Sterrenrestaurants in Barcelona

Foodies zitten in Barcelona goed. De grote stad telt ontzettend veel restaurants met een Michelinster. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

Restaurants met 3 sterren

1. ABaC ***

Chef: Jordi Cruz
Gevestigd op de Avenida Tibidabo
Adres: Avinguda del Tibidabo 1
De prijzen van een menu liggen tussen de €80 en €110.
Website

Dit restaurant is genomineerd het beste restaurant in Catalonië in 2o11. Bij ABaC kun je avant-gardistische gerechten als parmezaangnocchi met walnoten en gebakken champignons of gegrilde eend met pompoen en lavendel verwachten. Chef Jordi Cruz is een bekende televisiekok. Het restaurant heeft in totaal plek voor 56 gasten. ABaC heeft niet alleen overheerlijk eten, maar ook een prachtig interieur.

2. Lasarte***

Chefs: Martin Berasategui en Paolo Casa Grande
Gevestigd aan de Passeig de Gràcia in het 5 sterrenhotel Monument.
Adres: Carrer de Mallorca 259
De prijzen van een menu liggen tussen de €215 en €245. En à la carte €220-€266.
Website

In 2016 opende Lasarte haar deuren, en in 2017 werd het restaurant bekroond 3 Michelin-sterren. Alle gerechten bij Lasarte zijn bereid met ingrediënten vers van de markt en hebben hun roots in de traditionele Baskische keuken, net als chef Martín Berasategui. Lasarte staat bekend om zijn originele en creatieve versie van die keuken. Hier kun  je genieten van een proeverij-menu dat bestaat uit kleine gerechten. Het restaurant heeft een unieke persoonlijkheid door haar moderne interieur. Dineren bij dit restaurant is echt een fantastische belevenis!

Restaurants met 2 sterren

1. Cocina Hermanos Torres**

Chefs: Javier and Sergio Torres
Gevestigd in Les Corts
Adres: Carrer del Taquígraf Serra 20
De prijzen van een menu liggen tussen de €155 en €230.
Website

Javier en Sergio zijn de twee vertegenwoordigers van de Spaanse culinaire avant-garde. Samen trainden ze aan de Arnadi Cookery school. Deze tweelingbroers koken samen in hun open keuken. Terwijl je eet, zie je hoe alles zorgvuldig wordt bereid. Dit pareltje midden in het centrum heeft een sfeervolle ruimte waar 60 gasten kunnen dineren. Je eet gerechten zoals zeebaars met citrushout en koffiekaviaar. In het midden van de ruimte staat de indrukwekkende keuken, waarom heen de tafels zijn geplaatst. Een unieke beleving tijdens je stedentrip naar Barcelona.

2. Disfrutar **

Chefs: Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch
Adres: C/Villarroel 136
De prijzen van een menu liggen tussen de €155 en €195.
Website

Disfrutars biedt twee menu’s: “Disfrutar” met 19 gerechten, en “Festival” met 25 platos. De gerechten zijn mediterraan of Spaans en worden bereid door chefs Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, die alle drie in El Bulli van Ferran Adrià hebben gewerkt. In de keuken gebruiken ze de allernieuwste technieken waarmee schitterende gerechten tot stand komen. “Een geweldige ervaring die niet te overtreffen is” is er zelfs op Tripadvisor te lezen.

3. Enoteca **

Chef: Paco Pérez
Gevestigd in Vila Olímpica.
Adres: Hotel Arts Barcelona Marina 19–21
De prijzen van een menu liggen tussen de  €143 en €190.
Website

Mediterrane gerechten op culinaire wijze bereid door chef Paco Pérez en een wijnkaart met meer dan 500 wijnen. Paco Pérez is één van de beste chefs van de Spaanse hedendaagse keuken. De keuken van Enoteca is geïnspireerd op de verse producten van de Middellandse Zee. Alle gerechten worden op bijzonder creatieve wijze gepresenteerd. De garnalen met geroosterd tomatensap, avocado en citrus zijn een grote aanrader.

4. Moments **

Chef: Räul Balam
Adres: Passeig De Gràcia 38
Een menu kost tussen de  €150 en €189.
Website

De zoon van de enige Spaanse vrouwelijke topkok Carme Ruscalleda, Raül Balam, is de chef in dit restaurant. Hij maakt subtiele, originele en uitgebalanceerde gerechten: een kunstwerk op je bord.  Álles is uitgevoerd met oog voor detail. De gerechten zijn Catalaans. De rijst met garnalenstaarten is een aanrader.

