een stenen bord! Brunch & cake is elke dag vanaf 9.00 uur open voor de brunch.


Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Meer informatie


2. Federal

Prijsklasse: +/- €15 heb je een drankje en brunchgerecht
Zeker proeven: kip sandwich met haloumi ,(groene) sapjes en huisgemaakte ijsthee
Waar: Carrer Parlament 39 (Sant Antoni), Passatge de la Pau 11 (El Gótico), Carrer del Taulat 109 (Poblenou)

Door de strakke en smaakvolle inrichting waan je je bij Federal haast in Scandinavië. De fijne muziek en verlichting maken dat er aan de lange tafel in het midden altijd veel mensen met laptop aan het werk zijn, of relaxed door een van de vele kranten en tijdschriften bladeren. Bij lekker weer gaan de grote ramen open en kun je met één been buiten van je brunch genieten.

3. Granja Petitbo

Prijsklasse: +/- €15 voor een drankje en een gerecht
Zeker proeven: eieren, quinoa en salades
Waar: Passeig Sant Joan 82 (Eixample)

Passeig de Sant Joan is de afgelopen jaren uitgegroeid tot ware foodie straat. Granja Petitbo was een van de eerste fijne zaakjes hier. Het lijkt alsof je een huiskamer binnenloopt met leuke oude meubeltjes en fijne stoelen. Het restaurant is niet zo groot en in het weekend kan het druk zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk. Je kan er brunchen op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur.

4. Can Dendê

Prijsklasse: tussen de €10 en €15
Zeker proeven: pancakes voor de zoete trek, voor de liefhebbers zijn er vier soorten gepocheerd ei
Waar: Carrer Ciutat de Granada 44 (Poblenou)

In de opkomende hippe wijk Poblenou moet je natuurlijk goed kunnen brunchen. Bij Can Dendê staan simpele gerechten op de kaart in een net wat ander jasje. Alle producten, zoals de heerlijke jam, zijn versgemaakt. Ze zijn vanaf 10.00 uur open voor de brunch. Op dinsdag en woensdag zijn ze gesloten.

5. Mama’s Café

Prijsklasse: tussen de €10 en €20
Zeker proeven: tortilla, tosti’s en volop zoetigheden
Waar: Carrer Torrijos 26 (Gràcia)

Een klein gezellig zaakje waar je terecht kunt voor brunch. Bij je moeder thuis krijg je geen kleine porties opgeschept, dus bij Mama’s café in de wijk Gràcia ook niet. Alles hier is ecologisch en het restaurant beschikt over een fijn terras. Op de kaart staat een breed scala aan gerechten: eieren die op verschillende manieren zijn bereid en de overheerlijke pannenkoeken.

6. La Esquina

Prijsklasse: +/- €10 voor een brunch
Zeker proeven: gebakken en gepocheerde eieren, ham, salades en yoghurt.
Waar: Carrer Bergera 2 (El Gòtic)

De Britse chef van La Esquina in de gotische wijk weet hoe je een goede brunch op tafel zet. Alle gerechten kosten tussen de 3 en 10 euro en speciaal voor kinderen is er een brunchmenu à 10 euro. Ook aan koffieliefhebbers is gedacht: de eigen barrista maakt met liefde een bakkie pleur naar wens. Mét terras! Reserveren kan telefonisch (+34 937 687 242) in het Engels of Spaans. Je kunt er op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.30 uur terecht voor de brunch.


Fietstour op maat langs Barcelona’s highlights en verborgen plekken. Vanaf €31,50


7. Alsur Cafe

Prijsklasse: +/- €15
Zeker proeven: hartige wafels en donuts, bijvoorbeeld met kaas, ei en avocado
Waar: Carrer Roger de Llúria 23 (Eixample), Carrer de la Ribera (El Born)

Een relaxte plek met een ontspannen sfeer waar je de hele dag wel door zou kunnen brengen. Met meerdere locaties in de stad is Alsur Cafe een begrip onder brunch lovers. De meest drukbezochte zit in El Born. Ook voor cocktails en zoetige lekkernijen kun je prima terecht. Buiten op het terras heb je een fijn uitzicht, maar houd er rekening mee dat je voor een plekje buiten 10% extra betaalt.

8. Cremat 11

Prijsklasse: voor +/- €14 heb je een drankje en gerecht
Zeker proeven: pancakes en het vegan ontbijt
Waar: Carrer Cremat Gran i Xic 11 (El Born)

Cremat 11 is een restaurant met Franse invloeden en een van mijn favoriete brunchlocaties. Het smaakt hier allemaal fantastisch. Je kunt kiezen uit verschillende gerechten zoals de avocado toast of het “vegan ontbijt” met pompoen, brood salade, spinazie, aardappeltjes, en nog meer! Een grote aanrader voor degene met hartige trek. Wie er zoete trekt heeft moet absoluut de pancakes nemen. Een lust voor het oog en ook nog eens ontzettend lekker.
 

9. Bistrot Levante

Prijsklasse: brunchgerechten kosten tussen de €5 en €15
Zeker proeven: hummus lamb kefta met aubergine en rode pepers
Waar: Placeta de Manuel Ribe 1 (El Gòtic)

In het hartje van de oude stad ligt Bistrot Levante. Alle foodies zitten hier goed. Het eten is gezond en ook nog eens superlekker. De borden zijn zo mooi opgemaakt dat het bijna jammer is om op te eten. Om de brunch af te sluiten kun je nog een van de overheerlijke taarten nemen. ik zou voor de chocoladetaart gaan! In het restaurant kun je prima de hele dag vertoeven en door de gezellige huiskamersfeer voelt het helemaal als thuis.

10. Petit Pot

Prijsklasse: voor minder dan €10 eet je je buik rond.
Zeker proeven: eggs benedict
Waar: Carrer Del Bruc 84 (Eixample)
 

Petit Pot heeft een uitgebreid brunchmenu. Zoals het een echte brunch betaamt, staan er ook eggs benedict (gepocheerde eieren) op de kaart. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten sandwiches en toast en heerlijke burrata. Neem als toetje een lekker stuk worteltaart, apple crumble of red velvet. Let op! Je kunt hier alleen brunchen op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.30 uur.

11. Faire. Brunch & drinks

Prijsklasse: tussen de €10 en €18
Zeker proeven: pancakes met fruit em chocolade voor de zoete trek, voor de liefhebbers zijn er verschillende soorten ei met avocado toasts.
Waar: Carrer de Girona 81 (Eixample)
 

Midden in de wijk Eixample is deze hippe brunch-hotspot te vinden. Faire is een vegetarische brunch- en cocktaillocatie met ook vele veganistische opties én ontzettend veel soorten koffie. Van de fruitpancakes met chocoladetopping tot aan toasts met ei en avocado, alles is hier heerlijk! Daarnaast vinden de eigenaren duurzaamheid belangrijk. Alle ingrediënten zijn duurzaam en zijn de stoelen waar je op zit tweedehands.