Mobiel bellen en internet in Barcelona

Ben je benieuwd hoe het zit met de telefoontarieven tijdens je verblijf in Barcelona? Wil je niet teveel betalen? Een aantal zaken waar je op moet letten.

Sinds 15 juni 2017 mogen provider binnen de EU geen extra kosten rekenen voor bellen en internetten in een ander EU-land. Je hebt dus geen extra kosten meer bovenop je abonnement. 

In principe kun je jouw Nederlandse (of Belgische) mobiel of smartphone gewoon gebruiken in Barcelona. Je kunt zowel bellen als gebeld worden, als mobiele data gebruiken voor internet.

Inhoud

Fair Use Policy

Omdat Spanje ook deel uitmaakt van de Europese Unie, betaal je in Barcelona in principe dus niet meer aan bel- en internetkosten dan thuis. Hierbij geldt wel dat een provider extra kosten in rekening mag brengen als je teveel data verbruikt in het buitenland. De Fair Use Policy zorgt ervoor dat mensen geen misbruik kunnen maken van het feit dat in andere EU-landen geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Over het algemeen geldt dat je verbruik in Nederland hoger moet zijn dan in het buitenland. Dat wordt als redelijk (fair) gebruik beschouwd.

Vraag na bij je provider hoe het in jouw geval zit en wat wordt beschouwd als ‘redelijk gebruik’. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat als je langer dan een paar maanden in het buitenland zit, je wel buitenlandse tarieven zult moeten betalen.

Check voor een indicatie deze tarieven voor internetten, bellen en sms’en in Spanje.

Prepaidkaart

Heb je een prepaid abonnement, ook dan betaal je niet meer als je in Barcelona zit. Een voorbeeld is het Sim Only abonnement van hollandsnieuwe. Daarmee heb je in het buitenland (ander EU-land) recht op evenveel MB, belminuten en sms-berichten als in Nederland zelf. Je hoeft dus geen maandabonnement te hebben om voordelig gebruik te kunnen maken van je smartphone in Barcelona.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!