Sterrenrestaurants in Barcelona

Foodies zitten in Barcelona goed. De stad telt een groot aantal restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet. 

Inhoud

Restaurants met 3 sterren

1. ABaC ***

Chef: Jordi Cruz
Adres: Avinguda del Tibidabo 1 (Tibidabo)
Prijs: De prijs voor een tastingmenu kost €295.

ABaC werd benoemd tot het beste restaurant in Catalonië in 2011. Bij ABaC kun je avant-gardistische gerechten als parmezaan gnocchi met walnoten en gebakken champignons of gegrilde eend met pompoen en lavendel verwachten. Chef Jordi Cruz is ook een bekende televisiekok. Het restaurant heeft in totaal plek voor 56 gasten. ABaC heeft niet alleen overheerlijk eten, maar ook een prachtig interieur.

2. Lasarte***

Chefs: Martin Berasategui en Paolo Casa Grande
Adres: Carrer de Mallorca 259 (in het 5 sterrenhotel Monument)(Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €250 en €300. En à la carte €220-€266.

In 2016 opende Lasarte haar deuren, en in 2017 werd het restaurant bekroond met 3 Michelin-sterren. Alle gerechten bij Lasarte zijn bereid met ingrediënten vers van de markt en hebben hun roots in de traditionele Baskische keuken, net als chef Martín Berasategui zelf. Lasarte staat bekend om zijn originele en creatieve versie van die keuken. Hier kun je genieten van een proeverij-menu dat bestaat uit kleine gerechten. Het restaurant heeft een unieke persoonlijkheid door haar moderne interieur. Dineren bij dit restaurant is een fantastische belevenis!

3. Cocina Hermanos Torres***

Chefs: Javier and Sergio Torres
Adres: Carrer del Taquígraf Serra 20 (Les Corts)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €250 en €290.

Javier en Sergio zijn de twee vertegenwoordigers van de Spaanse culinaire avant-garde (Cocina Hermanos Torres). Samen trainden ze aan de Arnadi Cookery school. Deze tweelingbroers koken samen in hun open keuken midden in de eetzaal. Terwijl je eet, zie je hoe alles zorgvuldig wordt bereid. Dit pareltje heeft een sfeervolle ruimte waar 60 gasten kunnen dineren. Je eet gerechten zoals zeebaars met citrushout en koffiekaviaar. In het midden van de ruimte staat de indrukwekkende keuken, waarom heen de tafels zijn geplaatst. Een unieke beleving tijdens je stedentrip naar Barcelona.


MEER DAN 20.000 DOWNLOADS

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is app-1.png

Restaurants met 2 sterren

1. Disfrutar **

Chefs: Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch
Adres: C/Villarroel 136 (Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €200 en €275.

Disfrutar biedt twee menu’s: “Disfrutar” met 19 gerechten, en “Festival” met 25 platos. De gerechten zijn mediterraan of Spaans en worden bereid door chefs Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, die alle drie in El Bulli van Ferran Adrià hebben gewerkt. In de keuken gebruiken ze de allernieuwste technieken waarmee schitterende gerechten tot stand komen. “Een geweldige ervaring die niet te overtreffen is”, staat er zelfs op Tripadvisor te lezen.

2. Enoteca **

Chef: Paco Pérez
Adres: Hotel Arts Barcelona Marina 19–21 (Vila Olímpica)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de  €190 en €220.

Mediterrane gerechten op culinaire wijze bereid door chef Paco Pérez en een wijnkaart met meer dan 500 wijnen. Paco Pérez is één van de beste chefs van de Spaanse hedendaagse keuken. De keuken van Enoteca is geïnspireerd op de verse producten van de Middellandse Zee. Alle gerechten worden op bijzonder creatieve wijze gepresenteerd. De garnalen met geroosterd tomatensap, avocado en citrus zijn een grote aanrader.

3. Moments **

Chef: Räul Balam
Adres: Passeig De Gràcia 38 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de  €150 en €189.

De zoon van de enige Spaanse vrouwelijke topkok Carme Ruscalleda, Raül Balam, is de chef in het restaurant Moments. Hij maakt subtiele, originele en uitgebalanceerde gerechten: een kunstwerk op je bord. Alles is uitgevoerd met oog voor detail. De gerechten zijn Catalaans. De rijst met garnalenstaarten is een aanrader.

