Kerstmarkten in Barcelona

De feestdagen komen er weer aan en deze worden ook in Barcelona uitbundig gevierd. Om alvast in de sfeer te komen kan je een van de vele kerstmarkten bezoeken. Ik heb de leukste kerstmarkten en andere markten in december binnen en buiten Barcelona, waar je de kerstcadeaus kunt inslaan, op een rijtje gezet.

Inhoud

Kerstmarkten in Barcelona

1. Fira Santa Llucia

De Santa Lucia markt is de belangrijkste kerstmarkt van Barcelona en is te vinden op Plaça Nova voor de prachtige gotische kathedraal. Op deze markt kun je kerstbomen, kerstversiering, snoep, handwerk en figuren voor in kerststallen kopen.

De kerstmarkt bij de kathedraal vindt in 2023 plaats vanaf 24 november en duurt tot en met 23 december 2023. De kerstmarkt is de hele week geopend van 10.00 tot 21:00 uur.

2. Feria de Navidad de la Sagrada Familia

De kerstmarkt van de Sagrada Família is eveneens een van de meest traditionele kerstmarkten van Barcelona. De markt is vlak bij de Sagrada Família gevestigd – handig als je die toch al wilde bezoeken – en ook hier kom je kerstbomen, -stallen en decoratie tegen.

De kerstmarkt is geopend van 25 november tot en met 23 december 2023.
De kerstmarkt is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur.

3. Fira de Reis de la Gran Via

De kerstmarkt van Gran Via is gevestigd langs de Gran Vía ter hoogte van de straten Entença en Muntaner. De kerstmarkt is verdeeld in twee delen. De speelgoedmarkt is meer richting Plaça de Catalunya te vinden en de ambachtelijke markt met lekkernijen is meer richting Plaça Espanya te vinden.

Deze kerstmarkt is geopend vanaf 15 december 2023 tot en met 6 januari 2024. Dat lijkt misschien een beetje laat, maar bedenk dat Spaanse kinderen hun cadeaus met Driekoningen op 6 januari ontvangen wat hier groots gevierd wordt. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdagen en feestdagen is de markt tot 22.00 uur geopend. Op 5 januari is de markt zelfs van 10.00 tot 01.00 uur open.

4. Festivalet

Festivalet is de perfecte plek om kerstcadeautjes rechtstreeks van de makers te kopen. Denk aan handgemaakte tassen, accessoires en kleding, kunst, designartikelen en leuke spullen voor in huis. Kunstenaars, makers en ontwerpers uit heel Europa verkopen er producten. Een echte feelgood markt, waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje.

Geopend op 16 en 17 december 2023. De openingstijden zijn van 10.00 tot 20.00 uur. Toegang: €2. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Festivalet wordt gehouden bij Fabra i Coats, in de wijk Sant Andreu in Barcelona (Metrohalte Sant Andreu L1).

5. Design Market

Een niet-traditionele kerstmarkt, maar je vindt hier alles wat te maken heeft met design en gastronomie. De makers, nieuwe talenten en bekende merken komen hier samen, dus ben je nog op zoek naar een eigenzinnig cadeau, dan is dit dé plek.

De Design Market vindt plaats van 15 december tot en met 17 december 2023. De markt is 15 december van 15.00 tot 21.00 geopend, 16 december van 11.00 tot 21.00 en 17 december van 11.00 tot 20.00. Het bevindt zich aan de straat Carrer del Carme 7.

6. Kerstmarkt in Port Vell

De grote kerstmarkt in Port Vell staat voor het Columbus monument en is gevuld met gezellige kraampjes en kerststalletjes. In het midden staat een gigantisch verlichte kerstboom voor het ultieme kerstgevoel. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en een podium zal een deel van de kerstmarkt vullen waar optredens te zien zijn.

De kerstmarkt begint op 5 december 2023 en eindigt op 7 januari 2024.

Kerstmarkten buiten Barcelona

1. Sitges kerstfestival

In de badplaats Sitges vlakbij Barcelona staat ook een gezellige kerstmarkt. Op deze kerstmarkt worden items verkocht die met de speciale schroottechnieken en patchwork zijn gemaakt.

De kerstmarkt is geopend op 17 en 18 december en de openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. De markt bevindt zich aan de Passeig de Ribera.

2. Mercantic in Sant Cugat

Voor alle vintage liefhebbers is er deze kerstmarkt. De gezellige smalle straatjes zijn gevuld met kraampjes waar boeken, kleding, platen en nog veel meer wordt verkocht. Ook is er een goede goede streetfood keuken in handen van 4 restaurants. Deze kerstmarkt staat bekend om zijn gezellige sfeer.

De kerstmarkt is op 26 november van 10:00 tot 20:00 en op 1 december van 9:30 tot 15:00. Het adres is Avinguda de Rius i Taulet 120, Sant Cugat del Vallès.

Lees ook mijn pagina Kerst in Barcelona voor meer informatie over kerst in de stad.