Holandesa in Barcelona: Eva Claire Marseille

De Nederlandse Eva Claire Marseille is piloot en heeft Barcelona als standplaats. Als ze niet in de lucht is of elders in Europa aan het werk is, geniet ze met volle teugen van de stad. Ze deelt met ons haar favoriete adresjes.

Beach Fit Barcelona

beach fit barcelona
In Barcelona kun je heel veel outdoor bootcamps doen op diverse plekken in de stad en het hele jaar door, maar deze club is met stip mijn favoriet: niet te grootschalig, gezellige mensen, toffe trainers, en een uur lang flink bikkelen met elkaar rond het strand van Barceloneta. Je kunt gratis een keer meedoen, dus ook als je een weekendje Barcelona doet en je wilt een training inplannen, zeker aan te raden. Tijden en meer info te vinden op de facebook-pagina van Beachfit.

Taberna Babia

Babia
Tapas eten bij deze heerlijke bar vlakbij de kathedraal in de gotische wijk. Nog niet echt ontdekt door de massa en absoluut een van mijn favorieten! Lekkere tapas, goede wijn, veel locals, in een gezellige casual sfeer met klapstoeltjes tussen de wijndozen en snuisterijen. Heel betaalbaar ook! Ontzettend vriendelijk personeel. Ook leuk om te blijven hangen; als de zaak dichtgaat mag je blijven plakken, er spelen regelmatig Flamenco muzikanten na sluitingstijd.
Adres: Carrer dels Sagristans 9

Wet Deck Summer Series

Net weer begonnen in de Wet Bar van het W-hotel. De zomer lang iedere zondag een feest aan de rand van het zwembad, van het begin van de avond tot middernacht. Zorg dat je op de gastenlijst staat en dress up! Prijzige cocktails en een hoog zien-en-gezien-worden gehalte, maar af en toe is dat wel vermakelijk. Na afloop gaat het feest verder in Eclipse, de club op de 26e verdieping van het W-hotel.
Adres: Plaça Rosa dels Vents 1

Palau de la Música Catalana


Het muziekpaleis in de wijk Sant Pere. Het gebouw is niet alleen prachtig om te zien van buiten, minstens zo mooi is de concertzaal binnen. Het is heel bijzonder om hier een voorstelling bij te wonen, en veel mensen kleden zich mooi aan en maken er echt een avond uit van. Meer over het Palau de la Música.
Adres: C/ Palau de la Música 4-6

Carretera de les Aigües

Dit pad is bijna 10 kilometer lang door de heuvels die Barcelona omringen. Het is een plek waar veel mensen wandelen, hardlopen en mountainbiken. Prachtig uitzicht over Barcelona!

Je kunt Eva volgen op Instagram (@flywitheva), waar ze mooie plaatjes deelt van Barcelona en haar werk.