Kerstmarkten in Barcelona

De feestdagen komen er weer aan en deze worden ook in Barcelona uitbundig gevierd. Om alvast in de sfeer te komen kan je een van de vele kerstmarkten bezoeken. Ik heb de leukste kerstmarkten en andere markten in december binnen en buiten Barcelona, waar je de kerstcadeaus kunt inslaan, op een rijtje gezet.

 

Inhoud van dit artikel:

Kerstmarkten in Barcelona

1. Fira Santa Llucia

Foto kerstmarkt Santa Lucia

De Santa Lucia markt is de belangrijkste kerstmarkt van Barcelona en is te vinden op het Plaça de la Catedral voor de prachtige gotische kathedraal. Op deze markt kun je kerstbomen, kerstversiering, snoep, handwerk en figuren voor in kerststallen kopen.
De kerstmarkt kun je nog bezoeken tot en met 23 december 2021.
De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur, op zaterdag van 10:00 tot 15:00 en zondag 10:00 tot 21:00.

2. Feria de Navidad de la Sagrada Familia

De kerstmarkt van de Sagrada Familia is eveneens een van de meest traditionele kerstmarkten van Barcelona. De markt is vlak bij de Sagrada Familia gevestigd – handig als je die toch al wilde bezoeken – en ook hier kom je kerstbomen, -stallen en decoratie tegen.
De kerstmarkt is geopend van 26 november tot en met 23 december 2021.
Op maandag t/m vrijdag is de kerstmarkt geopend van 10:00 tot 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 22:00 uur.

3. Fira de Reis de la Gran Via

De kerstmarkt van Gran Via is gevestigd langs de Gran Vía ter hoogte van de straten Entença en Muntaner. De kerstmarkt is verdeeld in twee delen. De speelgoedmarkt is meer richting het Plaça de Catalunya te vinden en de ambachtelijke markt met lekkernijen is meer richting Plaça Espanya te vinden.
Deze kerstmarkt is geopend van 17 december tot en met 6 januari 2021/2022 en dat lijkt misschien een beetje laat, maar bedenk dat Spaanse kinderen hun kado’s met Driekoningen op 6 januari ontvangen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur behalve op zaterdag, dan is de kerstmarkt geopend tot 22:00 uur. Op 5 januari is de kerstmarkt geopend van 10:00 tot 03:00 ’s nachts.

4. Festivalet

Festivalet is de perfecte plek om kerstcadeautjes rechtstreeks van de makers te kopen. Denk aan handgemaakte tassen, accessoires en kleding, design, leuke spullen voor in huis… Kunstenaars, makers en ontwerpers uit heel Europa verkopen er producten. Een echte feelgood markt, waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje.
Geopend op 11 en 12 december 2021. De openingstijden zijn van 10.00 tot 20.00 uur. Toegang: €2. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Festivalet wordt gehouden bij Fabra i Coats, in de wijk Sant Andreu in Barcelona (Metrohalte Sant Andreu L1).

5. Design Market

Een niet-traditionele kerstmarkt, maar je vindt hier alles wat te maken heeft met design en gastronomie. De makers, nieuwe talenten en bekende merken komen hier samen, dus ben je nog op zoek naar een eigenzinnig kado, dan is dit dé plek.
Van 13 december tot en met 15 december 2021. De openingstijden zijn op 13 december van 15:00 tot 21:00 uur, op 14 december van 11:00 tot 21:00 uur en op 15 december van 11:00 tot 20:00 uur.
Adres: Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries Catalanes 37 (naar vlooienmarkt Encants).

6. Lost & Found

In de prachtige hal van Estació de França in Barcelona wordt de markt Lost & Found gehouden. Neem een lekker drankje en geniet van de muziek, de sfeer en de mensen om je heen. Lost & Found is een vintage markt die maandelijks plaatsvindt, maar speciaal in december in kerstsfeer.
Deze kerstmarkt is op 15 december 2021. Je kunt je registreren via de website van de Lost&Found market.
Adres: Estación de Francia, Av. del Marquès de l’Argentera, El Born.

7. Christmas Book Market

Voor degene die van lezen houden is er de Christmas Book Market. Hier kun je het werk van je favoriete auteur bemachtigen en zelfs laten ondertekenen. Maar er worden ook lezingen georganiseerd en live-muziek gedraaid. Geniet daarnaast van het eten wat in de foodtrucks bereid wordt.
De data van deze kerstmarkt zijn 11 en 12 december.
Adres: Old Estrella Damm Factory Carrer del  Roselló, 515, 08025 Barcelona

8. Kerstmarkt in Port Vell

De grote kerstmarkt in Port Vell staat voor het Columbus monument en is gevuld met gezellige kraampjes en kerststalletjes. In het midden staat een gigantisch verlichte kerstboom voor het ultieme kerstgevoel. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en een podium zal een deel van de kerstmarkt vullen waar optredens te zien zijn.
De markt is te bezoeken van 4 december 2021 tot 5 januari 2022.
Adres: Plaça del Portal de la Pau

Kerstmarkten buiten Barcelona

9. Sitges kerstfestival

In de badplaats Sitges vlakbij Barcelona staat voor het vierde jaar een kerstmarkt. Op deze kerstmarkt worden items verkocht die met de speciale schroottechnieken en patchwork zijn gemaakt. De kerstmarkt is van 18 december 11:00 tot 19 december 20:00.
Adres: Passeig Ribera 08870 Sitges

10. Mercantic in Sant Cugat

Voor alle vintage liefhebbers is er deze kerstmarkt. De gezellige smalle straatjes zijn gevuld met kraampjes waar boeken, kleding, platen en nog veel meer wordt verkocht. Ook is er een goede goede streetfood keuken in handen van 4 restaurants. Deze kerstmarkt staat bekend om zijn gezellige sfeer. Wanneer? Op 26 november van 10:00 tot 20:00 en op 1 december van 9:30 tot 15:00.
Adres: Avinguda de Rius i Taulet 120, 08173 Sant Cugat del Vallès.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 20 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!
delingen