Geschreven door Annebeth Vis, +20 jaar local in Barcelona.
Download ook mijn gratis Barcelonatips app
Foodies zitten in Barcelona goed. De stad telt een groot aantal restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet.
Inhoud
Restaurants met 3 sterren
1. ABaC ***
Adres: Avinguda del Tibidabo 1 (Tibidabo)
Prijs: De prijs voor een tastingmenu kost €295.
ABaC werd benoemd tot het beste restaurant in Catalonië in 2011. Bij ABaC kun je avant-gardistische gerechten als parmezaan gnocchi met walnoten en gebakken champignons of gegrilde eend met pompoen en lavendel verwachten. Chef Jordi Cruz is ook een bekende televisiekok. Het restaurant heeft in totaal plek voor 56 gasten. ABaC heeft niet alleen overheerlijk eten, maar ook een prachtig interieur.
2. Lasarte***
Adres: Carrer de Mallorca 259 (in het 5 sterrenhotel Monument)(Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €250 en €300. En à la carte €220-€266.
In 2016 opende Lasarte haar deuren, en in 2017 werd het restaurant bekroond met 3 Michelin-sterren. Alle gerechten bij Lasarte zijn bereid met ingrediënten vers van de markt en hebben hun roots in de traditionele Baskische keuken, net als chef Martín Berasategui zelf. Lasarte staat bekend om zijn originele en creatieve versie van die keuken. Hier kun je genieten van een proeverij-menu dat bestaat uit kleine gerechten. Het restaurant heeft een unieke persoonlijkheid door haar moderne interieur. Dineren bij dit restaurant is een fantastische belevenis!
3. Cocina Hermanos Torres***
Adres: Carrer del Taquígraf Serra 20 (Les Corts)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €250 en €290.
Javier en Sergio zijn de twee vertegenwoordigers van de Spaanse culinaire avant-garde (Cocina Hermanos Torres). Samen trainden ze aan de Arnadi Cookery school. Deze tweelingbroers koken samen in hun open keuken midden in de eetzaal. Terwijl je eet, zie je hoe alles zorgvuldig wordt bereid. Dit pareltje heeft een sfeervolle ruimte waar 60 gasten kunnen dineren. Je eet gerechten zoals zeebaars met citrushout en koffiekaviaar. In het midden van de ruimte staat de indrukwekkende keuken, waarom heen de tafels zijn geplaatst. Een unieke beleving tijdens je stedentrip naar Barcelona.
MEER DAN 25.000 DOWNLOADS
Dé Barcelonatips app: mijn persoonlijke tips op de kaart in één handige app. GRATIS!
Restaurants met 2 sterren
1. Disfrutar **
Adres: C/Villarroel 136 (Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €200 en €275.
Disfrutar biedt twee menu’s: “Disfrutar” met 19 gerechten, en “Festival” met 25 platos. De gerechten zijn mediterraan of Spaans en worden bereid door chefs Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, die alle drie in El Bulli van Ferran Adrià hebben gewerkt. In de keuken gebruiken ze de allernieuwste technieken waarmee schitterende gerechten tot stand komen. “Een geweldige ervaring die niet te overtreffen is”, staat er zelfs op Tripadvisor te lezen.
2. Enoteca **
Adres: Hotel Arts Barcelona Marina 19–21 (Vila Olímpica)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €190 en €220.
Mediterrane gerechten op culinaire wijze bereid door chef Paco Pérez en een wijnkaart met meer dan 500 wijnen. Paco Pérez is één van de beste chefs van de Spaanse hedendaagse keuken. De keuken van Enoteca is geïnspireerd op de verse producten van de Middellandse Zee. Alle gerechten worden op bijzonder creatieve wijze gepresenteerd. De garnalen met geroosterd tomatensap, avocado en citrus zijn een grote aanrader.
3. Moments **
De zoon van de enige Spaanse vrouwelijke topkok Carme Ruscalleda, Raül Balam, is de chef in het restaurant Moments. Hij maakt subtiele, originele en uitgebalanceerde gerechten: een kunstwerk op je bord. Alles is uitgevoerd met oog voor detail. De gerechten zijn Catalaans. De rijst met garnalenstaarten is een aanrader.
