Kerstmarkten in Barcelona

De feestdagen komen er weer aan en deze worden ook in Barcelona uitbundig gevierd. Om alvast in de sfeer te komen kan je een van de vele kerstmarkten bezoeken. Ik heb de leukste kerstmarkten en andere markten in december binnen en buiten Barcelona, waar je de kerstcadeaus kunt inslaan, op een rijtje gezet.

Inhoud

Kerstmarkten in Barcelona

1. Fira Santa Llucia

Foto kerstmarkt Santa Lucia

De Santa Lucia markt is de belangrijkste kerstmarkt van Barcelona en is te vinden op Plaça Nova voor de prachtige gotische kathedraal. Op deze markt kun je kerstbomen, kerstversiering, snoep, handwerk en figuren voor in kerststallen kopen.
De kerstmarkt bij de kathedraal vindt in 2022 plaats vanaf 25 november en duurt tot en met 23 december.
De openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 11.00 tot 20.30 uur en op vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 20.30 uur.

2. Feria de Navidad de la Sagrada Familia

De kerstmarkt van de Sagrada Familia is eveneens een van de meest traditionele kerstmarkten van Barcelona. De markt is vlak bij de Sagrada Familia gevestigd – handig als je die toch al wilde bezoeken – en ook hier kom je kerstbomen, -stallen en decoratie tegen.
De kerstmarkt is geopend van 26 november tot en met 23 december 2022.
Op maandag t/m vrijdag is de kerstmarkt geopend van 10:00 tot 21:00 uur.

3. Fira de Reis de la Gran Via

De kerstmarkt van Gran Via is gevestigd langs de Gran Vía ter hoogte van de straten Entença en Muntaner. De kerstmarkt is verdeeld in twee delen. De speelgoedmarkt is meer richting Plaça de Catalunya te vinden en de ambachtelijke markt met lekkernijen is meer richting Plaça Espanya te vinden.
Deze kerstmarkt is geopend van 16 december 2022 tot en met 6 januari 2023. Dat lijkt misschien een beetje laat, maar bedenk dat Spaanse kinderen hun cadeaus met Driekoningen op 6 januari ontvangen wat hier groots gevierd wordt. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdagen en feestdagen is de markt tot 22.00 uur geopend.

4. Festivalet

Festivalet is de perfecte plek om kerstcadeautjes rechtstreeks van de makers te kopen. Denk aan handgemaakte tassen, accessoires en kleding, kunst, designartikelen en leuke spullen voor in huis. Kunstenaars, makers en ontwerpers uit heel Europa verkopen er producten. Een echte feelgood markt, waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje.
Geopend op 17 en 18 december 2022. De openingstijden zijn van 10.00 tot 20.00 uur. Toegang: €3. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Festivalet wordt gehouden bij Fabra i Coats, in de wijk Sant Andreu in Barcelona (Metrohalte Sant Andreu L1).

5. Design Market

Een niet-traditionele kerstmarkt, maar je vindt hier alles wat te maken heeft met design en gastronomie. De makers, nieuwe talenten en bekende merken komen hier samen, dus ben je nog op zoek naar een eigenzinnig cadeau, dan is dit dé plek.
Van 16 december tot en met 18 december 2022.
Adres: Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries Catalanes 37 (naar vlooienmarkt Encants).

6. Lost & Found

In de prachtige hal van Estació de França in Barcelona wordt de markt Lost & Found gehouden. Neem een lekker drankje en geniet van de muziek, de sfeer en de mensen om je heen. Lost & Found is een vintage markt die maandelijks plaatsvindt, maar speciaal in december in kerstsfeer.
Voor de data en registratie kun je terecht op de website van de Lost&Found market.
Adres: Estación de Francia, Av. del Marquès de l’Argentera, El Born.

7. Kerstmarkt in Port Vell

De grote kerstmarkt in Port Vell staat voor het Columbus monument en is gevuld met gezellige kraampjes en kerststalletjes. In het midden staat een gigantisch verlichte kerstboom voor het ultieme kerstgevoel. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en een podium zal een deel van de kerstmarkt vullen waar optredens te zien zijn.
De markt is te bezoeken van 5 december 2022 tot 6 januari 2023, dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en feestdagen van 10.00 tot 22.00 uur.
Adres: Plaça del Portal de la Pau

Kerstmarkten buiten Barcelona

8. Sitges kerstfestival

In de badplaats Sitges vlakbij Barcelona staat voor het zesde jaar een kerstmarkt. Op deze kerstmarkt worden items verkocht die met de speciale schroottechnieken en patchwork zijn gemaakt. De kerstmarkt is geopend op 17 en 18 december en de openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.
Adres: Passeig Ribera, Sitges

9. Mercantic in Sant Cugat

Voor alle vintage liefhebbers is er deze kerstmarkt. De gezellige smalle straatjes zijn gevuld met kraampjes waar boeken, kleding, platen en nog veel meer wordt verkocht. Ook is er een goede goede streetfood keuken in handen van 4 restaurants. Deze kerstmarkt staat bekend om zijn gezellige sfeer. Wanneer? Op 26 november van 10:00 tot 20:00 en op 1 december van 9:30 tot 15:00.
Adres: Avinguda de Rius i Taulet 120, Sant Cugat del Vallès.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!