Filmkijken op de Montjuïc

Eén van onze favoriete zomeractiviteiten in Barcelona is de Sala Montjuïc, de buitenbioscoop op de gelijknamige stadsheuvel. Dit jaar worden er tussen 30 juli en 4 augustus in totaal twaalf films vertoond.

Een entreekaartje kost 6,50 euro (4,00 voor kinderen) en kun je van te voren op de site van Sala Montjuïc bestellen, of gewoon aan de kassa kopen. Ben je van plan om vaker te gaan? Een abonnementje voor 3 films kost 15 euro. De films beginnen steeds om 22.00 uur en voorafgaand aan de voorstelling is er een concert.

Ter hoogte van de trappen op Plaça d’Espanya gaan er tussen 20.15 uur en 21.30 uur gratis shuttlebussen naar het Kasteel van Montjuïc, waar de buitenbios is. Natuurlijk kun je op vertoon van je kaartje na afloop van de film ook weer mee naar beneden. Welke bus je moet hebben, wijst zich vanzelf (er staat altijd een rij met wachtende mensen).

Persoonlijke tips

  • Neem een dikke trui en/of dekentje mee. Hoewel het waarschijnlijk warm is op het moment dat je de berg opgaat, kan het na zonsondergang flink afkoelen.
  • Het is natuurlijk ook lekker om tijdens de film wat te kunnen snaaien. Er worden op het terrein allerlei versnaperingen verkocht, maar je kunt ook zelf wat lekkers meenemen.