Treasure Hunt

Treasure hunts zijn de perfecte groepsactiviteit. Met zo’n outdoor puzzeltocht leer je elkaar beter kennen, heb je veel lol samen en ontdek je ook meteen de stad. Eigenlijk een escape room maar dan buiten in het prachtige oude centrum van zonnig Barcelona!

Boek hier met kortingscode BARCELONATIPS

Inhoud

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze city game ga je met je groepje vrienden, collega’s of je familie op zoek naar een verborgen object of geheime schat. Op verschillende plekken in de stad zijn er uitdagende puzzels op te lossen waarbij de stad en haar gebouwen worden betrokken. Tijdens het spel maak je gebruik van blacklights, ontcijfer je geheime codes en voel je je een echte Sherlock! Ooit een enigmadecodeermachine of cryptex zoals in de Da Vinci Code in je handen gehad? Dit is je kans!

Natuurlijk weet je de route van tevoren niet, dus dat is ook onderdeel van het avontuur. Er zijn verschillende treasure hunts in meerdere thema’s beschikbaar. Het zoeken naar het einddoel is dus altijd onderdeel van een spannend verhaal. Zo speelt een verhaal zich af rondom de kunstenaar Picasso en een andere gaat over de ontdekkingsreiziger Columbus.

Al mijn tips voor activiteiten met groepen? Check dan mijn pagina met alle mogeljkheden voor groepen, bedenk het en ik kan je helpen!

Als je met meer dan 10 personen bent, wordt de groep opgesplitst in twee teams. Je racet dan tegen elkaar in een spannende wedstrijd. Deze competitie is een element wat altijd super goed werkt! Wie is het slimst en snelst? Maar vooral: wie kan er het beste samenwerken?

En wat mij zelf erg aanspreekt aan deze city game is dat het volledig offline is! Geen mobiele telefoons of apps, alles gaat met fysieke materialen en de route loop je bijvoorbeeld met een echt kompas en kaart. We zitten natuurlijk al veel op onze telefoons, dus heel fijn om tijdens deze activiteit volledig met elkaar in het echt te moeten overleggen en samenwerken.

Mijn partner Xventura die deze treasure hunts organiseert heeft al meer dan 7 jaar ervaring en ik krijg altijd alleen maar geweldig positieve feedback over hoe leuk het was. Zeker een aanrader dus!

Boek hier met kortingscode BARCELONATIPS

Details en prijzen

Meedoen met de treasure hunt kan vanaf 6 personen. Ga je met je hele bedrijf of voetbalclub op pad? Geen probleem: de maximale groepsgrootte is 200 personen. Natuurlijk worden de groepen opgedeeld, dus je zal nooit met meer dan 10 personen in een groepje zitten. De groepen zijn altijd volledig privé, dus je zult nooit met een ander gezelschap worden gemixt.

De treasure hunts duren ongeveer 2 uur, ze zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur ‘s avonds boekbaar. De game masters die de treasure hunt begeleiden kunnen dit doen in het Nederlands, Engels of Spaans. Handig als je met een internationaal gezelschap op pad gaat.

De reguliere prijs voor de treasure hunts gaan vanaf €35 per persoon, maar ik mag 10% korting geven! Vermeld de kortingscode BARCELONATIPS en boek via deze link bij mijn partner Xventura.

Boek hier met kortingscode BARCELONATIPS

Ben je met een kleinere groep tot 6 personen? Dan kun je er ook voor kiezen om de voordeligere self-guided treasure hunt de Goudroof te doen. Hier vind je alle informatie én een kortingscode.