Self-guided Streetart wandelroute

Wil je tijdens je stedentrip het beste van Barcelona zien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga je het liefst zelf op pad in plaats van deel te nemen aan een groepstour? Ben je benieuwd naar de historie, de verhalen én unieke local tips voor bijvoorbeeld een leuke tapasbar, maar heb je geen tijd om het internet of alle bestaande reisgidsen uit te pluizen? Dan zijn mijn self-guided tours perfect voor jou.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

 • Vrijheid om te kiezen wanneer en met wie je wilt reizen
 • Je wordt meegenomen door de indrukwekkende street-art hotspots in Barcelona
 • App en route volledig in het Nederlands
 • Tips van een echte local inclusief restaurant-tips voor onderweg
 • Adíos grote groepen, je kunt lekker kleinschalig en op je eigen tempo de route lopen

Inhoud

Door wie is deze route gemaakt?

Hola ik ben Annebeth, ik woon alweer 22 jaar in Barcelona en ik help jou graag om je bezoek onvergetelijk te maken. Als local weet ik als geen ander welke plekjes je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Barcelona. Met behulp van mijn route app heb ik een aantal routes ingericht vol met mooie plekken, bijzonderheden en historische locaties. Je kunt de route aanschaffen en krijgt vervolgens toegang tot de app. Bij elke locatie lees of luister je naar het verhaal wat erbij hoort.

Het fijne van een self-guided route is dat je niet afhankelijk bent van een gids, overal zo lang de tijd voor kunt nemen als je zelf wilt en flexibel bent in wanneer je de route volgt, zonder dat je de verhalen achter de prachtige gebouwen en andere bijzondere locaties misloopt.

Voor wie is deze route?

 • Als je niet alles van tevoren wilt vastleggen, maar ter plekke toch een leuke route wilt lopen
 • Als je op zoek bent naar de leukste tips van een echte local
 • Als je niet vast wilt zitten aan een gids, maar wel benieuwd bent naar de achtergrond, anekdotes en verhalen van locaties in Barcelona
 • Als je nieuwsgierig bent naar de street-art in Barcelona en de achtergrond erachter

Wat is een self-guided route?

Een self-guided route is een route die je zelf volgt via een route-app. Ik ontwikkelde mijn self-guided fiets- en wandeltours, zodat jij op een relaxte wijze Barcelona op de fiets of te voet kunt gaan ontdekken, leren kennen en beleven. Je fietst of wandelt de aangegeven route en op alle aangegeven locaties deel ik met je wat je ziet en wat er bijzonder is aan die plek. Natuurlijk krijg je ook mijn persoonlijke tips voor restaurants, winkels en meer.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Wat zit er in de street-art wandelroute?

 • Gemiddelde duur: 2 uur
 • 16 locaties
 • Ontdek de street-art hotspots van Barcelona
 • Inclusief restaurant-tips voor onderweg

Laat me je meenemen langs de street-art hotspots van Barcelona. De route begint middenin de Gotische wijk en bezoekt ook El Raval, Poble-sec en El Born. In totaal ga je langs 16 verschillende street-art hotspot locaties.

Je loopt tijdens de route onder andere langs El Beso (de kus). Een kunstwerk bestaande uit 4.000 mozaïeken fotootjes, vlak bij de kathedraal in de gotische wijk. Het werk werd onthuld in 2013, 300 jaar nadat de Catalanen de Successieoorlog verloren van de Fransen – en daarmee al hun vrijheid.

Ook ontdek je Keith Haring, een muurschildering gemaakt in 1989 op de muur van een verlaten gebouw in de wijk El Raval. Op het eerste oog zou je denken dat het een mooie muurschildering is, maar wist je dat hier een heel verhaal achter zit? Artiesten laten dit kunstwerk dan ook met rust. Het hele verhaal ondervind je in deze route.

Lijkt het je wat om op tour te gaan?

Met de self-guided street-art wandelroute kom je langs 16 street-art hotspot locaties. In de app lees of luister je naar het verhaal achter de locaties die je bezoekt. Deze route kan op elke dag van de week gelopen worden. Nadat je de route hebt aangeschaft, kun je deze op elk moment opnieuw wandelen. Gemiddelde duur: 2 uur. Prijs €7,50

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Praktische tips

De route is in principe op iedere smartphone te doen. Zorg wel dat je een opgeladen batterij hebt, of neem een powerbank mee voor het geval dat je zonder batterij komt te zitten. Je kunt de route ook even downloaden, dan verbruik je minder data. Handig als je telecombedrijf een maximum hanteert.

Let op! Volg de stappen en sta toe dat de route-app je locatie gebruikt.

Tip! Installeer de route meteen op de juiste manier op je telefoon. Zo voorkom je dat je op de dag zelf tegen technische uitdagingen aanloopt.

Hoe installeer ik de route-app?

De juiste manier is als volgt:

 • Vanaf mijn website klik je op de knop kopen
 • Je telefoon opent nu in de browser de route-app
 • Het is belangrijk dat je daarbij locatie delen accepteert, je ontvangt hiervan een pop-up.
 • Voordat je de route koopt, moet je eerst de route-app op je beginscherm installeren.
  • Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan de video hieronder.
 • Nadat je de route op je beginscherm hebt gezet, koop je de routes die je wilt doen. 

De routes blijven daarna beschikbaar vanuit deze app.

Heb je (technische) vragen over de routes?

Bekijk dan hier de FAQ-pagina met antwoord op de meest gestelde vragen.

Andere self-guided routes

Self-guided fietstour highlights
Self-guided fietstour centrum
Self-guided culinaire wandelroute
Historische wandelroute Barcelona