4. Cinc Sentits **
Heerlijke Catalaanse gerechten met verse producten bereid door chef Jordi Artal. Het menu verandert met de seizoenen en bevat ongeveer 11 gerechten met een optioneel wijnarrangement. Het restaurant Cinc Sentits wordt ook wel beschreven als een ware culinaire trip door Catalonië.
5. Angle **
Adres: C/ Aragón 214 (Eixample)
Prijs: De prijzen van een menu liggen tussen de €100 en €185.
Naast zijn restaurant ABaC, is Jordi Cruz ook verantwoordelijk voor de keuken van Angle. Op zijn 26ste werd Jordi Cruz uitgeroepen tot de jongste chef-kok met 1 Michelin-ster in Spanje. Sinds 2013 is hij een jurylid van het bekende kookprogramma Masterchef. De traditionele formules van de Catalaanse keuken worden hier gemoderniseerd met de visie van Cruz en de handen van Durá.
De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea
Restaurants met 1 ster
1. Enigma *
Adres: Carrer de Sepúlveda 38 (Sant Antoni)
Prijs: De prijzen van een menu liggen rond de €220.
Al je zintuigen worden geactiveerd bij het gevarieerde, ongewone en smakelijke fijnproeversmenu van Enigma. Je kunt kiezen uit 6 verschillende thema’s, een diner duurt 3,5 tot 4 uur en bestaat uit meer dan 40 gerechtjes. Een echte een culinaire ervaring.
2. Hoja Santa *
Adres: Avinguda Mistral 54 (Eixample)
Prijs: Een menu kost rond de €120.
In Hoja Santa maakt Chef Albert Adrià heerlijke Mexicaanse gerechten. Een onvervalst eerbetoon aan de Mexicaanse cultuur. Je vind hier mooie kleurrijke gerechten met een heerlijke smaak. Om de klanten het gevoel te dat ze echt in Mexico aan het eten zijn, is er een à la carte menu.
3. Nectari *
Adres: Carrer de Valencia 28 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €35 en €86.
Chef Jordi Esteve combineert Catalaanse en mediterrane invloeden voor zijn gerechten in het Nectari. Jordi Esteve heeft verschillende prijzen als chef gewonnen en in 2012 kreeg zijn restaurant de Michelin-ster. Zijn keuken is modern en fantasierijk en is een mix van traditionele en moderne ingrediënten, ook wordt er in zijn keuken rekening gehouden met mensen met coeliaki. Nectari heeft een pure product keuken en serveert gerechten zoals lamswang met korst van bergkruiden.
4. Via Veneto *
Adres: Carrer de Ganduxer 10 (Sant Gervasi)
Prijs: De prijzen van een menu ligt rond de €145.
Via Veneto is favoriet bij klassieke fijnproevers, omdat ze hier niet alleen heerlijke gerechten, maar ook 1800 (!) wijnlabels hebben. Een Catalaanse gerecht die geserveerd wordt is bijvoorbeeld gegrilde geitenkotteletjes met de traditionele aardappelsoufflé.
5. Alkimia *
Adres: Ronda de Sant Antoni 41 (Sant Antoni)
Prijs: Een menu kost rond de €180 en bij à la carte variëren de prijzen tussen de €40 en €84.
Net als het restaurant zelf, zijn ook de gerechten bij Alkimia minimalistisch en eigentijds. Probeer bijvoorbeeld de inktvis gevuld met groene peper en basilicumsaus. Chefs Jordi Vilà en Sonia Profitós zijn verantwoordelijk voor de kaart.
6. Dos Palillos *
Adres: Carrer d’Elisabets 11 (El Raval)
Prijs: Tapa: €8, menu €120 en à la carte €38/€54.
Geïnspireerd op de gastronomische rijkdom van het Verre Oosten, met name Japan, China en Zuidoost-Azië, worden de heerlijke gerechten in Dos Palillos bereid door chef Albert Raurich. Dit restaurant wordt beschreven als het beste Aziatische restaurant buiten Azië.
