Restaurants in La Barceloneta

Uiteten in de volkswijk La Barceloneta aan zee betekent natuurlijk vooral veel vis op je bord. Wij zochten de beste restaurants voor je uit. En ook een paar alternatieven voor wie niet van vis houdt en voor de afwisseling.

Restaurante Salamanca

restaurant salamanca terras
Hoewel Salamanca geen Spaanse visstad is, draait het bij dit restaurant in de wijk Barceloneta wel vooral om vis en dan met name vispaella, het meest bestelde gerecht op de kaart. In de zomer zit je hier lekker buiten op het terras met uitzicht op zee en als het buiten koud is gedurende de winter, zit je er binnen ook heel aangenaam. Op zondagen zul je hier ’s middags hele Catalaanse families treffen die uitgebreid komen tafelen. Ook beroemdheden als Leo Messi en Shakira werden hier gespot.

Praktische informatie

Prijs: Gemiddeld ben je voor een uitgebreide maaltijd met wijn tussen de 30 en 50 euro kwijt.
Adres: Carrer Almirall Cervera 34
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

7Portes

restaurant 7portes
Ongetwijfeld een van de mooiste restaurants in de stad. 7Portes opende zijn deuren in 1836 als luxe café. De naam verwijst naar de zeven ingangen die het café telde voor het publiek (de achtste ingang was voor het personeel).

Tegenwoordig wordt dit traditionele restaurant veel bezocht door toeristen, hoewel ook locals er graag komen. Op de menukaart vind je een breed scala aan uiteenlopende Spaanse en Catalaanse gerechten, waaronder vlees, vis, rijstgerechten en canelones (pasta, vergelijkbaar met Italiaanse cannelloni). Grote kans dat er tijdens je diner een pianist speelt.

Praktische informatie

Prijs: sterk afhankelijk van wat je bestelt en hoeveel gangen. Pastagerechten gaan vanaf ongeveer 14 euro, terwijl je voor vis –en vleesgerechten gemiddeld tussen de 22 en 30 euro kwijt bent.
Adres: Passeig Isabel II 14
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

Barraca

Een restaurant met urban uitstraling pal langs het strand en een mediterrane menukaart, dat is Barraca in een notendop. Hier tafel je in New Yorkse setting met uitzicht op zee. Veel hout en industriële elementen zorgen voor een hippe, warme uitstraling. Op de kaart staan voornamelijk rijstgerechten met vis- en schaaldieren als belangrijkste ingrediënten. De keuken wordt geleid door Xavier Pellicer, die met zijn restaurant Can Fabes twee Michelinsterren in de wacht wist te slepen. Eigenaar van Barraca is Guido Weinberg, die eveneens bekend is van de Wokimarkets, te vinden op diverse plekken in de stad, waaronder de benedenverdieping van het pand waar ook Barraca in huist.

Praktische info

Prijs: Voor een complete maaltijd ben je ongeveer 40 euro kwijt.
Adres: Passeig Marítim de la Barceloneta 1
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

Jai-Ca

restaurant bar jaica
Tapas zoals tapas bedoeld zijn. Hier eet je ze in een pretentieloze en authentieke omgeving, afhankelijk van de dag van de week omringd door een hoop lawaai, straatmuzikanten, toeristen, nachtbrakers en locals die allemaal op een tafeltje wachten. Het restaurant bestaat eigenlijk uit twee verschillende bars, waarvan er één ook een klein terras heeft. Op de kaart staan alle welbekende tapas. Geen overdreven grote porties, maar ook niet te klein. Een van de lekkerste gerechten: pescadito frito. Schrik niet als ook de graat op tafel wordt gezet. Die kun je zo eten en vormt misschien nog wel het lekkerste onderdeel. Voor de niet-visliefhebbers staan er ook meer dan genoeg gerechten op de kaart.

Praktische informatie

Prijs: Reken op ongeveer 15-20 euro per persoon voor een uitgebreide tapasmaaltijd.
Adres: Carrer de Ginebra 13
Metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

shares