Gaudí & het Modernisme SELF-GUIDED fiets- of wandelroute

Ben je een cultuurliefhebber en wil je alles van het modernisme weten? Ga je het liefst zelf op pad in plaats van deel te nemen aan een groepstour? Ben je benieuwd naar de historie, de verhalen én unieke local tips voor bijvoorbeeld een modernistisch café, maar heb je geen tijd om het internet of alle bestaande reisgidsen uit te pluizen? Dan is de self-guided Gaudí & het modernisme route perfect voor jou!

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

 • Vrijheid om te kiezen wanneer en met wie je wilt reizen
 • Je wordt meegenomen langs prachtige modernistische gebouwen en ontdekt de invloed van de beroemde Antoni Gaudí
 • App en route volledig in het Nederlands
 • Tips van een echte local inclusief tips voor onderweg
 • Adíos grote groepen, je kunt lekker kleinschalig en op je eigen tempo de route lopen

Inhoud

Door wie is deze route gemaakt?

Hola ik ben Annebeth, ik woon alweer 22 jaar in Barcelona en ik help jou graag om je bezoek onvergetelijk te maken. Als local weet ik als geen ander welke plekjes je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Barcelona. Met behulp van mijn route app heb ik een aantal routes ingericht vol met mooie plekken, bijzonderheden en historische locaties. Je kunt de route aanschaffen en krijgt vervolgens toegang tot de app. Bij elke locatie lees of luister je naar het verhaal wat erbij hoort.

Het fijne van een self-guided route is dat je niet afhankelijk bent van een gids, overal zo lang de tijd voor kunt nemen als je zelf wilt en flexibel bent in wanneer je de route volgt, zonder dat je de verhalen achter de prachtige gebouwen en andere bijzondere locaties misloopt.

Voor wie is deze route?

 • Als je niet alles van tevoren wilt vastleggen, maar ter plekke toch een leuke route wilt lopen of fietsen
 • Als je op zoek bent naar de leukste tips van een echte local en een authentieke ervaring van de stad wil
 • Als je niet vast wilt zitten aan een gids, maar wel benieuwd bent naar de achtergrond, anekdotes en verhalen van modernistische locaties in Barcelona
 • Als je geïnteresseerd bent in Gaudí en de kunststijl van het modernisme

Wat is een self-guided route?

Een self-guided route is een route die je zelf volgt via een route-app. Ik ontwikkelde mijn self-guided fiets- en wandeltours, zodat jij op een relaxte wijze Barcelona op de fiets of te voet kunt gaan ontdekken, leren kennen en beleven. Je fietst of wandelt de aangegeven route en op alle aangegeven locaties deel ik met je wat je ziet en wat er bijzonder is aan die plek. Natuurlijk krijg je ook mijn persoonlijke tips voor restaurants, winkels en meer.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

De fietsroute

 • Gemiddelde duur: 3 uur
 • 21 locaties
 • Inclusief tips voor onderweg

In de Gaudí & het modernisme fietsroute neem ik je via de app mee langs 21 prachtige modernistische gebouwen en ontdek je de invloed van de beroemde Antoni Gaudí. De route speelt zich voor het grootste gedeelte af in Eixample maar begint middenin de Gotische wijk waar ik je ook een aantal modernistische parels laat zien.

Onderweg kom je langs bekende en onbekende modernistische locaties. Terwijl je door de levendige straten van Barcelona fietst geniet je van de sfeer en de charme van de stad. Je kunt stoppen en foto’s maken wanneer je wilt en verkent de omgeving op je eigen tempo.

Je komt bijvoorbeeld langs het bekende Casa Batlló aan Passeig de Gracia, het meest sprookjesachtige huis van de modernist Antoni Gaudí. Van 1904 tot 1906 heeft Gaudí zowel aan de binnen- als buitenkant gewerkt en liet zich hierbij inspireren door de legende van Sant Jordi. Je kunt dit terugzien in de balkonnetjes, het kruis op het dak en het dak zelf. Waarom dit te maken heeft met de legende van Sant Jordi, ondervind je tijdens deze route.

De wandelroute

 • Gemiddelde duur: 2,5 uur
 • 14 locaties
 • Inclusief tips voor onderweg

In de Gaudí & het modernisme wandelroute neem ik je via de app mee langs 14 prachtige bekende en onbekende modernistische gebouwen en ontdek je de invloed van de beroemde Antoni Gaudí. De route loopt door de wijk L’Eixample. Het beginpunt is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Je komt langs prachtige gebouwen, elk met een eigen verhaal. Alles op je eigen tempo en met je eigen gezelschap. Je kunt stoppen en foto’s maken wanneer je wilt en verkent de omgeving op je eigen tempo 

Naast het bekendere Casa Batlló aan de Passeig de Gracia, loop je bijvoorbeeld ook langs het bijzondere Casa Comalat. Je komt onder andere meer te weten over het gebouw en dat de architect zich duidelijk heeft laten beïnvloeden door Antoni Gaudí.

Wat is het verschil tussen de routes?

Omdat niet iedereen zin heeft om op de fiets te stappen heb ik ervoor gekozen om een fiets en wandelroute te maken. Ieder met zijn eigen voordelen. Slenter je liever met een koffie to go van het ene prachtige gebouw naar het andere modernistische monument? Kies dan voor de wandelroute.

Wil je in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk zien? Spring dan op de fiets. Met beide routes krijg je een fantastische indruk van het modernisme. Je kunt trouwens heel makkelijk fietsen huren via onze winkel en je krijgt er dan ook meteen een telefoonhouder bij.

Lijkt het je wat om op tour te gaan?

Met de self-guided Gaudí & het modernisme fiets of wandelroute kom je langs de meest prachtige modernistische locaties in Barcelona. In de app lees of luister je naar het verhaal achter de locaties die je bezoekt. Deze route kan op elke dag van de week gelopen worden. Nadat je de route hebt aangeschaft, kun je deze op elk moment opnieuw wandelen of fietsen.

Gemiddelde duur fietsroute: 3 uur. Prijs €7,50
Gemiddelde duur wandelroute: 2,5 uur. Prijs € 5,00

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Praktische tips

De route is in principe op iedere smartphone te doen. Zorg wel dat je een opgeladen batterij hebt, of neem een powerbank mee voor het geval dat je zonder batterij komt te zitten. Je kunt de route ook even downloaden, dan verbruik je minder data. Handig als je telecombedrijf een maximum hanteert.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Tip! Installeer de route meteen op de juiste manier op je telefoon. Zo voorkom je dat je op de dag zelf tegen technische uitdagingen aanloopt.

Hoe installeer ik de route-app?

De juiste manier is als volgt:

 • Vanaf mijn website klik je op de knop kopen
 • Je telefoon opent nu in de browser de route-app
 • Het is belangrijk dat je daarbij locatie delen accepteert, je ontvangt hiervan een pop-up.
 • Voordat je de route koopt, moet je eerst de route-app op je beginscherm installeren.
  • Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan de video hieronder.
 • Nadat je de route op je beginscherm hebt gezet, koop je de routes die je wilt doen. 

De routes blijven daarna beschikbaar vanuit deze app.

Heb je (technische) vragen over de routes?

Bekijk dan hier de FAQ-pagina met antwoord op de meest gestelde vragen.

Andere self-guided routes

Self-guided fietstour highlights
Self-guided fietstour centrum
Historische wandelroute Barcelona
Self-guided street art wandelroute
Self-guided culinaire wandelroute