Ontdek de kustlijn van Barcelona per boot

Vanuit de boot ziet elke stad er anders uit dan vanaf het land, zo ook Barcelona. Sterker nog, met een boottocht langs de kustlijn van Barcelona zie je de haven die je vanaf het land niet zomaar kunt bezoeken. Naast deze haven heeft de kustlijn van Barcelona nog veel meer moois te bieden. Daarnaast is het vertoeven in een boot ook gewoon een beleving op zich. In dit artikel ontdek je vier redenen om de kustlijn van Barcelona per boot te gaan ontdekken.

Varen in een catamaran

Ten eerste biedt het varen langs de kust van Barcelona een unieke kans om in een catamaran te varen. Dat is een soort boot met twee parallelle drijvende delen. Dit verhoogt de stabiliteit van de boot en het vermindert de weerstand. Hierdoor kun je sneller en vloeiender varen dan met een gewone boot. Een catamaran huren in Barcelona is geschikt voor zowel grote als kleine groepen. Bovendien is het op sommige catamarans mogelijk om aan boord in een bed te overnachten. Dit kan je trip naar Barcelona een onvergetelijke ervaring maken.

Uitzicht op de stad

Daarnaast levert een rondvaart langs de kust natuurlijk een prachtig uitzicht op de stad op. Zo kom je onder andere langs het strand, de haven en de rotsen. Op die manier kun je van een afstandje de schoonheid van de stad geweldig waarnemen zonder last te hebben van de drukte.

Een prachtige zonsondergang

Zeker in de zomer is de zonsondergang vaak prachtig. Niet alleen in Spanje zelf, maar al helemaal aan de kust. Door een boottochtje te nemen kun je dit geweldig aanschouwen. Gezien de ligging van Barcelona, zul je de zon dan achter de stad zien verdwijnen. Dat kan niet anders dan een prachtig zicht opleveren. Wanneer je dit moment vastlegt met een camera, heb je bovendien een geweldige foto als herinnering op zak.

Live muziek

Tot slot wordt er op rondvaartboten vaak live muziek gespeeld. Dit maakt de ervaring voor de muziekliefhebbers compleet. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de Spaanse klanken kunt waarderen.

We kunnen wel concluderen dat een boottocht jouw trip naar Barcelona onvergetelijk zal maken. Niet alleen vanwege het varen in een catamaran zelf, maar ook vanwege het uitzicht, de zonsondergang en de live muziek die erbij komt kijken. Of je nu met een grote of kleine groep in deze stad bent, er zijn genoeg soorten catamarans beschikbaar om te huren. Op sommige catamarans kun je zelfs blijven overnachten.