De 10 populairste toeristische attracties in Barcelona

Jaarlijks bezoeken meer dan 16 miljoen mensen (inderdaad, bijna heel Nederland!) één of meerdere toeristische attracties in Barcelona. Gaudí’s Sagrada Familia is met een gemiddelde van 3,3 miljoen bezoekers veruit de populairste trekpleister. Dit is de top 10:

Sagrada Familia

Sagrada Familia Barcelona tips

Van buiten al indrukwekkend, maar van binnen nog een stuk mooier. Als je lange wachtrijen wilt voorkomen, doe je er goed aan van te voren een kaartje te kopen.
Tickets | Tour

Park Güell

Park Güell salamander draak

De door Gaudí ontworpen stadstuin was voorheen altijd gratis te bezoeken, maar sinds 2013 heb je een entreekaartje nodig om naar ‘binnen’ te kunnen. Desondanks komen er jaarlijks nog zo’n 2,6 miljoen toeristen op het park af. Zonder ticket kun je overigens ook een groot gedeelte van de tuin bewonderen, maar bijvoorbeeld niet de mozaïeken bankjes van Gaudí.
Tickets | Tour

El Born Centre Cultural

El Born CC

In het hart van de wijk El Born, in de oude markthal, kun je tegenwoordig zien hoe Barcelona er omstreeks 1700 uitzag. De basisexpositie blijft steeds hetzelfde, maar andere activiteiten en bezienswaardigheden wisselen steeds.

L’Aquàrium de Barcelona

aquarium

Een prima optie als het buiten wat fris (of juist te warm) is. In het aquarium bij de oude haven lijkt het alsof je tussen de vissen loopt. Een favoriet bij de jongste bezoekers van de stad!
Tickets

Museu FC Barcelona

Van de schoenen van Cruijff tot het t-shirt van Messi. Barça-fans – en dat zijn er heel wat – komen hier hun grote helden tegen. Jaarlijks kopen meer dan 1,5 miljoen mensen een entreekaartje.
Tickets

Poble Espanyol

Huizen, dorpje

Het ‘Spaanse dorp’ is een openluchtmuseum op de stadsheuvel Montjuïc waar je gerust een dag kunt doorbrengen. Leuk is om er met de kabelbaan naartoe te gaan en na afloop de vuurwerkshow te bekijken.
Tickets

Parc Zoològic de Barcelona

barcelona-zoo

De dierentuin van Barcelona, grenzend aan het Parc de la Ciutadella, biedt onderdak aan leeuwen, tijgers en olifanten, maar ook aan bijzondere vogelsoorten en apen. Op zondag stroomt het hier vol met Catalaanse families. Doordeweeks is het over het algemeen iets rustiger.

Museu d’Historia (MUHBA)

MUHBA

In het historisch museum van Barcelona leer je hoe de stad kon uitgroeien tot de bruisende metropool die het vandaag de dag is. Gemiddeld trekt het MUHBA een kleine miljoen bezoekers per jaar.

La Pedrera

la-pedrera

Casa Milà, ook wel La Pedrera (De Steengroeve) genoemd, is één van Gaudí’s populairste huizen. Voorheen was het eigendom van een de rijke familie Milà, maar inmiddels mag iedereen het gebouw van binnen bekijken. Gemiddeld doen 932.000 toeristen per jaar dat.
Tickets (Engels) | Tickets (Nederlands)

Casa Batlló

casa-batllo

Een min of meer gelijk aantal bezoekers trekt Gaudí’s andere huis aan de Passeig de Gràcia. Voor de gevel van het pand, dat het verhaal van Sint Joris en de Draak moet uitbeelden, staan altijd massa’s toeristen naar boven te kijken, fototoestel in de aanslag.
Tickets (Engels) | Tickets (Nederlands)