4. Cinc Sentits **

Chef: Jordi Artal
Adres: Entenza 60 (Eixample)
Prijs: Een menu kost rond de €100 en €160.

Heerlijke Catalaanse gerechten met verse producten bereid door chef Jordi Artal. Het menu verandert met de seizoenen en bevat ongeveer 11 gerechten met een optioneel wijnarrangement. Het restaurant Cinc Sentits wordt ook wel beschreven als een ware culinaire trip door Catalonië.

5. Angle **

Chef: Jordi Cruz
Adres: C/ Aragón 214 (Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €100 en €185.

Naast zijn restaurant ABaC, is Jordi Cruz ook verantwoordelijk voor de keuken van Angle. Op zijn 26ste werd Jordi Cruz uitgeroepen tot de jongste chef-kok met 1 Michelin-ster in Spanje. Sinds 2013 is hij een jurylid van het bekende kookprogramma Masterchef. De traditionele formules van de Catalaanse keuken worden hier gemoderniseerd met de visie van Cruz en de handen van Durá.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!

Restaurants met 1 ster

1. Enigma *

Chef: Albert Adria
Adres: 
Carrer de Sepúlveda 38 (Sant Antoni)
Prijs: De prijzen van een menu liggen rond de €220.

Al je zintuigen worden geactiveerd bij het gevarieerde, ongewone en smakelijke fijnproeversmenu van Enigma. Je kunt kiezen uit 6 verschillende thema’s, een diner duurt 3,5 tot 4 uur en bestaat uit meer dan 40 gerechtjes. Een echte een culinaire ervaring.

2. Hoja Santa *

Chef: Albert Adrià en Paco Méndez
Adres: Avinguda Mistral 54 (Eixample)
Prijs: Een menu kost rond de €120.

In Hoja Santa maakt Chef Albert Adrià heerlijke Mexicaanse gerechten. Een onvervalst eerbetoon aan de Mexicaanse cultuur. Je vind hier mooie kleurrijke gerechten met een heerlijke smaak. Om de klanten het gevoel te dat ze echt in Mexico aan het eten zijn, is er een à la carte menu.

3. Nectari *

Chef: Jordi Esteve
Adres: Carrer de Valencia 28 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €35 en €86.

Chef Jordi Esteve combineert Catalaanse en mediterrane invloeden voor zijn gerechten in het Nectari. Jordi Esteve heeft verschillende prijzen als chef gewonnen en in 2012 kreeg zijn restaurant de Michelin-ster. Zijn keuken is modern en fantasierijk en is een mix van traditionele en moderne ingrediënten, ook wordt er in zijn keuken rekening gehouden met mensen met coeliaki. Nectari heeft een pure product keuken en serveert gerechten zoals lamswang met korst van bergkruiden.

4. Via Veneto *

Chef: Carles Tejedor
Adres: Carrer de Ganduxer 10 (Sant Gervasi)
Prijs: De prijzen van een menu ligt rond de €145.

Via Veneto is favoriet bij klassieke fijnproevers, omdat ze hier niet alleen heerlijke gerechten, maar ook 1800 (!) wijnlabels hebben. Een Catalaanse gerecht die geserveerd wordt is bijvoorbeeld gegrilde geitenkotteletjes met de traditionele aardappelsoufflé.

5. Alkimia *

Chefs: Jordi Vilà en Sonia Profitós
Adres: Ronda de Sant Antoni 41 (Sant Antoni)
Prijs: Een menu kost rond de €180 en bij à la carte variëren de prijzen tussen de €40 en €84.

Net als het restaurant zelf, zijn ook de gerechten bij Alkimia minimalistisch en eigentijds. Probeer bijvoorbeeld de inktvis gevuld met groene peper en basilicumsaus. Chefs Jordi Vilà en Sonia Profitós zijn verantwoordelijk voor de kaart.

6. Dos Palillos *

Chef: Albert Raurich
Adres: Carrer d’Elisabets 11 (El Raval)
Prijs: Tapa: €8, menu €120 en à la carte €38/€54.

Geïnspireerd op de gastronomische rijkdom van het Verre Oosten, met name Japan, China en Zuidoost-Azië, worden de heerlijke gerechten in Dos Palillos bereid door chef Albert Raurich. Dit restaurant wordt beschreven als het beste Aziatische restaurant buiten Azië.

7. Gaig *

Chef: Carles Gaig
Adres: Carrer de Còrsega 200 (Eixample)
Prijs: Voor een menu betaal je rond de €68. À la carte kost tussen de €64 en €109. De prijzen van de tapas variëren tussen de €3,90 en €26.

De menu’s van Gaig zijn gebaseerd op lokale producten en ontworpen door chef Carles Gaig. Hij haalt zijn seizoensproducten zelf bij de versmarkt La Boqueria. De chef bedenkt vaak nieuwe gerechten zoals de tonijn-watermeloen-tartaar. Daarnaast zijn er ook échte klassiekers op de menukaart te vinden zoals canneloni en truffel en bechamel. Canneloni is een van de specialiteiten van Carles Gaig.

8. Hisop *

Chef: Oriol Ivern
Adres: Passatge de Marimon 9 (Sarrià)
Prijs: Voor een menu betaal je rond de €85 en à la carte €50/€65.

Chef Oriol Ivern bereidt bij Hisop heerlijke Catalaanse gerechten, met name de rijstgerechten zijn een aanrader. Oriol Ivern vernieuwt zijn restaurant heel vaak, om op zoek te gaan naar de hoogste kwaliteit. Hij wilde prijzen tot vooralsnog niet teveel opschroeven waardoor het één van de betaalbare restaurants met een Michelin-ster is.

Lees ook ons artikel over de 20 beste restaurants in Barcelona.

9. Hofmann *

Chefs: Leerlingen van de Hofmann school
Adres: Carrer de la Granada del Penedès 14 (Gràcia)
Prijs: Voor een menu betaal je tussen de €80 en €120.

Hofmann is de levende erfenis van Mey Hofmann, die verantwoordelijk was voor een eigen kwaliteitszegel en een eigen kookschool. Je komt ook hier veel rijstgerechten tegen op de kaart zoals risotto met ui, walnoten, blauwe kaas en bieslook.

10. Koy Shunka *

Chef: Hideki Matsuhisa
Adres: Carrer de Copons 7 (El Gòtic)
Prijs: Voor een menu betaal je ongeveer €170.

Ze zeggen van het restaurant Koy Shunka dat het een van de beste Japanse restaurants in Europa is, de naam wordt vertaald als “intense geur van het seizoen”, een titel die het concept achter de kunst van de chef Hideki Matsuhisa verklaart.

11. Aürt *

Chef: Arthur Martinez
Adres: Passeig del Taulat (Poblenou)
Prijs: Een menu kost ongeveer €135

Arthur Martinez ontving zijn eerste ster in november 2019. In de keuken van Aürt wordt er gewerkt met lokale producten. Door de open keuken kun je zien hoe alles vers bereid wordt. Op de kaart staan gerechten zoals inktvistartaar en gerilde eend met knolraap.

12. Atempo*

Chef: Jordi Cruz
Adres: Carrer de Còrsega, 200 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €120 en €180.

Bekende chef-kok Jordi Cruz heeft in totaal 5 Michelin-sterren in verschillende restaurants. Zo ook in het restaurant Atempo. Het samenspel tussen de keuken en bediening is zeer indrukwekkend.

13. Oria*

Chef: Martín Berasategui en Xabi Goikoetxea
Adres: Paseo de Grácia, 75 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €85 en €165.

Oria staat in de lobby van het vijfsterrenhotel Monument. Het is een imposante eetzaal in goud- en okertinten met in het midden een blauwe pool met water. Je kan kiezen tussen een executive menu en het custom menu, hierdoor kan je het menu aanpassen naar je budget.

14. Caelis*

Chef: Romain Fornell
Adres: Via Laietana, 49 (El Gòtic)
Prijs: Een menu kost tussen de €105 en €155.

Gevestigd in het El Palace hotel, zit het restaurant Caelis van de jonge Franse chef Romain Fornell. Zijn gerechten herken je aan het uitgesproken mediterraanse karakter. Een echte belevenis tijdens je bezoek aan Barcelona. Het restaurant zit midden in het centrum van de stad.

15. Xerta*

Chef: Fran López
Adres: Calle de Còrsega, 289 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €105 en €162.

Gevestigd in het vijfsterrenhotel Ohla Eixample zit het restaurant Xerta van de chef-kok Fran López. De keuze uit 4 Catalaanse menu’s, maakt dit een fantastische manier om de lokale Catalaanse keuken te proeven.