Restaurants met 1 ster

1. Angle *

Chef: Jordi Cruz
Gevestigd in het luxe hotel Cram
Adres: Carrer d’Aribau 54
De prijzen van een menu liggen tussen de €90 en €115.
Website

Naast zijn restaurant ABaC, is Jordi Cruz ook verantwoordelijk voor de keuken van Angle.  Met zijn 26 jaar jong werd Jordi Cruz  uitgeroepen tot de jongste chef-kok (met 1 Michelin-ster) in Spanje. Sinds 2013 is hij een jurylid van het bekende kookprogramma Masterchef. De traditionele formules van de Catalaanse keuken worden hier gemoderniseerd met de visie van Cruz en de handen van Durá.

2. Enigma *

Chef: Albert Adria
Gevestigd in Sant Antoni.
Adres: Carrer de Sepúlveda 38
De prijzen van een menu liggen rond de €220
Website

Al je zintuigen worden geactiveerd bij het gevarieerde, ongewone en smakelijke fijnproeversmenu van Enigma. Hier zorgt chef Albert Adria voor. Je kunt kiezen uit 6 verschillende thema’s, een diner duurt 3,5 tot 4 uur en bestaat uit meer dan 40 gerechtjes. Met recht een culinaire ervaring.

3. Hoja Santa *

Chef: Albert Adrià en Paco Méndez
Gevestigd in Eixample
Adres:Avenida Mistral 54
Een menu kost rond de €120.
Website

In Hoja Santa maakt Chef Albert Adrià heerlijke Mexicaanse gerechten. Een onvervalst eerbetoon aan de Mexicaanse cultuur.  Je vind hier mooie kleurrijke gerechten met een heerlijke smaak. Om de klanten het gevoel te dat ze echt in Mexico aan het eten zijn, is er een  à la carte menu.

4. Necatri *

Chef: Jordi Esteve
Gevestigd op de Montjuic
Adres: Carrer de Valencia 28
Een menu kost tussen de  €35 en €75.
Website

Chef Jordi Esteve combineert Catalaanse en mediterrane invloeden voor zijn gerechten in het Nectrari. Jordi Esteve heeft verschillende prijzen als chef gewonnen en in 2012 kreeg zijn restaurant de Michelin-ster. Zijn keuken is modern en fantasierijk en is een mix van traditionele en moderne ingrediënten, ook wordt er in zijn keuken rekening gehouden met mensen met coeliaki.  Nectari heeft een pure productkeuken en serveer gerechten zoals lamswang met korst van bergkruiden. Dit restaurant is gevestigd op een mooie locatie, de stadsheuvel de Montjuïc.

5. Pakta *

Chef: Jorge Muñoz
Gevestigd in Eixample
Adres: Carrer de Lleida 5
De prijzen van een menu liggen tussen de €120 en €155
Website

Chef Jorge Muñoz weet de Japanse en Peruaanse keuken fantastisch te combineren. Techniek en stijl van de Japanse keuken, maar verpakt met de smaken, kleuren, tradities en Peruaanse ingrediënten.

6. Via Veneto *

Chef: Carles Tejedor
Gevestigd in Eixample
Adres: Carrer de Ganduxer 10
De prijzen van een menu ligt rond de €110.
Website

Via Veneto is favoriet bij klassieke fijnproevers, omdat ze hier niet alleen heerlijke gerechten, maar ook 1800 (!) wijnlabels hebben. Catalaanse gerechten zoals gegrilde geitenkotteletjes met de traditionele aardappelsoufflé.

7. Alkimia *

Chefs: Jordi Vilà en Sonia Profitós
Gevestigd in Eixample
Adres: Ronda de Sant Antoni 41
Een menu kost rond de €130  en à la carte €40/ €84
Website

Net als het restaurant  zelf, zijn ook de gerechten hier minimalistisch en eigentijds. Probeer bijvoorbeeld de inktvis gevuld met groene peper en basilicumsaus. Chefs Jordi Vilà en Sonia Profitós zijn verantwoordelijk voor de kaart.

