CaixaForum BarcelonaCaixaforum

Bij CaixaForum vlak bij het Plaça d’Espanya en aan de voet van de Montjuïc, zit je als kunstkijker eigenlijk altijd goed. In de collectie vind je zowel stukken uit de antieke, moderne als hedendaagse kunst. Van Dalí tot Delacroix tot Arabische schatten.

Deze oude textielfabriek in modernistische stijl werd begin deze eeuw gerestaureerd en omgetoverd tot museum CaixaForum door de Spaanse spaarbank La Caixa. Het museum opende de deuren in 2002.

Te doen in CaixaForum

De exposities die er worden gehouden behoren tot de beste van de stad. Je betaalt entree per expositie. In totaal beschikt het museum, dat liefst 12.000 vierkante meter groot is, over vijf expositiezalen. Verder zijn de boekenwinkel, het café, de mediatheek en niet te vergeten het dakterras aangename plekken om tijd door te brengen of even tot rust te komen. Bovendien worden er allerlei activiteiten georganiseerd, uiteraard altijd gericht op kunst en cultuur. In de zomer zijn er speciale programma’s voor kinderen en worden er ’s avonds vaak concerten gehouden. Kijk op de website voor het exacte programma.

Architectuur

Het gebouw is ontworpen door Josep Puig i Cadafelch, die samen met Antoni Gaudí en Domènech i Montaner behoort tot de bekendste Catalaanse architecten. Sinds 1976 staat het pand op de lijst met Spaanse historische monumenten. Ben je liefhebber van architectuur en benieuwd naar hoe Puig i Cadafelch te werk is gegaan? Dan kun je ook een rondleiding door het gebouw zelf aanvragen.

Persoonlijke tip

Als je van tevoren online je entreekaarten bestelt via Barcelona Turisme krijg je 5% korting.

Praktische info

Openingstijden: Elke dag tussen 10.00 en 20.00 uur, op woensdagen in juli en augustus tussen 10.00 en 23.00 uur. Gesloten op 25 december, 1 en 6 januari. Op 24 december, 31 december en 5 januari gaat het museum iets eerder dicht, om 18.00 uur.
Prijzen: Per expositie betaal je meestal €4. Klanten van de CaixaBank en jongeren onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Adres & plattegrond


CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8
08038 Barcelona
934768600
Metro: L1L3 Plaça Espanya