Trend in Barcelona: hotelkamers voor een paar uur

Hotelkamers die per uur te huur zijn kenden wij vooral uit Latijns-Amerikaanse landen. Daar wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt door stelletjes die om wat voor reden dan ook (het hele huis vol familie, een stiekeme ontmoeting tussen twee minnaars) niet gezellig thuis tussen de lakens kunnen duiken. Vaak zijn het wat smoezelige kamers die slechts voor één doel worden gebruikt.

Toen in Barcelona een dergelijk concept voor hotels werd gepresenteerd, keken we dan ook een beetje vreemd op. Maar kijk naar een populaire website als ByHours.com en je ziet meteen dat er nog veel meer (en minder spannende) redenen zijn om voor een paar uur een hotelkamer te willen reserveren.

Was je bijvoorbeeld altijd al nieuwsgierig hoe is het is om in een super-de-luxe hotel te verblijven, maar liet je portemonnee het nooit toe? Dan is dit je kans! De hipste en duurste hotels van Barcelona kun je voor 3, 6 of 9 uur reserveren, tegen een veel lagere prijs dan je voor een volle nacht zou moeten neertellen. Dat is tijd genoeg om bijvoorbeeld van het bubbelbad te genieten of het zwembad op het dakterras uit te proberen!

De luxe hotels Miramar en Hotel W hebben ook ‘uurkamers’ beschikbaar. Zowel Miramar als Hotel W liggen op een bevoorrechte locatie met een fantastisch uitzicht.

Zo’n kort hotelverblijf kan ook erg handig zijn als je een paar uur moet overbruggen, bijvoorbeeld voordat je verder reist en je geen puf meer hebt om in de stad banjerend door te brengen. In de buurt van het grote treinstation Sants en het vliegveld El Prat zijn er veel hotels die meedoen aan deze trend, zodat je recht uit bed de trein of het vliegtuig in kunt stappen.

Misschien ben je slechts een dag in Barcelona (kom dan zeker terug!) en wil je je tussendoor even opfrissen voordat je verder gaat op je ontdekkingstocht door de stad. Of vind je het tijd voor een heerlijke siësta en verkies je een zacht bed in een kamer met airco toch echt boven een handdoekje op het bloedhete strand. Ook voor wie in de vakantie nog wat moet werken, kan een eigen kamer (met wifi) de uitkomst bieden. Kortom, redenen genoeg. En als de optie van een vluchtige ontmoeting met man, vriendin of minnaar je toch het meeste aanspreekt, dan wensen wij je natuurlijk ook veel plezier!