Self-guided Gràcia wandelroute

Wil je tijdens je stedentrip het beste van Barcelona zien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga je het liefst zelf op pad in plaats van deel te nemen aan een groepstour? Ben je benieuwd naar de historie, de verhalen én unieke local tips voor bijvoorbeeld een leuke tapasbar, maar heb je geen tijd om het internet of alle bestaande reisgidsen uit te pluizen? Dan zijn mijn self-guided tours perfect voor jou.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

 • Vrijheid om te kiezen wanneer en met wie je wilt reizen
 • Je wordt meegenomen door de gezellige wijk Gràcia, met levendige pleintjes, restaurantjes en meer
 • App en route volledig in het Nederlands
 • Tips van een echte local inclusief restaurant-tips voor onderweg
 • Adíos grote groepen, je kunt lekker kleinschalig en op je eigen tempo de route lopen

Inhoud

Door wie is deze route gemaakt?

Hola ik ben Annebeth, ik woon alweer 22 jaar in Barcelona en ik help jou graag om je bezoek onvergetelijk te maken. Als local weet ik als geen ander welke plekjes je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Barcelona. Met behulp van mijn route app heb ik een aantal routes ingericht vol met mooie plekken, bijzonderheden en historische locaties. Je kunt de route aanschaffen en krijgt vervolgens toegang tot de app. Bij elke locatie lees of luister je naar het verhaal wat erbij hoort.

Het fijne van een self-guided route is dat je niet afhankelijk bent van een gids, overal zo lang de tijd voor kunt nemen als je zelf wilt en flexibel bent in wanneer je de route volgt, zonder dat je de verhalen achter de prachtige gebouwen en andere bijzondere locaties misloopt.

Voor wie is deze route?

 • Als je niet alles van tevoren wilt vastleggen, maar ter plekke toch een leuke route wilt lopen
 • Als je op zoek bent naar de leukste tips van een echte local
 • Als je niet vast wilt zitten aan een gids, maar wel benieuwd bent naar de achtergrond, anekdotes en verhalen van locaties in Barcelona
 • Als je wilt genieten van de gezellige pleintjes, zonnige terrasjes en unieke winkeltjes

Wat is een self-guided route?

Een self-guided route is een route die je zelf volgt via een route-app. Ik ontwikkelde mijn self-guided fiets- en wandeltours, zodat jij op een relaxte wijze Barcelona op de fiets of te voet kunt gaan ontdekken, leren kennen en beleven. Je fietst of wandelt de aangegeven route en op alle aangegeven locaties deel ik met je wat je ziet en wat er bijzonder is aan die plek. Natuurlijk krijg je ook mijn persoonlijke tips voor restaurants, winkels en meer.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Wat zit er in de Gràcia wandelroute?

 • Gemiddelde duur: 2,5 uur
 • 26 locaties
 • Ontdek de wijk Gràcia als een echte local
 • Inclusief restaurant-tips voor onderweg

In de Gràcia wandelroute neem ik je via de app mee door de gezellige pleinen, unieke winkeltjes en zonnige terrasjes in de wijk Gràcia. Zoals de naam van de route al zegt, bevindt deze route zich in de wijk Gràcia. De route neemt je mee langs 26 verschillende stops, van historisch tot culinair.

Onderweg loop je langs het eerste belangrijke bouwwerk van de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí, Casa Vicens. Het werd tussen 1883 en 1889 gebouwd in opdracht van Manuel Vicens i Montaner en is een uniek voorbeeld van de vroege jaren van Gaudí en zijn unieke architectuurstijl, de stijl van het modernisme! 

Ook kom je achter de geschiedenis van Gràcia, zoals bij Plaça de Vila Gràcia in Gràcia. Dit levendige plein heeft in het verleden vier officiële namen gehad voordat het zijn huidige naam heeft gekregen. Een van de meest opmerkelijke elementen van Plaça de la Vila de Gràcia is de monumentale klokkentoren met een hoogte van 33 meter en klokken aan alle vier de kanten. Wat het plein historisch maakt heeft te maken met een opstand, waarin een symbolische daad tot op heden wordt herinnerd met trots. Tijdens het lopen van de route ondervind je waarom.

Ook kom je onderweg langs Plaça del Diamant. Een uniek pleintje met schuilkelders die gebruikt zijn tijdens de Spaanse burgeroorlog. Je kunt deze schuilkelders ook bezoeken met een rondleiding elke zondagochtend om 11.00 uur. Bij interesse kun je een mail sturen naar [email protected].

Lijkt het je wat om op tour te gaan?

Met de self-guided Gràcia wandelroute kom je langs 26 verschillende locaties in de wijk Gràcia, waarin je het leven van een echte local ontdekt. In de app lees of luister je naar het verhaal achter de locaties die je bezoekt. Deze route kan op elke dag van de week gelopen worden. Nadat je de route hebt aangeschaft, kun je deze op elk moment opnieuw wandelen. Gemiddelde duur: 2.5 uur. Prijs €5,00

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Praktische tips

De route is in principe op iedere smartphone te doen. Zorg wel dat je een opgeladen batterij hebt, of neem een powerbank mee voor het geval dat je zonder batterij komt te zitten. Je kunt de route ook even downloaden, dan verbruik je minder data. Handig als je telecombedrijf een maximum hanteert.

Tip! Installeer de route meteen op de juiste manier op je telefoon. Zo voorkom je dat je op de dag zelf tegen technische uitdagingen aanloopt.

Hoe installeer ik de route-app?

De juiste manier is als volgt:

 • Vanaf mijn website klik je op de knop kopen
 • Je telefoon opent nu in de browser de route-app
 • Het is belangrijk dat je daarbij locatie delen accepteert, je ontvangt hiervan een pop-up.
 • Voordat je de route koopt, moet je eerst de route-app op je beginscherm installeren.
  • Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan de video hieronder.
 • Nadat je de route op je beginscherm hebt gezet, koop je de routes die je wilt doen. 

De routes blijven daarna beschikbaar vanuit deze app.

Heb je (technische) vragen over de routes?

Bekijk dan hier de FAQ-pagina met antwoord op de meest gestelde vragen.

Andere self-guided routes

Self-guided fietstour highlights
Self-guided fietstour centrum
Self-guided culinaire wandelroute
Self-guided street art wandelroute
Historische wandelroute Barcelona
Casa mila - Gaudí en het modernisme route