8. Cealis *

Chef: Romain Fornell
Gevestigd in El Gòtic
Adres: Via Laietana, 49, 08003, Barcelona
De prijzen van een menu liggen tussen de €92 en €135.
Website

Bij Cealis kun je innovatieve, Franse gerechten verwachten, van de eveneens Franse chef Romain Fornell. Denk aan pompoen-viool-gnocchi met ijs. Cealis is een fantastisch restaurant volgens de mensen die hier al geweest zijn. Een echte belevenis tijdens je bezoek aan Barcelona.

9. Cinc Sentits *

Chef: Jordi Artal
Gevestigd in Eixample
Adres: Carrer d’Aribau 58
Een menu kost rond de €99 en €119
Website

Heerlijke Catalaanse gerechten met verse producten bereid door chef Jordi Artal.  Het menu verandert met de seizoenen en bevat ongeveer 11 gerechten met een optioneel wijnarrangement.Het restaurant wordt ook wel beschreven als een ware culinaire trip door Catalonië.

10. Dos Palillos *

Chef: Albert Raurich
Gevestigd in El Raval.
Adres: Carrer d’Elisabets, 11, 08001, Barcelona
Menu: €80, tapa: €8, menu €80 en à la carte €38/€54
Website

Geïnspireerd op de gastronomische rijkdom van het Verre Oosten, met name Japan, China en Zuidoost-Azië, worden de heerlijke gerechten in Dos Palillos bereid door chef Albert Raurich. Dit restaurant wordt beschreven als het beste Aziatische restaurant buiten Azië.

11. Gaig *

Chef: Carles Gaig
Gevestigd in Eixample.
Adres: Carrer de Còrsega, 200, 08036, Barcelona
Website
Voor een menu betaal je rond de €68. À la carte kost tussen de €64 en €109. De prijzen van de tapas variëren tussen de €3,90 en €26.

De menu’s van Gaig zijn gebaseerd op lokale producten en ontworpen door chef Carles Gaig. Hij haalt zijn seizoensproducten zelf bij de versmarkt La Boqueria. De chef bedenkt vaak nieuwe gerechten zoals de tonijn-watermeloen-tartaar. Daarnaast zijn er ook échte klassiekers op de menukaart te vinden zoals canneloni en truffel en bechamel. Canneloni is een van de specialiteiten van Carles Gaig.

12. Hisop *

Chef: Oriol Ivern
Gevestigd in Sarrià
Adres: Passatge de Marimon, 9, 08021, Barcelona
Voor een betaal je rond de €67 en à la carte €50/€65
Website

Chef Oriol Ivern bereidt bij Hisop heerlijke Catalaanse gerechten, met name de rijstgerechten zijn een aanrader. Oriol Ivern vernieuwt zijn restaurant heel vaak, om op zoek te gaan naar de hoogste kwaliteit. Hij wilde prijzen tot vooralsnog niet teveel opschroeven waardoor het één van de betaalbare restaurants met een Michelin-ster is.

Lees ook ons artikel over de 20 beste restaurants in Barcelona.

13. Hofmann *

Chefs: Leerlingen van deHofmann school
Gevestigd in Sarrià.
Adres: Carrer de la Granada del Penedès, 14, 08006, Barcelona
Website
Voor een menu betaal je tussen de €58 en €95.

Hofmann is de levende erfenis van Mey Hofmann, die verantwoordelijk was voor een eigen kwaliteitszegel en een eigen kookschool. Je komt ook hier veel rijstgerechten tegen op de kaart zoals risotto met ui, walnoten, blauwe kaas en bieslook.

14. Koy Shunka *

Chef: Hideki Matsuhisa
Gevestigd in El Gòtic.
Adres: Carrer de Copons, 7, 08002, Barcelona
Voor een Menu: €93-€137.
Website

Ze zeggen van het restaurant  Koy Shunka dat het een van de beste Japanse restaurants in Europa is, de naam wordt vertaald als “intense geur van het seizoen”, een titel die het concept achter de kunst van de chef Hideki Matsuhisa verklaart. Bij Koy Shunka dus Japanse gerechten op de kaart.

15. Tickets *

Chef: Albert Adrià
Gevestigd in El Raval
Adres: Avinguda Paral·lel 164, 08015, Barcelona
€12 voor een tapa
Website

Het bekende restaurant van superkok Ferran Adrià met als slogan ‘het leven is tapa!’. Op de kaart een zee aan uitstekende, uiterst originele en internationale tapas. Je vindt hier zeker niet de gebruikelijke tapas op de kaart, maar je kunt hier wel een hele originele avond verwachten.