Kerstmarkten in Barcelona

De feestdagen komen er weer aan en deze worden ook in Barcelona uitbundig gevierd. Om alvast in de sfeer te komen kan je een van de vele kerstmarkten bezoeken. wij hebben de leukste kerstmarkten en andere markten in december waar je de kerstcadeaus kunt inslaan, op een rijtje gezet.

Feria Santa Llucia

De Santa Lucia markt is de belangrijkste kerstmarkt van Barcelona en is te vinden op het Plaça de la Catedral voor de prachtige gotische kathedraal. Op deze markt kun je kerstbomen, kerstversiering, snoep, handwerk en figuren voor in kerststallen kopen.
De kerstmarkt is geopend van 30 novemver tot en met 23 decemer 2018.
De openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 10.30 tot 20.30 uur en van vrijdag tot zondag van 10.30 tot 21.30 uur.

Feria de Navidad de la Sagrada Familia

De kerstmarkt van de Sagrada Familia is eveneens een van de meest traditionele kerstmarkten van Barcelona. De markt is vlak bij de Sagrada Familia gevestigd – handig als je die toch al wilde bezoeken – en ook hier kom je kerstbomen, -stallen en decoratie tegen.
De kerstmarkt is geopend van eind november tot en met 23 december.
De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur.

Feria de Navidad de la Gran Via

De kerstmarkt van Gran Via is gevestigd langs de Gran Vía ter hoogte van de straten Entença en Muntaner. De kerstmarkt is verdeeld in twee delen. De speelgoedmarkt is meer richting het Plaça de Catalunya te vinden en de ambachtelijke markt met lekkernijen is meer richting Plaça Espanya te vinden.
Deze kerstmarkt is geopend van 20 december tot en met 6 januari en dat lijkt misschien een beetje laat, maar bedenk dat Spaanse kinderen hun kado’s met Driekoningen op 6 januari ontvangen.
De openingstijden zijn van 11.00 tot 22.00 uur.

Festivalet

Festivalet is de perfecte plek om kerstcadeautjes rechtstreeks van de makers te kopen. Denk aan handgemaakte tassen, accessoires en kleding, design, leuke spullen voor in huis… Kunstenaars, makers en ontwerpers uit heel Europa verkopen er producten. Een echte feelgood markt, waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje.
Geopend op 15 en 16 december. De openingstijden zijn 11.00 tot 20.00 uur. Toegang: €2.
Adres: Museu Marítim de Barcelona, Avinguda de les Drassanes Barcelona, El Raval.

Christmas Market by Happy Market

Wat kun je verwachten van een ‘happy’ kerstmarkt? Veel vintage kleding, handwerk, kunst en design maar ook accessoires, decoratie voor de kerst en een live dansshow. Ook staan er foodtrucks en de kerstman komt langs. Niet erg centraal, maar wel behoorlijk populair en ook geschikt voor kinderen.
De kerstmarkt is geopend op 22 en 23 december van 11.00 tot 21.30 uur.
Adres: NAU BOSTIK Carrer Ferran Turné 11. Je komt er met het openbaar vervoer via: L1 Metro Sagrera – Cercanías R3, R4 Sagrera – Bus 34.

Dress your Wall

Op deze kerstmarkt vind je vooral grafisch werk en veel opkomende kunstenaars. Perfect dus voor wie iets voor aan de muur kado wil doen. Ook live muziek en tapas maken Dress your Wall tot een leuk event.
Op 22 en 23 december 2018. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.
Adres: MISCELANEA, Carrer de la Guardia 10, El Raval

Design Market

Een niet-traditionele kerstmarkt, maar je vindt hier alles wat te maken heeft met design en gastronomie. De makers, nieuwe talenten en bekende merken komen hier samen, dus ben je nog op zoek naar een eigenzinnig kado, dan is dit dé plek.
Van 14 december tot en met 16 december 2018. De openingstijden zijn 10.00 tot 20.00 uur.
Adres: Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries Catalanes 37 (naar vlooienmarkt Encants).

Lost & Found

In de prachtige hal van Estació de França in Barcelona wordt de markt Lost & Found gehouden. Neem een lekker drankje en geniet van de muziek, de sfeer en de mensen om je heen. Lost & Found is een vintage markt die maandelijks plaatsvindt, maar speciaal in december in kerstsfeer.
Op 16 december van 11.00 tot 20.00 uur.
Adres: Estación de Francia, Av. del Marquès de l’Argentera, El Born.

BCN Vintage Market

Op deze vintage markt vind je tweedehands en vintage kleding, streetfood, concerten, kinderactiviteiten, kunst en een Dj. Er is hier van alles te koop en er hangt altijd een leuke sfeer. Het is geen kerstmarkt, maar dat maakt de markt niet minder gezellig. En wie weet loop je net tegen dat ene item aan….
Op 16 december van 11.00 tot 22.00 uur
Adres: Carrer Ferran Turné 11

Open Market at La Revolta del Clot

Op deze markt is alles handgemaakt, Je kan hier dus hele unieke kerstcadeaus scoren. Het is een nieuwe markt in Barcelona. Ook zijn er tentoonstellingen van lokale kunstenaars en je kan genieten van de heerlijke tapas van La Revolta.
Op 20 december vanaf 16:30
Adres:La Revolta del Clot Escultors Claperós 8, 08018 Barcelona

Estació Disseny Christmas Market

Op deze kerst markt is van alles te vinden, hij is gevestigd in een station en er zijn verschillende markten bij elkaar zoals ‘Give me 5!’  Er is live muziek en er zijn nieuwe opkomende grafische ontwerpers, mode- en interieurontwerpers en kunst.
Op 22 & 23 december vanaf 11:00
Adres: Estació de França Avenida Marqués de l’Argentera 1, 08003 Barcelona

 

shares