Een week lang foto’s maken van Barcelona

Jette, de zus van Annebeth, houdt van fotograferen, heeft een goede camera, komt graag in Barcelona en was een week lang in de stad om voor ons foto’s te maken.

Foto's maken Barcelona

Ze bezocht Plaça Espanya, het Pabelló Barcelona Mies van der Rohe, het CaixaForum, het MNAC, maar ook Camp Nou, de Sagrada Família, de Torre Glòries en ga zo maar door. Het was zeker niet haar eerste keer in de stad, maar zij beleefde Barcelona op een andere manier. Weliswaar liet de zon het nogal afweten, maar toch zijn we heel blij met het resultaat.

De meeste indruk

De meeste indruk maakte Camp Nou. “Ik kreeg een tour en aan het begin zei de gids dat ik het stadion echt zou gaan ‘voelen’, ik moest er nog om lachen, maar het was waar, dat stadiongevoel komt echt tot leven. Superleuk om mee te maken.”

“Helemaal te gek was de eerste locatie van Mies van der Rohe. Ik had geen idee wie dat was en de opdracht was om ook een foto te maken van de Barcelona chair. Dus op zoek naar een stoel (een kunstwerk dat me vast meteen zou opvallen) liet ik mij meeslepen door de mooie architectuur van het gebouw. Het bijzondere lijnenspel van de muren en glazen wanden kan je onmogelijk ontgaan als je een rondje maakt. Ik heb hard gelachen toen ik erachter kwam dat de stoel waarvoor ik kwam geen kunstwerk was. Het waren gewoon de (chique en comfortabele) stoelen waar je op kon zitten om de ruimte en het kunstwerk in je op te nemen.”

Fietsen

De meeste plekken bezocht ze op de fiets en dat vond ze in het begin wel spannend en steeds even zoeken. “Maar volgens mij is er geen betere manier om de stad goed te leren kennen. Naast dat er zoveel moois te zien is onderweg kan je makkelijk even stoppen. Ook kan ik me nu veel beter oriënteren, wat je beleving van de stad nog net wat extra’s geeft.”

Natuurlijk genoot ze ook van de culinaire geneugten en met name van de tapas bij My Fucking restaurant. “Ik heb een passie voor eten en een liefde voor de Italiaanse keuken. De bijzondere smaken, de juiste verhoudingen en de Italiaanse invloeden zorgden voor een ware smaaksensatie. Ik was echt verrast, helemaal in deze prijs kwaliteitsverhouding.”

Hoewel de week er alweer op zit, komt ze zeker nog een keertje terug om nog veel meer moois vast te leggen. Hopelijk met meer zon. “De begraafplaats op de Montjuïc staat boven aan mijn lijstje.”