Italiaanse restaurants in Barcelona

De grootste groep niet-Spaanse inwoners in Barcelona zijn de Italianen. Het is dus geen wonder dat je op zo’n beetje elke straathoek een Italiaanse bar of restaurant treft. Geen straf, vinden wij. Want soms heb je gewoon zin in een groot bord pasta of een lekker ongezonde pizza. Dit zijn onze favoriete Italiaanse restaurants in Barcelona.

Spoiler: Veel van de genoemde restaurants bevinden zich in de wijk El Born, simpelweg omdat we daar veel komen en graag gaan eten. Mocht je nou een andere Italiaan ontdekt hebben, geef het even door via info@barcelonatips.nl of tag ons op Instagram (@barcelonatips). Vinden we leuk!

Gravin

Gravin
Op een gezellig pleintje in de wijk El Born zit Gravin. Op de kaart staan geen pizza’s, maar wel gruwelijk lekkere pasta’s, visgerechten en andere platos om je vingers bij af te likken. Doordeweeks kun je hier een dagmenu eten: een voorgerecht, hoofdgerecht, drankje en toetje voor 13 euro. A la carte ben je zo’n 30 euro per persoon kwijt.
Adres: Carrer de Rera Palau 3 (El Born, metro Jaume I)

Buon Appetito

Italianen weten Buon Appetito tegenover treinstation La França te vinden en dat is natuurlijk een goed teken. Het is niet het meest gezellige restaurant van Barcelona, maar dat maakt de kwaliteit meer dan goed. De salade caprese en risotto met zeevruchten zijn favoriet. Als er Italiaans voetbal op tv is, loopt de tent standaard vol.
Adres: Av. del Marquès de l’Argentera 19 (El Born, metro Barceloneta of Jaume I)

Blau

Blau
Aan de zijkant van de Mercado Santa Catarina vind je deze Italiaan, waar je heerlijke Italiaanse happen in kleine porties kunt bestellen. Een soort Italiaanse tapas dus eigenlijk. Ons advies: bestel om te beginnen twee gerechtjes per persoon en zet alles in het midden van de tafel. We aten er voor zo’n 15 euro per persoon onze buik helemaal rond.
Adres: C/Freixures 5 (El Born)

Les Dues Sicílies

pizza barcelona
Voor de snelle trek. Pizzapunten gaan er voor 2 euro per stuk als warme broodjes over de toonbank. Er worden ook bakjes lasagne en Italiaanse toetjes verkocht, maar wat ons betreft is de pizza absoluut favoriet. Echt plek om te zitten is er niet, dus neem je punt (of een hele pizza) lekker mee. Simpel maar ongelooflijk lekker zijn de margarita of die met pesto.
Adres: Carrer dels Carders 22 (El Born, metro Jaume I) en C/Sant Pere mes Baix (El Born, metro Arc de Triomf)

Tucco

tucco
De Italiaans-Argentijnse eigenaar van Tucco heeft het begrepen. ’s Morgens wordt de pasta in de keuken boven het restaurant gemaakt en vanaf lunchtijd kun je hier voor een héél fijne prijs geweldig eten. Voor 9 euro heb je een menu, inclusief groot bord (gevulde) pasta, drankje en toetje. Onze tip: neem de ravioli met ricotta en spinazie en als toetje de tiramisu of dulce de leche.
Adres: C/Codols 27 (El Gotico, metro Drassanes)

La Bella Napoli

La bella napoli
Op de kaart staan voornamelijk pasta’s, maar ook een aantal voortreffelijke pizza’s (zoals de Diavola, met chorizo!). Bewaar een plekje voor de tiramisu, want dat was één van de beste die we ooit hebben geproefd. Vriendelijke en rappe bediening, gemiddelde prijzen (reken op 25 euro persoon voor drankje, gerecht en dessert).
Adres: C/Margarit 12-14 (Poblesec, metro Poble sec) en C/Villaroel 101 (Eixample)

shares