Deze dieren kom je tegen in het straatbeeld van Barcelona

De oplettende dierenvriend ziet ze overal opduiken: Barcelona staat vol met dieren, in veel gevallen het werk van beroemde artiesten. Van een fonkelende vis tot een levensgrote mammoet en een dikke kat. Deze 9 dieren kom je zomaar in het wild tegen in de straten van Barcelona.

1. De Mammoet

Mammoet Parc de la Ciutadella Barcelona

De mammoet in het Parc de la Ciutadella. Het was de bedoeling dat het park gevuld zou worden met diersoorten die Catalonië in de prehistorie bewoonden. Uiteindelijk werd alleen de mammoet (op ware grootte) gerealiseerd. Het werk van Miquel Dalmau in 1906.

2. De salamander

Park Güell salamander draak

Waarschijnlijk het meest geliefde dier op de lijst voor een fotomoment. Is het een salamander, een leguaan of een draak? Niemand lijkt er echt uit te komen welk dier hier de mensen verwelkomt in Park Güell. Het werk van Antoni Gaudí.

3. De kat

El Gato Botero Rambla del Raval Barcelona

De dikke kat op de Rambla del Raval is ‘El Gato’. Deze dikke kater van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (de oplettende kijker ziet dat het géén poes is) staat symbool voor de welvaart van Catalonië en is een geliefd klimtoestel voor kinderen.

4. De gamba

Gamba Barcelona dieren

‘La Gamba’ of ‘Gambrinus’ (1989) is ontworpen door de beroemde Catalaanse ontwerper Javier Mariscal. Je vindt de ‘garnaal’ langs de Paseo Colón bij de oude haven. Opvallend detail: wie goed oplet ziet dat de gamba eigenlijk helemaal geen garnaal is, maar een langoustine.

5. De giraffe

Giraffe Barcelona Rambla de Catalunya

De ‘Jirafa Coqueta’ (‘kokette giraffe’) is te vinden op het kruispunt van de Rambla de Catalunya met de Avinguda Diagonal. De giraffe was het werk van Josep Ganyer. Deze maakte ook de ‘Toro pensando’, de ‘Denkende Stier’.

6. Het paard

Paard Botero vliegveld Barcelona

Wie aankomt in de oude terminal, de T2, op vliegveld El Prat bij Barcelona, kan ‘m bijna niet missen: het dikke paard van de Colombiaanse beeldhouwer Fernando Botero.

7. De stier

Stier Barcelona beeld

De denkende stier (‘toro pensando’) is net als de kokette giraffe het werk van beeldhouwer Josep Ganyer. Hij staat al sinds 1972 op de Rambla de Catalunya ter hoogte van de Gran Vía.

8. De leeuwen

Leeuwen Barcelona beeld Columbus

Het Standbeeld van Columbus bij de haven van Barcelona wordt bewaakt door acht leeuwen. De helft van de leeuwen zit en de andere helft staat. Ze werden ontworpen door Agapit Vallmitjana i Abarca zijn tegenwoordig geliefd bij toeristen voor een foto.

9. De vis

Vis Barcelona Hotel Arts Strand

De fonkelende vis, die als het ware de zee induikt, is een van de symbolen van het moderne Barcelona. De vis kijkt uit over de Middellandse Zee en is te vinden langs de boulevard ter hoogte van het Hotel Arts. De ‘peix’ van Frank Gehry is 56 meter lang en 35 meter hoog.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis