Self-guided Highlights fietsroute

Wil je tijdens je stedentrip het beste van Barcelona zien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga je het liefst zelf op pad in plaats van deel te nemen aan een groepstour? Ben je benieuwd naar de historie, de verhalen én unieke local tips voor bijvoorbeeld een leuke tapasbar, maar heb je geen tijd om het internet of alle bestaande reisgidsen uit te pluizen? Dan zijn mijn self-guided tours perfect voor jou.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

 • Vrijheid om te kiezen wanneer en met wie je wilt reizen
 • Je wordt meegenomen langs highlight van Barcelona
 • App en route volledig in het Nederlands
 • Tips van een echte local inclusief restaurant-tips voor onderweg
 • Adíos grote groepen, je kunt lekker kleinschalig en op je eigen tempo de route lopen

Inhoud

Door wie is deze route gemaakt?

Hola ik ben Annebeth, ik woon alweer 22 jaar in Barcelona en ik help jou graag om je bezoek onvergetelijk te maken. Als local weet ik als geen ander welke plekjes je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Barcelona. Met behulp van mijn route app heb ik een aantal routes ingericht vol met mooie plekken, bijzonderheden en historische locaties. Je kunt de route aanschaffen en krijgt vervolgens toegang tot de app. Bij elke locatie lees of luister je naar het verhaal wat erbij hoort.

Het fijne van een self-guided route is dat je niet afhankelijk bent van een gids, overal zo lang de tijd voor kunt nemen als je zelf wilt en flexibel bent in wanneer je de route volgt, zonder dat je de verhalen achter de prachtige gebouwen en andere bijzondere locaties (letterlijk) misloopt.

Voor wie is deze route?

 • Als je niet alles van tevoren wilt vastleggen, maar ter plekke toch een leuke route wilt lopen
 • Als je op zoek bent naar de leukste tips van een echte local
 • Als je niet vast wilt zitten aan een gids, maar wel benieuwd bent naar de achtergrond, anekdotes en verhalen van locaties in Barcelona
 • Als je voor een kortere tijd in Barcelona bent, maar wel alle hoogtepunten gezien wilt hebben

Wat is een self-guided route?

Een self-guided route is een route die je zelf volgt via een route-app. Ik ontwikkelde mijn self-guided fiets- en wandeltours, zodat jij op een relaxte wijze Barcelona op de fiets of te voet kunt gaan ontdekken, leren kennen en beleven. Je fietst of wandelt de aangegeven route en op alle aangegeven locaties deel ik met je wat je ziet en wat er bijzonder is aan die plek. Natuurlijk krijg je ook mijn persoonlijke tips voor restaurants, winkels en meer.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Kaart van wandelroute historisch centrum barcelona

Wat zit er in de highlights fietsroute?

 • Gemiddelde duur: 3 uur
 • 20 locaties
 • Ontdek de highlights van Barcelona
 • Inclusief restaurant-tips voor onderweg

Tijdens de self-guided highlights fietstour wordt je meegenomen langs de hoogtepunten van Barcelona. De route begint middenin het centrum van de Gotische wijk en bezoekt daarnaast onder andere de wijken L’Eixample en El Born. In totaal kom je langs 20 verschillende highlights locaties.

Zo fiets je onder andere over de statige Passeig de Gracia. De chicste straat van Barcelona die de wijk Eixample op splitst in twee delen. Met de route app ontdek je prachtige modernistische werken en leer je de verhalen kennen die achter die indrukwekkende facades schuil gaan.

Ook kom je langs het El Born CCM, tegenwoordig een museum, maar voorheen een markthal in de wijk El Born. Een gebouw met een rijke geschiedenis die ontzettend belangrijk is voor de Catalanen. Waarom dat zo is.. daar kom je in de tour achter.

Lijkt het je wat om op tour te gaan?

Met de self-guided culinaire wandelroute kom je langs 20 highlights locaties. In de app lees of luister je naar het verhaal achter de locaties die je bezoekt. Deze route kan op elke dag van de week gelopen worden. Nadat je de route hebt aangeschaft, kun je deze op elk moment opnieuw wandelen. Gemiddelde duur: 3 uur. Prijs €5,00

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Praktische tips

Deze route is op ieder moment van de dag te doen. Wil je tijdens de route ook naar binnen bij bijvoorbeeld Casa Batlló, Casa Milà of de Sagrada Família? Zorg dan dat je van te voren kaartjes koopt.

De route is in principe op iedere smartphone te doen. Zorg wel dat je een opgeladen batterij hebt, of neem een powerbank mee voor het geval dat je zonder batterij komt te zitten. Je kunt de route ook even downloaden, dan verbruik je minder data. Handig als je telecombedrijf een maximum hanteert.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Tip! Installeer de route meteen op de juiste manier op je telefoon. Zo voorkom je dat je op de dag zelf tegen technische uitdagingen aanloopt.

Hoe installeer ik de route-app?

De juiste manier is als volgt:

 • Vanaf mijn website klik je op de knop kopen
 • Je telefoon opent nu in de browser de route-app
 • Het is belangrijk dat je daarbij locatie delen accepteert, je ontvangt hiervan een pop-up.
 • Voordat je de route koopt, moet je eerst de route-app op je beginscherm installeren.
  • Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan de video hieronder.
 • Nadat je de route op je beginscherm hebt gezet, koop je de routes die je wilt doen. 

De routes blijven daarna beschikbaar vanuit deze app.

Heb je (technische) vragen over de routes?

Bekijk dan hier de FAQ-pagina met antwoord op de meest gestelde vragen.

Andere self-guided routes

Self-guided fietstour centrum
Self-guided culinaire wandelroute
Historische wandelroute Barcelona
Self-guided street art wandelroute