7. Gaig *
Adres: Carrer de Còrsega 200 (Eixample)
Prijs: Voor een menu betaal je rond de €68. À la carte kost tussen de €64 en €109. De prijzen van de tapas variëren tussen de €3,90 en €26.
De menu’s van Gaig zijn gebaseerd op lokale producten en ontworpen door chef Carles Gaig. Hij haalt zijn seizoensproducten zelf bij de versmarkt La Boqueria. De chef bedenkt vaak nieuwe gerechten zoals de tonijn-watermeloen-tartaar. Daarnaast zijn er ook échte klassiekers op de menukaart te vinden zoals canneloni en truffel en bechamel. Canneloni is een van de specialiteiten van Carles Gaig.
8. Hisop *
Adres: Passatge de Marimon 9 (Sarrià)
Prijs: Voor een menu betaal je rond de €85 en à la carte €50/€65.
Chef Oriol Ivern bereidt bij Hisop heerlijke Catalaanse gerechten, met name de rijstgerechten zijn een aanrader. Oriol Ivern vernieuwt zijn restaurant heel vaak, om op zoek te gaan naar de hoogste kwaliteit. Hij wilde prijzen tot vooralsnog niet teveel opschroeven waardoor het één van de betaalbare restaurants met een Michelin-ster is.
Lees ook ons artikel over de 20 beste restaurants in Barcelona.
9. Hofmann *
Adres: Carrer de la Granada del Penedès 14 (Gràcia)
Prijs: Voor een menu betaal je tussen de €80 en €120.
Hofmann is de levende erfenis van Mey Hofmann, die verantwoordelijk was voor een eigen kwaliteitszegel en een eigen kookschool. Je komt ook hier veel rijstgerechten tegen op de kaart zoals risotto met ui, walnoten, blauwe kaas en bieslook.
10. Koy Shunka *
Adres: Carrer de Copons 7 (El Gòtic)
Prijs: Voor een menu betaal je ongeveer €170.
Ze zeggen van het restaurant Koy Shunka dat het een van de beste Japanse restaurants in Europa is, de naam wordt vertaald als “intense geur van het seizoen”, een titel die het concept achter de kunst van de chef Hideki Matsuhisa verklaart.
11. Aürt *
Arthur Martinez ontving zijn eerste ster in november 2019. In de keuken van Aürt wordt er gewerkt met lokale producten. Door de open keuken kun je zien hoe alles vers bereid wordt. Op de kaart staan gerechten zoals inktvistartaar en gerilde eend met knolraap.
12. Atempo*
Adres: Carrer de Còrsega, 200 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €120 en €180.
Bekende chef-kok Jordi Cruz heeft in totaal 5 Michelin-sterren in verschillende restaurants. Zo ook in het restaurant Atempo. Het samenspel tussen de keuken en bediening is zeer indrukwekkend.
13. Oria*
Adres: Paseo de Grácia, 75 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €85 en €165.
Oria staat in de lobby van het vijfsterrenhotel Monument. Het is een imposante eetzaal in goud- en okertinten met in het midden een blauwe pool met water. Je kan kiezen tussen een executive menu en het custom menu, hierdoor kan je het menu aanpassen naar je budget.
14. Caelis*
Gevestigd in het El Palace hotel, zit het restaurant Caelis van de jonge Franse chef Romain Fornell. Zijn gerechten herken je aan het uitgesproken mediterraanse karakter. Een echte belevenis tijdens je bezoek aan Barcelona. Het restaurant zit midden in het centrum van de stad.
15. Xerta*
Adres: Calle de Còrsega, 289 (Eixample)
Prijs: Een menu kost tussen de €105 en €162.
Gevestigd in het vijfsterrenhotel Ohla Eixample zit het restaurant Xerta van de chef-kok Fran López. De keuze uit 4 Catalaanse menu’s, maakt dit een fantastische manier om de lokale Catalaanse keuken te proeven.
Wat leuk, je bent tot hier gekomen!
Ik ben Annebeth en ik ben al 22 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.
Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!
Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis