Restaurants in La Barceloneta

Uiteten in de volkswijk La Barceloneta aan zee betekent natuurlijk vooral veel vis op je bord. Ik zocht de beste restaurants voor je uit. En ook een paar alternatieven voor wie niet van vis houdt en voor de afwisseling.

 

1. Restaurante Salamanca

Prijs: €39 – €50 voor een menu
Keuken: Spaans
Waar: c/Almirall Cervera 27, metro L4 Barceloneta

Hoewel Salamanca geen Spaanse visstad is, draait het bij dit restaurant in de wijk Barceloneta wel vooral om vis en dan met name vispaella, het meest bestelde gerecht op de kaart. In de zomer zit je hier lekker buiten op het terras met uitzicht op zee en als het buiten koud is gedurende de winter, zit je er binnen ook heel aangenaam. Op zondagen zul je hier ’s middags hele Catalaanse families treffen die uitgebreid komen tafelen. Ook beroemdheden als Leo Messi en Shakira werden hier gespot.


 

2. 7Portes

Prijs: Afhankelijk van wat je bestelt. Pastagerechten gaan vanaf ongeveer 14 euro, terwijl je voor vis –en vleesgerechten gemiddeld tussen de 22 en 35 euro kwijt bent.
Keuken: Spaans en Catalaans
Waar: Passeig Isabel II 14, metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

Ongetwijfeld een van de mooiste restaurants in de stad. 7Portes opende zijn deuren in 1836 als luxe café. De naam verwijst naar de zeven ingangen die het café telde voor het publiek (de achtste ingang was voor het personeel). Tegenwoordig wordt dit traditionele restaurant veel bezocht door toeristen, hoewel ook locals er graag komen. Op de menukaart vind je een breed scala aan uiteenlopende Spaanse en Catalaanse gerechten, waaronder vlees, vis, rijstgerechten en canelones (pasta, vergelijkbaar met Italiaanse cannelloni). Grote kans dat er tijdens je diner een pianist speelt.

3. Barraca

Prijs: Voor een complete maaltijd ben je ongeveer 40 euro kwijt.
Keuken: Mediterrane rijstgerechten
Waar: Passeig Marítim de la Barceloneta 1, metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

Een restaurant met urban uitstraling pal langs het strand en een mediterrane menukaart, dat is Barraca in een notendop. Hier tafel je in New Yorkse setting met uitzicht op zee.  Op de kaart staan voornamelijk rijstgerechten met vis- en schaaldieren als belangrijkste ingrediënten. De keuken staat onder leiding van Xavier Pellicer, die met zijn restaurant Can Fabes twee Michelinsterren in de wacht wist te slepen. Eigenaar van Barraca is Guido Weinberg, die eveneens bekend is van de Wokimarkets, te vinden op diverse plekken in de stad, waaronder de benedenverdieping van het pand waar ook Barraca in huist.

4. Jai-Ca

Prijs: Reken op ongeveer 15-20 euro per persoon voor een uitgebreide tapasmaaltijd.
Keuken: Spaans, Catalaans
Waar: Carrer de Ginebra 13, metro L4 (gele lijn) Barceloneta

Tapas zoals tapas bedoeld zijn. Hier eet je ze in een pretentieloze en authentieke omgeving, afhankelijk van de dag van de week omringd door een hoop lawaai, straatmuzikanten, toeristen, nachtbrakers en locals die allemaal op een tafeltje wachten. Het restaurant bestaat eigenlijk uit twee verschillende bars, waarvan er één ook een klein terras heeft. Op de kaart staan alle welbekende tapas. Geen overdreven grote porties, maar ook niet te klein. Een van de lekkerste gerechten: pescadito frito. Schrik niet als ook de graat op tafel wordt gezet. Die kun je zo eten en vormt misschien nog wel het lekkerste onderdeel. Voor de niet-visliefhebbers staan er ook meer dan genoeg gerechten op de kaart.

5. Can Ros

Prijs: De meeste rijstgerechten kosten ongeveer €15-16 en voor tapas ben je tussen de €2 en €10 kwijt.
Keuken: Catalaans
Waar: c/Almirall Aixada, num t, metro L4 Barceloneta

Can Ros is een authentiek Catalaans restaurant waar je veel locals tegenkomt. De paella is een van de specialiteiten en op de kaart kom je dit rijstgerecht tegen met allerhande ingrediënten. Ook zit je er goed voor visgerechten. En de borden worden prachtig opgemaakt. De prijzen liggen redelijk hoog, maar dit proef je zeker aan de kwaliteit van het eten.

6. La Bombeta

Prijs: Tussen de €5 en €10 voor een tapasgerecht
Keuken: Tapas, lokale keuken
Waar: Carrer de la Maquinista, 3 metro: L4 (gele lijn) Barceloneta

Een niet zo voor de hand liggend restaurant is La Bombeta, onder de locals een begrip in de wijk. Vanbuiten ziet het er in eerste instantie misschien niet spectaculair uit, maar het eten is er geweldig lekker. Er zijn weinig toeristen te vinden en vaak is het er gezellig druk (maar wel rumoerig). Het personeel is vriendelijk helpt je graag zo spoedig mogelijk aan een tafeltje. Zeker proeven: de specialiteit van het restaurant “La Bomba”. Dit lijkt op een grote bitterbal, maar is gevuld met aardappel en gehakt.

7. N.A.P

Prijs: Tussen de €8 en €12 voor een pizza
Keuken: Italiaans
Waar: Carrer del Baluard 69, metro L4 (gele lijn) Barceloneta

De pizza’s van N.A.P. zijn misschien wel de lekkerste van La Barceloneta. Ze worden bereid in een houtoven wat zorgt voor die extra lekkere smaak. Er kan een lange rij voor de deur staan, maar het gaat hier redelijk snel, want binnen is het ruim en er zijn veel tafels. De pizza’s zijn binnen no time klaar. Een goede keuze om je heerlijke zomerse dag op het strand af te sluiten. Of om een pizza af te halen en deze op het strand op te eten.. ;). Let op: je kunt hier niet buiten zitten.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen