Dwaal (opnieuw) door het mysterieuze Barcelona van Carlos Ruiz Zafón

De nieuwste roman van Carlos Ruiz Zafón ligt in de boekhandels. In Het labyrint der geesten, het finalewerk van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken, neemt de Spaanse auteur de lezers opnieuw mee naar het Barcelona uit vervlogen tijden.

Wat staat er te gebeuren in Het labyrint der geesten?

Roman Het labyrint der geesten Carlos Ruiz ZafónDaniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.

Het labyrint der geesten is een wervelend verhaal vol passie en intrige in het mysterieuze Barcelona. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum dat hij met De schaduw van de wind introduceerde. Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Koop nu alvast jouw exemplaar van Het labyrint der geesten
Kun je niet wachten of ben je nog op zoek naar een goed kado? Je kunt het Labyrint der geesten bestellen in hardcover (€17,50) of als e-book (€14,99). Wij wensen je veel leesplezier!

Het Kerkhof der Vergeten Boeken

Carlos Ruiz Zafón schreef vier boeken: De schaduw van de wind, Het spel van de Engel, De gevangene van de hemel en Het labyrint der geesten. De vier romans zijn los van elkaar te lezen, maar ontmoeten elkaar in ‘hetzelfde hart’: Het Kerkhof der Vergeten Boeken. Ook zijn er diverse personages die terugkomen in verschillende romans. Alle werken spelen zich af in Barcelona, hoewel er af en toe een uitstapje wordt gemaakt naar een andere locatie.

Het Barcelona uit de boeken van Zafón

Wij zijn natuurlijk fan van Zafón, al was het maar omdat Barcelona in zijn werken zo’n prominente rol speelt. Op de foto’s hieronder enkele plekken die terugkomen in zijn boeken en die je nog altijd kunt bezoeken.

Zafón zegt zelf over misschien wel het belangrijkste personage – Barcelona dus – uit zijn boeken: “Al jaren woon ik een deel van het jaar in de Verenigde Staten of elders en een deel van het jaar in Barcelona. Mijn thuis is en blijft Barcelona, hoewel ik ook een thuis heb in Los Angeles. In mijn werk loop je bijvoorbeeld door de straten van het Barcelona in de jaren twintig, maar ik ben zelf geboren in de jaren zestig. Het is mijn taak om die oude stad tot leven te brengen. Daarvoor gebruikt een schrijver literaire trucs.

Met een stad kun je spelen: je kunt een stad laten veranderen, een vleugje make-up opdoen, de ogen kleuren en haar woorden geven. Bovendien fascineert de geschiedenis van de stad en de architectuur me mateloos. Als kind was ik altijd in de stad te vinden, van boven naar beneden, binnen, buiten, ik kwam overal. Ik ken Barcelona op mijn duimpje. Maar het komt het schrijven juist ten goede dat ik er niet fysiek ben.”

“Het is bijzonder dat mensen nieuwe dingen ontdekken in de geschiedenis en de architectuur van de stad door verhalen die ik heb geschreven. Het is een andere manier om de stad en alle geheimen die er worden bewaard, te beleven. Ik raad ze aan om te lopen en te lopen en zichzelf te verliezen in het doolhof dat het historische centrum van Barcelona is.”