Goedkope restaurants

In Nederland is om zes uur avondeten heel normaal, maar in Spanje is de belangrijkste maaltijd de lunch, als er uitgebreid warm gegeten wordt. Het diner is om een uur of 21.00. De meeste restaurants sluiten dan ook tijdens de siësta en gaan om op z’n vroegst om 20.00 uur weer open.

Hieronder een tiental restaurants met een doorlopende keuken, waar je dus de hele dag terecht kunt voor een lekkere maaltijd. Wij komen er graag! En, ook niet verkeerd: je eet er voor minder dan 20 euro per persoon!

Jai-Ca

Jai-Ca

Tapas eten como Dios manda oftewel ‘zoals het hoort’. Deze plek is een begrip in de wijk Barceloneta en bestaat al sinds 1955. Het eten is er goed en niet duur, maar het kan er heel druk zijn, dus reserveren is handig. Veel visgerechten!

Adres: Carrer Ginebra 9 + 13 (La Barceloneta), op maandag gesloten.
Website

Bar Bitácora

Bitacora

Je hebt er twee in Barcelona, eentje in visserswijk La Barceloneta en een in Poblenou. Die laatste zit op een heerlijk rustig pleintje achter de markt.

Dagelijks geopend met doorlopende keuken. Ze maken er verrukkelijke tortilla de patatas!

Adres: Carrer Balboa 1 (La Barceloneta) & Plaça Unió 24 (Poblenou)
Website

Bliss

Bliss

Gezellig en kindvriendelijk restaurant aan de rand van de Gotische wijk met een charmant terrasje op een pleintje waar je de eeuwenoude geschiedenis van Barcelona opsnuift.

Ze hebben er van alles: tapas, verse sapjes, broodjes, kazen, salades en toetjes. De keuken gaat niet dicht voor de siësta.

Adres: Plaça de Sant Just 4B (El Gótico)

Tucco

Tucco

Voor de liefhebbers van verse pasta en Argentijnse empanadas. Ze hebben allerlei menu-constructies, waarbij je een gerecht kiest met een drankje én een nagerecht, voor minder dan een tientje. Ze hebben er ook hamburgers.

Adres: Carrer Còdols 27 (El Gótico), op zon- en feestdagen gesloten.
Website

Bar Calders

Bar Calders

Een van de leukste plekken van de wijk en misschien wel van Barcelona. Een kleurig terras waar je accuut vrolijk van wordt en lekker eten, met een Mexicaanse twist, voor weinig geld. Probeer de mini-pizza’s en de patatas Sant Antoni met gesmolten kaas en guacamole.

Adres: Carrer del Parlament 25 (Sant Antoni), keuken open vanaf 17.00.

Ugarit

Ugarit

Dit Syrische restaurant zit in de wijk Gràcia, maar er zijn verschillende vestigingen in de stad. Je eet er bijvoorbeeld een bord fallafel met hummus en baba ganoush (soort mousse van aubergine). En kip of lam.

Adres: kijk op de website voor alle adressen (Gràcia, Sants en Vila Olímpica)

Veggie Garden

Veggie Garden

Populair veganistisch restaurant in de wijk Raval met Indiase invloeden, informele sfeer met een terras. Er is een uitgebreide keuze uit verse sapjes, broodjes (probeer het broodje tofu, erg lekker), salades en warme gerechten.

Adres: Carrer dels Àngels 3 (El Raval)

Bar Oviso

Oviso

Het zit aan een van de bekende pleintjes van de oude stad, genoemd naar de Engelse schrijver George Orwell, maar met de bijnaam Plaça Tripi, omdat hier jarenlang junkies rondhingen.

Bij Oviso eet je onweerstaanbaar lekkere crêpes, zowel zoete als hartige. Verder uitstekende broodjes, salades en hamburgers. Je kunt hier eigenlijk de hele dag op het terras blijven zitten, van de café con leche via het voordelige lunchmenu tot aan de crêpes in de avond. En daarna een cocktail!

Zit het terras vol of zijn jullie met een wat groter gezelschap? Loop naar binnen, grote kans dat helemaal achterin plaats genoeg is!

Adres: Carrer d’Arai 5 (El Gótico)
Website

Rekons

Rekons

Argentijnse empanadas, royale maaltijdsalades, perfecte broodjes en heerlijke patatas bravas uit de oven met verschillende sauzen. Het is zeer populair bij locals en dus vrij druk, maar het is de moeite waard om even op een tafeltje te wachten. Barcelonatips-redacteur Carola wordt hier met grote regelmaat gespot!

Adres: Comte de Urgell 32 (Sant Antoni), op dinsdag gesloten.
Website

Al Passatore

pizza Al Passatore

Italiaanse keuken met hele lekkere pizza’s (er wordt gefluisterd dat ze in het rijtje van de beste pizza’s van Spanje staan!). Ze hebben een terras, het is er kindvriendelijk en goedkoop.

Adres: Pla de Palau 11 (El Gótico), vanaf 17.30 kun je terecht voor avondeten.
Website

shares